Met KRAS Busreizen naar Schotland

Onze busreizen naar Schotland laten u kennismaken met legendarische kastelen, stoere burchten en gastvrije pubs. Schotland is ook het land van mysterieuze ‘lochs’, waarin zich mogelijke monsters zouden schuil houden. Van grillige bergen met honderden tinten paarse heide. De Schotse Hooglanden, waar de langharige hooglanders grazen op de glooiende heuvels. In hoofdstad Edinburg voert de Royal Mile u vanaf de hooggelegen Castle Rock, waarop Edinburgh Castle zich bevindt, bergafwaarts tot aan het koninklijk paleis Holyrood Palace, het officiële werkpaleis van de koningin. Op de Esplanade van Edinburgh Castle wordt jaarlijks de Edinburgh Military Tattoo gehouden, een geweldig evenement. Een van de meest romantische plekken in Schotland is het schilderachtige Loch Lomond in het Trossachs National Park. Hier vinden we ook Loch Kathrine en het stadje Stirling, ook wel de toegangspoort tot de Hooglanden genoemd. Het traditionele dorpje Pitlochry met het witgepleisterde Blair Castle, hoofdverblijf van de Clan Murray. Ford William, gelegen aan de voet van de Ben Nevis (de hoogste berg van Groot Brittannië), diende ooit als decor voor de opnames van Highlander en Braveheart. En wat dacht u van de Jacobite Steam Train, die iedereen kent uit Harry Potter films als de ‘Zweinsteinexpres’.

De Hebriden bestaan uit zo’n 500 eilanden, waar we tijdens onze busreis 'Eilandhoppen op de Hebriden' Lewis, Harris, Skye en Uist bezoeken. Eilanden met een Gallische cultuur en vol met kastelen en ruïnes, die de lange historie weer levendig maken. Hier heeft de wind vrij spel en bieden de mijlenlange kustroutes spectaculaire vergezichten. Ook de eilanden Mull en Iona zijn verbluffend mooi. Loch Ness dankt haar grootste faam aan de mogelijke mysterieuze bewoner. Wie weet ziet u plotseling de kop van ‘Nessie’ even boven de waterlijn opduiken; houd dus altijd uw camera in aanslag. Inveraray ligt aan de oevers van Loch Fyne en werd pas in de 18e eeuw gesticht door de Hertog van Argyll. Het bezit een bepaalde grandeur dat het zo uniek maakt. Koningin Victoria beschreef Balmoral Castle in Aberdeenshire als haar ‘lieflijke paradijs in de Hooglanden’ en het is nog altijd een privéwoning van de Britse koninklijke familie. Glasgow wordt beschouwd als hip en levendig, waar oude en nieuwe architectuur en cultuur elkaar ontmoeten. Het Graafschap Perthshire met de steden Dundee en Perth en Glamis Castle, waar de voormalige Queen Mum opgroeide, is ook een aanrader. Schotland is bij uitstek geschikt om te ontdekken met een van onze verzorgde busreizen per luxe TOP Class of Comfort Class bus.

Kennismaken met Schotland? Bekijk dan de busreis Schotland in een Notendop. Wist u dat Schotland ook zeer geschikt is om te verkennen tijdens een wandelreis? Kortom… romantisch, historisch, stoer, robuust, karakteristiek, ‘breathtaking’… allemaal van toepassing op Schotland! ‘Fàilte gu Alba’… welkom in Schotland! Bekijk ook onze busreizen naar Engeland en Ierland.