Een nieuwe fietsreis bij KRAS Busreizen, speciaal voor onze single-deelnemers en wel bij onze zuiderburen. Onze vakantieplaats is de aangename stad Gent, waar historie & hip hand in hand gaan. Bovendien is Gent een zeer fietsvriendelijke stad met goede fietspaden en uitstekend aangegeven routes. Waterwegen langs de Schelde en de Leie, bieden niet alleen een verkoelend windje, maar ook prachtige vergezichten. Lommerrijke paden voeren ons door uitgestrekte bossen en door weilanden en velden. Burchten, kastelen, stadspoorten, abdijen en de vele pittoreske dorpen zorgen voor aangename pauzemomenten. Een 'pintje pakken', snoepen van Belgische bonbons en verse gebakken wafels, maar zeker ook een grote puntzak Belgische frieten oppeuzelen.....maakt deze reis echt Vlaanderen op z'n best!
We verzamelen om 12.00 uur in het hotel voor een kennismaking met de reisleiding en natuurlijk met elkaar. De huurfietsen worden uitgedeeld en afgesteld en aansluitend beginnen we aan onze eerste fietstocht. We starten met een tocht langs rivierbochten, rustige jaagpaden en verrassend veel groen vlak buiten de stad. Deze tocht verbindt verschillende groenpolen in de regio met elkaar – elk met hun eigen charme, rust en ruimte. Via kanalen, bruggetjes en parkstroken laat u de stad langzaam achter zich. U volgt het water, steekt het over, kruist kleine havens en ontdekt onderweg hoe natuur en stad hier mooi in elkaar overvloeien. Een van de hoogtepunten onderweg is de Gentbrugse Meersen, een uitgestrekt natuurgebied met o.a. het Geboortebos en de Vredesmonument (een klim naar boven wordt beloond met een mooi uitzicht). Wat later komt u terecht in het dorp Melle, waar zich de Brouwerij Huyghe bevindt. Hier wordt het iconische bier Delirium Tremens gebrouwen. Even afstappen en wellicht een verkoelend drankje op het terras van Café 'De Roze Olifant'.
We gaan op verkenning door de Leiestreek: een streek die kunstenaars, dromers en levensgenieters al eeuwenlang weet te bekoren. U fietst op uw eigen tempo langs groene dijken, stille waterwegen en kleine dorpen vol karakter. Onderweg ontdekt u verrassende plekken: diverse kastelen en landhuizen waaronder Kasteel Grand Noble en Kasteel Ooidonk. In Astene Sas moet u even pauzeren bij het charmante scheepscafé 't Oud Sashuis met grappige curiosa. Alles nodigt uit tot afstappen, kijken, pauzeren. Wie graag kunst beleeft in het landschap waar ze ontstond, kan halt houden bij musea die het werk tonen van iconische Leiestreekkunstenaars zoals Gustave Van de Woestyne of Valerius De Saedeleer. Hun schilderijen ademen dezelfde rust en schoonheid uit als de omgeving waar u vandaag doorheen fietst. Het wordt een heerlijke dag.
Vandaag ontdekt u hoe de Scheldevallei niet alleen natuur, maar ook verhalen bewaart. Deze fietsdag brengt u langs stille rivieren, uitgestrekte natuurgebieden en dorpen vol geschiedenis – én geruchten. Een eerste halte is de Gentbrugse Meersen, waar de lucht zindert van vogelgezang en de open vlaktes doen dromen van stilte. Hier voelt u zich even net zo vrij als de watervogels die boven de plassen zweven. Van daaruit fietst u door een landschap dat vlot overgaat in open velden en oude dorpen, richting een plek waar het verleden tastbaar wordt: het kasteel van Laarne. Deze perfect bewaarde versterkte burcht lijkt weggelopen uit een sprookje. Binnen wacht u een indrukwekkende kunstcollectie, van Brusselse wandtapijten tot zilver en meubilair uit de 16e eeuw. Wat verder brengt een elegante brug u veilig over de Schelde, richting het dorp Wetteren, dat onlosmakelijk verbonden is met een van de grootste kunstmysteries van het land. Hier zou het verdwenen paneel van het Lam Gods – De Rechtvaardige Rechters – ooit verborgen zijn geweest. De vermoedelijke dader, Arsène Goedertier, nam zijn geheim mee in het graf. Toch werd er in zijn huis nog jaren later naar het schilderij gezocht. Tevergeefs... vooralsnog.
