Met KRAS Busreizen naar Noorwegen

Een KRAS busreis Noorwegen, al dan niet in combinatie met Zweden en Finland, staat op veler verlanglijst. De adembenemend mooie fjorden met torenhoge watervallen, worden afgewisseld met authentieke vissersdorpen, waar de typisch rode huisjes zich spiegelen in het kraakheldere blauwe water. De charmante hoofdstad Oslo, modern en historisch, ligt in de heuvels aan het Oslofjord. In het indrukwekkende stadspark Vigelandpark vinden we meer dan 200 beelden van Gustav Vigeland. De KRAS busreis Scandinavië & de Noordkaap biedt eigenlijk alleen maar hoogtepunten, maar de avondexcursie naar de Noordkaap is dé absolute highlight. Vanaf september is het tevens mogelijk om het Noorderlicht te bewonderen. Het wordt een kennismaking met het fenomeen van de middernachtzon. Tromsø, omgeven door fjorden en steile bergen, heeft een bruisend centrum.

De eilandengroep Lofoten is een van de mooiste natuurgebieden van het land. Niet voor niets staan haar beeldschone rode huisjes prominent in iedere brochure. Eén van de mooiste treinritten is de tocht met de Flåmsbana van Flåm naar Myrdal en voert de rit je door maar liefst 20 tunnels. Een blik op de Prekestolen (preekstoel), de 600 m hoge klif in het Lysefjord, mag niet ontbreken. De Atlantische weg, of Atlantic Road, verbindt middels 8 bruggen verschillende eilanden met het Noorse vasteland. Het biedt een ongelooflijk uitzicht op de Atlantische Oceaan en met een beetje geluk zie je de waterspuit van een walvis. Noorwegen is ook het land van de mythische ‘trollen’; van de componist Edvard Grieg met zijn meesterwerk Peer Gynt Suite; van elanden en rendieren en van het magische kleurenschouwspel van het Noorderlicht. Genieten van alle hoogtepunten die Noorwegen te bieden heeft? Bekijk dan de busreis Hoogtepunten van Noorwegen.

Noorwegen is een prachtig land met beeldschone natuur. We bieden je ook de mogelijkheid om Noorwegen te bewonderen in prachtige herfstkleuren tijden de busreis Indian Summer. Extra comfortabel reizen? Boek dan je busreis per luxe TOP Class touringcar! ‘Hjertelig velkommen til Norge… hartelijk welkom in Noorwegen’!