Met KRAS Busreizen naar Polen

Een busreis Polen heeft zoveel te bieden: van de gouden stranden aan de Oostzee, de grote meren en de oerbossen in het noorden tot de rotsige toppen van de Tatra in het zuiden. Het is nog steeds de natuur die hier regeert. De Poolse bevolking staat bekend als zeer gastvrij. Ze houden van tradities, vieren de festiviteiten groots en het liefst met familie. Daarbij wordt gedanst en gezongen en wordt het eten weggespoeld met een glaasje wodka. De Pool is gelovig en de kerken zitten op zondag vol.

De roemrijke geschiedenis heeft het land prachtige steden en dorpen gegeven, vele zijn na grote renovaties in oude luister herstelt. Cultuurstad Krakau kwam ongeschonden uit de oorlog en heeft haar oorspronkelijke schoonheid behouden. Mazurië wordt ook wel het ‘Land van de Duizend Meren’ genoemd. Dit unieke gebied telt duizenden meren, met elkaar verbonden via een netwerk van kanalen en rivieren. Aan de ene kant schaduwrijke bossen en aan de andere kant historische burchten. De Hanzestad Gdańsk met haar prachtige herenhuizen en gotische kerken doet je even denken aan Nederland en Vlaanderen. Door de sterke vroegere handelsrelatie met Amsterdam zien we veel Hollandse gevels. Wandel eens door de Ulica Mariacka, het mooiste straatje van Polen. Kasteel Malbork aan de Baltische Kust is een van de grootste middeleeuwse vestings van Europa. Ontdek de hoofdstad Warschau, geheel gerestaureerd aan de hand van foto’s en schilderijen, met het Koninklijk Paleis, het barokke Krasińskipaleis en de kathedralen. Het beeldschone Zakopane met de typische houten huisjes en kerken is een lust voor het oog.

Een donkere kant van Polen zien we terug in het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Er wordt een indrukwekkend beeld geschetst van de verschrikkingen tijdens de Holocaust. Een moment van bezinning. De zoutmijnen van Wieliczka brengen je naar een ondergrondse zoutwereld, waar werkelijk alles uit zout is gehouwen. Kapellen, kunstwerken, altaren en beelden…overweldigend. Historisch Wroclaw met haar honderden kabouters is ook een bezoek waard. Een bijzonder land en bij uitstek geschikt om te ontdekken tijdens een mooie busreis. Daarbij komt ook dat Polen nog relatief goedkoop is, dus je krijgt meer busvakantie voor hetzelfde geld. Witamy… welkom!