U fietst vandaag een van de meest ontspannen en smaakvolle routes van de reis. Deze zonnige tocht tussen Leie en Schelde laat u niet alleen genieten van het landschap, maar ook van alles wat onderweg te beleven valt: kunstzinnige dorpen, charmante kernen, groene pauzeplekken én cafés met karakter. U doorkruist onder meer Sint-Martens-Latem, een dorp met een artistieke ziel. Al sinds begin vorige eeuw trekken kunstenaars naar deze plek, en dat ziet u onderweg: van kleine galerieën tot sculpturen in het straatbeeld. Even stoppen, rondkijken en misschien zelfs iets ontdekken? Dat hoort erbij. Via rustige wegen en lommerrijke dreven fietst u verder naar De Pinte en Nazareth, waar het platteland openvouwt in een schilderachtig decor. Onderweg zijn er volop plekken om te pauzeren – denk aan terrassen met streekbieren, charmante cafés, of een lokale brasserie waar u de sfeer proeft van Vlaanderen op zijn best. Tussen al dat genieten door bereikt u ook het groene hart van het domein De Blaarmeersen. Hier kunt u even de fiets parkeren voor een korte pauze of een koffie aan het water.
We starten in ochtend met onze laatste fietstocht van deze reis. U doorkruist een landschap waar de geschiedenis van Jan Van Eyck voelbaar blijft. Deze tocht dompelt u onder in het erfgoed van de streek met kastelen, abdijen, poorten en pittoreske dorpen. U passeert statige landgoederen, zoals het kasteel Borluut en Grand Noble, ooit buitenverblijven van Gentse adel en geestelijken. In de omgeving liggen ook oude abdijhoeves en sporen van verdwenen kloosters. Onderweg maakt u kennis met o.a. het dorpje Afsnee, waar u wordt teruggezet in de tijd. De oorsprong gaat terug tot in de 7e eeuw. Fietsend door parken, langs dreven en over stille paden krijgt u een inkijk in het Gent van vroeger – zonder dat het ooit saai wordt. In de loop van de middag moeten we alweer afscheid nemen van elkaar. Tot ziens op een volgende fietsreis van KRAS Busreizen.
Comfortabel 3-sterren Hotel Holiday Inn Express & Suites ligt op ca. 3,5 km van het centrum van Gent. Entree met receptie, lift en lobby met zitjes. Restaurant, bar, koffiecorner en snackbar. Tuin met terras. Fitnessruimte. Geriefelijke kamers met televisie bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.
Wat is belangrijk voor mijn busreis naar België zoals reisdocumenten. Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Belg, eten & drinken, flora & fauna en leuke feitjes.
Wat weet u van:
• de Belgische taalstrijd
• de Frietkot
• Belgische chocolade
Lees onderstaand verder…
In België moet u over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.
Officiële talen: Nederlands, Frans en Duits.
In België kunt u betalen met de Euro (€). In de kleine dorpjes zijn soms weinig of geen pinautomaten. Houd hier rekening mee. Verder kunt u over het algemeen met de pinpas betalen wanneer deze is voorzien van een Maestro logo. Met een creditcard (Visa, Mastercard) kunt u in België bijna overal betalen, wel kan het zijn dat winkeliers een minimumbedrag aan bestedingen aangeven. Neem ook wat cashgeld mee in kleine coupures en munten; in de kleinere winkels en restaurants wil men toch graag contant geld, zeker als het om een klein bedrag gaat.
Voltage (230) en frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. U heeft voor België geen verloopstekker of adapter nodig.
Het leidingwater in België is van goede kwaliteit en kan veilig worden gedronken.
De prijzen in België voor drankjes en maaltijden en dagelijkse boodschappen vallen wat duurder uit, dan we in Nederland gewend zijn.
Ligging: de buurlanden zijn Nederland in het noorden, Duitsland in het oosten, Frankrijk In het zuiden en Luxemburg in het zuidoosten.
Landoppervlakte: 30278 km²
Wateroppervlakte: 250 km²
Aantal km kust: 66 km
Hoogste punt: 694 m (Signaal van Brotange)
Laagste punt: 0 m (Noordzee)
Aantal inwoners: 11.350.000
Hoofdstad: Brussel.
Staatsvorm: het Koninkrijk België of 'Royaume de Belgique' genoemd, is een constitutionele monarchie waarbij de koning het staatshoofd is. De wetgevende macht berust bij het parlement, bestaande uit de Kamer van Volksvertegenwoordiger en de Senaat.
Religie: Rooms Katholiek 75%, overig 25%
Wie een bezoek brengt aan België, zal wat de gastronomie betreft weinig tekort komen. België is bekend om zijn bonbons en het bier, maar ook andere producten zoals vis, schaaldieren, vlees en kaas zijn hier van topkwaliteit. Kortom, in België is het altijd hoogseizoen als het om goed eten gaat. Typische Belgische gerechten zijn: ’Lapin aux bruneaux’ (konijn met pruimen); de gerookte ham uit de Ardennen; ‘Remoudou’ (kaas uit Herve); ‘Belgische frieten’: lekker uit een puntzak en een wat zuurdere mayonaise. ‘Mosselen met friet (lekkere grote mosselen); ‘Vlaams stoofvlees’ (langzaam gestoofd met bier en uien en aangedikt met brood en mosterd); ‘Brusselse wafel’(lekker als tussendoortje of natuurlijk als dessert); ‘Vol-au-vent’ (een ragout, een Vlaamse klassieker); ‘Gehaktballetjes met krieken’ (balletjes in zure kersensaus); ‘Garnaalkroketten ’(kroketten met de kleine Noordzeegarnalen, specialiteit in de badplaats Oostduinkerke); ’Gentse waterzooi’ (het is oorspronkelijk een gerecht met Noordzeevis, groenten, room en aardappelen, die als een soort soep wordt geserveerd met brood. Een heleboel 'zooi' op uw bord dus); ‘Paling in het groen’(ontstaan in de Scheldestreek en bestaat uit zoetwaterpaling in een groene saus van kruiden); ‘Stoemp’ (groente, vlees en aardappelen door elkaar op uw bord, lekker met de lokale jus met stukken ui). Het bier is de nationale drank in België. Tot de Belgische bierspecialiteiten behoren de Geuze en de Trappistenbieren. Allez mannekes, we beginnen eraan…eet smakelijk!
België kent ondanks de kleine oppervlakte een behoorlijk rijke en gevarieerde plantenwereld. De duinen zijn begroeid met allerlei soorten grassen en de opvallende duindoorn. De door dijken beschermde zeepolders liggen achter de duinen en zijn praktisch volledig in cultuur gebracht. De Vlaamse Kempen zijn bosachtig. Ook in de Kempen verdween het meeste bos en ging over in heide. Het Kempens Plateau is het oostelijk deel van de Kempen en omvat verschillende ondiepe vennen met een gevarieerde plantengroei. Het Picardische Brabantse gebied wordt gekenmerkt door veel beukenbossen en is verder bijna geheel cultuurland. Als de bossen geheel ontbreken ontstaan er weiden met bijzondere grassoorten. In de Hoge Ardennen vindt u veel beukenbossen en ook de hoogstammige spar komt hier veel voor. Het zuidelijk gelegen Lotharingse gebied heeft, dankzij het milde klimaat, verschillende submediterrane plantensoorten. De uitgestrekte bossen bestaan voornamelijk uit beuk, haagbeuk en eik. Net als in Nederland dreigt ook in België door onder andere de toenemende verstedelijking, de chemische gewassenbestrijding en de vervuiling van het oppervlaktewater een aantal diersoorten te verdwijnen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de wilde kat, otter, aalscholver, roerdomp en zeelt. Plaatselijk komen nog vrij algemeen voor het konijn, de haas en de eekhoorn, eikel-, rel- en hazelmuizen, ratten-, muizen- en woelmuizensoorten; de hamster vooral in Haspengouw. Van de ca. twintig voorkomende vleermuissoorten is een aantal soorten vrij algemeen. De vos, hermelijn en de steenmarter zijn zeldzaam, de bunzing algemener. Het everzwijn en de ree komen vooral voor in Ardennen, maar ook in de Kempen.
België kent twee grote taalgemeenschappen, de Nederlandse en de Franse en een kleinere Duitse taalgemeenschap. De aloude taalkwestie of taalstrijd is een rechtstreeks gevolg van deze meertaligheid. In een wet uit 1921werd de eentaligheid van het Franse en Nederlandse taalgebied voor het eerst geformuleerd. De agglomeratie Brussel werd tweetalig. In het Nederlandse en het Franse taalgebied is volgens dit beginsel het Nederlands, respectievelijk het Frans de enige toegelaten taal in het recht, het onderwijs en de administratie. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn het Nederlands en het Frans als officiële taal volledig gelijk. Op 8 november 1962 werden de taalgrenzen precies afgebakend en in 1963 werd het Duitstalige gebied wettelijk erkend. In 1970 werd de grondwet herzien en de vier taalgebieden in de grondwet ingeschreven, maar er blijven uitzonderingen bestaan die dan ook steevast voor problemen zorgen. De overheid moet echter al haar handelingen in de taal van het taalgebied verrichten en zijn verplicht kennis van deze taal te hebben.
België is beroemd om haar Vlaamse frieten en die haalt u natuurlijk bij het ‘frietkot’. Maar de keuze is enorm, vooral in de sauzen. In België heeft u heerlijke mayonaise, wel iets zuurder dan in Nederland. Maar probeer ook eens: ‘Saus Andalouse’ (met als basis de gazpacho); ‘Saus samoerai’ (een pittige saus van sambal en mayonaise); ‘Tartaarsaus’ (mayonaise met peterselie en gehakte uitjes of sjalotjes); ‘Stoofvleessaus’ (lijkt een beetje op Limburgs ‘zoer vleisj’). Dan de snacks: ‘Bickyburger’ (burger met een saus en krokante uitjes); ‘Boulette’ (een frikandel in vorm van een bal, in plakjes gesneden); ‘Cervela ’(knalrode braadworst); ‘Lucifer’(een lucifer van kipcorn met een pikante ‘kop’); ‘Sitostick’(kalkoenvlees op een spiesje, in een krokant jasje); ‘Mitraillette’ (een stokbrood met kroketten, sla en friet). Krijgt u al trek?
Het land van de chocolade. U kunt het niet ontkennen: Belgische chocolade is van topkwaliteit. De cacaobonen die ervoor gebruikt worden, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten. De chocolade bestaat ook voor 100 procent uit cacaoboter, dat de smaak alleen maar versterkt. Belgische chocolade is niet alleen fantastisch lekker, er hangt ook een verhaal aan vast. In België is namelijk de praline uitgevonden, meer bepaald door het bekende merk Neuhaus. Apotheek Jean Neuhaus kwam op het idee om zijn medicijnen te omhullen met een laagje chocolade om zijn klanten te verwennen. Zijn kleinzoon ontwikkelde dit in 1912 verder tot de praline zoals we ze nu kennen: een chocoladesnoepje met heerlijke vulling. Een verrukkelijk doos Belgische chocolade….een perfect souvenir….voor vrienden, familie en vooral voor uzelf.
Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.
Fietsniveau ‘1,5’
Gemakkelijke tot gemiddelde tocht: met af en toe een pittige helling of afdaling en/of een wat langere dag afstand. Maar er zijn ook dagen met routes door een vlak en lichtglooiend landschap. Deze vakanties zijn voor iedereen met een goede conditie en vooral voldoende fietservaring prima te doen. De routes variëren in lengte van ca. 30 tot 60 km. We fietsen grotendeels over fietspaden en rustige B-wegen.
Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van10. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt behaald dan ontvang je uiterlijk 7 dagen voor de vertrekdatum bericht.
Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Fietsniveau ‘1’
Gemakkelijke tocht: met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Fietsniveau ‘2’
Gemiddelde tocht: met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties moet u beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Let op: KRAS Busreizen adviseert bij fietsreizen met niveau ‘2’ gebruik te maken van een E-bike.
Fietsniveau ‘3’
Stevige tocht: met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere afstanden per dag. Een uitstekende conditie, evenals voldoende fietservaring, is vereist. Ook voor dit niveau adviseert KRAS Busreizen gebruik te maken van een E-bike.
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets? Wilt u onbezorgd op fietsvakantie en fiets u liever met een duwtje in de rug? Kies dan om een fiets te huren. Bij KRAS Busreizen maken we gebruik van de uitstekend beoordeelde E-bike: Kalkhoff Image 3.b Move (modeljaar 2024) of gelijkwaardig. Deze speciaal voor KRAS Busreizen aangepaste fiets is o.a. voorzien van:
• Bosch middenmotor (Active plus) met krachtige accu, zelfs bij krachtige ondersteuning is 75 km actieradius geen enkel probleem
• De uitneembare accu (500 wh capaciteit) kan eenvoudig op de hotelkamer opgeladen worden
• Moderne fiets van gerenommeerd merk "Kalkhoff", het premium zustermerk van Gazelle
• Eenvoudig te bedienen met het digitale display van Bosch
• Speciaal voor KRAS Busreizen aangepast voor meer fietsplezier met o.a. anti-lek binnen- en buitenbanden, verstelbare zadelpen en lage instap
• Comfortabel gelzadel
• Hoogwaardige Shimano MT 200 schijfremmen
• Frame met geïntegreerde accu, hiermee fiets U stabieler en comfortabeler.
Kortom: gemak en comfort!
Bij KRAS Busreizen kunnen de deelnemers natuurlijk ook de eigen fiets meenemen op reis. Opstappen met uw eigen fiets kan alleen op het centrale wisselpunt in Asten. De kosten voor het meenemen van uw eigen fiets bedragen € 17,50 per fiets voor de 7-daagse reizen en € 19,50 voor de langere reizen.
Uw fiets dient wel aan enkele voorwaarden te voldoen, zodat we deze veilig kunnen meenemen in onze fietstrailer. Uw fiets heeft normale banden (maximaal 55 mm breed) omdat extra dikke banden niet vastgezet kunnen worden in het systeem van de fietstrailer. Neem bij twijfel contact met ons op. De accu moet losgekoppeld kunnen worden en dient in de handbagage te worden meegenomen, dit is ook van toepassing op eventuele fietstassen. Alle zaken als spiegels, telefoonhouders, mandjes met stellages moeten tijdens het transport van de fiets. Hoewel we uw fiets met de grootste zorg zullen behandelen, is het niet uit te sluiten dat er (minimale) schade aan de fiets kan ontstaan tijdens het vervoer in de fietsentrailer dan wel tijdens het in- en uitladen van de fiets. KRAS Busreizen kan voor deze schade niet aansprakelijk worden gesteld. Wij adviseren u om hiervoor zelf een aparte verzekering af te sluiten.
Schade
De huurprijs is inclusief dekking voor schade van de gehuurde fiets met een eigen risico van € 75 per incident. KRAS Busreizen behoudt zich het recht voor om schade aan de gehuurde fiets of schade ten gevolge van verlies van onderdelen van de gehuurde fiets te verhalen op de deelnemer bij nalatigheid, opzet of grove schuld met een maximum van de volledig prijs (aankoopsom) van de huurfiets van € 2795. Schade ten gevolge van nalatigheid, opzet of grove schuld van de gebruiker van de gehuurde fiets kan niet worden afgekocht en valt dus niet onder de dekking.
Diefstal accu
De huurprijs is inclusief dekking van diefstal van de accu van de gehuurde fiets met een eigen risico van € 250 per incident. KRAS Busreizen behoudt zich het recht voor om diefstal van de accu te verhalen op de deelnemer bij nalatigheid, opzet of grove schuld. In geval van diefstal dient u direct zelf aangifte te doen bij de lokale politie. In alle gevallen geldt dat uzelf verantwoordelijk bent voor de gehuurde fiets en deze te allen tijde volledig op slot dient te zetten. Bij diefstal van de accu dient u de fietssleutel en het ter plaatse opgemaakte politierapport aan KRAS Busreizen te overhandigen. Indien deze niet in uw bezit zijn, wordt de volledig prijs (aankoopsom) van de accu bij u in rekening gebracht met een maximum van € 450. Diefstal van de accu ten gevolge van nalatigheid, opzet of grove schuld van de gebruiker van de gehuurde fiets kan niet worden afgekocht en valt dus niet onder de dekking.
Diefstal fiets
De huurprijs is inclusief dekking van diefstal van de gehuurde fiets met een eigen risico van € 995 per incident. KRAS Busreizen behoudt zich het recht voor om diefstal van de gehuurde fiets te verhalen op de deelnemer bij nalatigheid, opzet of grove schuld. In geval van diefstal dient u direct zelf aangifte te doen bij de lokale politie. In alle gevallen geldt dat uzelf verantwoordelijk bent voor de gehuurde fiets en deze te allen tijde volledig op slot dient te zetten. Bij diefstal van de gehuurde fiets dient u de fietssleutel en het ter plaatse opgemaakte politierapport aan KRAS Busreizen te overhandigen. Indien deze niet in uw bezit zijn, wordt de volledig prijs (aankoopsom) van de huurfiets bij u in rekening gebracht met een maximum van € 2795. Schade ten gevolge van nalatigheid, opzet of grove schuld van de gebruiker van de gehuurde fiets kan niet worden afgekocht en valt dus niet onder de dekking.
Aansprakelijksrisico
Het aansprakelijkheidsrisico ten aanzien van derden bijvoorbeeld in verband met toegebracht letsel, materiële schade etc. valt niet onder de dekking. Deze mogelijke aansprakelijkheid dient u zelf te verzekeren. Ook adviseren wij u om altijd een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten.
KRAS Busreizen behandelt uw fiets uiteraard met grote zorg. Desondanks kan er toch (lak)schade aan uw fiets ontstaan tijdens het vervoer in de fietsentrailer, dan wel tijdens het in- en uitladen van de fiets. KRAS Busreizen kan voor deze schade niet aansprakelijk worden gesteld. Goed verzekerd op reis gaan is dus belangrijk. Mogelijk heeft u een doorlopende reisverzekering, die ook dekking biedt voor fietsreizen en meer specifiek voor uw eigen fiets tijdens de reis. Is dit niet het geval dan adviseren wij u om hiervoor zelf een aparte verzekering af te sluiten.
Onze fietsroutes zijn met zorg samengesteld én in het Nederlands geschreven. Als extra service ontvangt u per dag een gedetailleerde kaart van het af te leggen traject. Uiteraard blijven we continu doorgaan met het optimaliseren van de routes. Bij veel routes heeft u de keuze uit een korte en lange variant. Is het terras wel heel erg gezellig of wilt u nog iets gaan bekijken onderweg, kies dan voor de wat kortere route. Op een afgesproken punt wacht de chauffeur u op en rijdt per bus naar het eindpunt van de langere route. Zo kunt u de vakantie indelen zoals u zelf wilt; vrijheid…blijheid!
Als fietser bent u extra kwetsbaar. KRAS Busreizen beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Wij adviseren u met klem om op de fiets een valhelm en reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen is het dragen van een helm zelfs verplicht, evenals het dragen van een reflecterend veiligheidshesje. U dient zelf voor deze beschermende kleding en/of schoeisel zorg te dragen. U kunt voordelig bij KRAS Busreizen een fietshelm huren voor € 10 per persoon per reis. KRAS Busreizen kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis. Wij adviseren u om altijd een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten.
Op deze reis kunt u eventueel een bustransfer bijboeken € 125 p.p. retour (minimale deelname transfer 10 deelnemers). U kunt dan niet uw eigen fiets meenemen, maar u moet dan ter plaatse een fiets huren.
Opstapplaats: Breda Elleboog of Breda Novotel (uitsluitend met voorovernachting).
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg - Tankstation Total
• Nijmegen - P+R Nijmegen-West, IJpenbroekweg/De Meeuwse Acker 20
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar België, Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - P+R Nijmegen-West, IJpenbroekweg/De Meeuwse Acker 20
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar België, Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema F
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17
• Wuustwezel - P+R Loenhout - Hoogstraatseweg
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Centraal Station - t.h.v. de Draak
• Eigen vervoer
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema K
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1
• Roermond - carpoolplaats Herten, Rijksweg Zuid 13, Herten