Terug naar boven

Single fietsreis 5 dagen Fietsen bij onze Zuiderburen

De Belgische Kust per fiets ontdekken

Single fietsreis 5 dagen Fietsen bij onze Zuiderburen

Tijdens deze nieuwe fietsreis voor singles van KRAS Busreizen gaan we op bezoek bij onze Zuiderburen om te genieten van deze heerlijke Belgische kuststrook met haar aangename dorpen en stadjes. We verblijven deze midweek eerst 2 nachten in de omgeving van Oostende en vervolgens 2 nachten in de omgeving van Knokke. We hebben mooie routes voor je uitgestippeld, waarbij we ook de beeldschone historische stad Brugge wat langer zullen bezoeken. Gezellig een ‘pintje pakken’ op een van de vele terrasjes, of een overheerlijke puntzak Belgische frieten oppeuzelen op een bankje in de zon, horen deze vakantie er natuurlijk ook bij.

-
Gemiddelde beoordeling
NIEUWE REIS 2022!
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxe Comfort Class bus
 • Ervaren chauffeur
 • Nederlandse fietsreisleiding
 • 2 nachten verblijf in Ibis Oostende in een 1-persoonskamer zoals beschreven
 • 2 nachten verblijf in Ibis Knokke in een -persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 4 x ontbijt en diner
 • Uitgebreide Nederlandstalige fietsroutes
 • Het beschreven fietsprogramma
 • Koffie/thee met iets lekkers bij vertrek op dag 1
 • Brabantse koffietafel bij terugkomst in Nederland
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
 • Huur Batavus toerfiets v.a. € 49*
 • Huur Batavus E-Bike v.a. € 99*
 • Transport eigen fiets € 17,50 per fiets (opstappen alleen mogelijk in Asten)

  * inclusief dekking van schade en diefstal. Zie tabblad fiets voor meer informatie.

 • Voorovernachting Wisselpunt Asten - meer informatie
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
 • Brandstoftoeslag € 1 per persoon per dag
Volledig uitklappen

Maandag • Heenreis naar de Belgische Kust en kennismakingstocht (ca. 25 km)

Groep fietsers Uitkijktoren Middelkerke

Via diverse opstapplaatsen in Nederland rijden we naar het centrale wisselpunt in Asten. We rijden naar ons eerste hotel in Middelkerke (Oostende). ’s Middags maken we mooie tocht in de omgeving en volgens deels de kustlijn. Natuurlijk pauzeren we in Oostende.

Dinsdag • Erfgoed van de Middelkerke (ca. 46 km)

Raversyde Strand van Middelkerke

Deze dag staat in het teken van het Erfgoed van Middelkerke. We passeren o.a. de Hoeve Groot Tempelhof in Slijpe, het domein Raversyde aan zee met een deels beschermd duinengebied, de Hoeve Groot Kalkaertsleen op het slibeiland in de Testerepgeul, de Spermaliehoeve met haar monumentale toegangspoort en Fort Nieuwendamme, de restanten van het verdedigingswerk uit 1584.

Woensdag • Middelkerke (Oostende) – Knokke (ca. 46 km)

De pier in Blankenberge Haven van Oostende

Vandaag volgen we de kustweg via Oostende – Bredene – De Haan – Blankenberge naar Knokke, onze volgende verblijfplaats voor de komende 2 nachten. Een heerlijke tocht met een frisse zilte wind en prachtige uitzichten. Er is voldoende tijd om te pauzeren in de gezellige badplaatsen die we passeren.

Donderdag • Brugge (ca. 40 km)

Brugge Brugge

Brugge staat vandaag op het programma. Het historische centrum staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dwalend door de historische straatjes word je teruggezet in de tijd. De stad wordt doorkruist door reien (grachten) en dat heeft Brugge ook de bijnaam gegeven van Klein Venetië. Bezienswaardig zijn het Belfort, de Basiliek, het Prinselijk Begijnhof en natuurlijk de gezellige Grote Markt. De mooie route door het havengebied, langs waterwegen en door het Belgische land vormen de heen- en de terugreis.

Vrijdag • Knokke – Het Zwin (ca. 29,3 km)

Het Natuurreservaat Het Zwin Zwinduinen

De laatste dag alweer. We gaan op tijd op pad deze ochtend voor onze laatste fietstocht naar het Natuurreservaat Het Zwin, de Kleyne Vlakte en de Zwinduinen en -polders. Tegen het middaguur laden we de fietsen weer in de fietstrailer en rijden terug naar het centrale wisselpunt in Asten. Na de koffietafel word je teruggebracht naar je opstapplaats.

Bekijk data & prijzen

Hotel Ibis Budget Oostende Airport

Het toeristenklasse hotel Ibis Budget Oostende Airport ligt in Middelkerke op slechts 8 minuten lopen van het uitgestrekte strand en op ca. 6 km van het centrum van Oostende. Tramhalte op 300 m. Het hotel beschikt over tuin, terras, lift, snackbar, eetzaal en bar. Gratis WiFi. De 1-persoonskamers zijn modern en doelmatig ingericht met televisie en airconditioning. Badkamer met bad of douche, wc. Gratis WiFi.

Ibis Hotel Oostende Airport
×
Ibis Hotel Oostende Airport
Ibis Budget Oostende Airport
Ibis Budget Oostende Airport
Ibis Budget Oostende Airport
Ibis Budget Oostende Airport

Hotel Ibis Budget Knokke

Het toeristenklasse hotel Ibis Budget Knokke ligt in Knokke-Heist, op ca. 3 km van diverse stranden o.a. het Albertstrand. Het hotel beschikt over een entree met receptie, lift, terras, tuin, koffiecorner en eetzaal. De 1-persoonskamers zijn modern en doelmatig ingericht met televisie en airconditioning. Badkamer met bad of douche, wc. Gratis WiFi.

Ibis Hotel Knokke
×
Ibis Hotel Knokke
Ibis Budget Knokke
Ibis Budget Knokke
Ibis Budget Knokke
Ibis Budget Knokke

Algemene informatie België

Wat is belangrijk voor mijn busreis naar België zoals reisdocumenten. Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Belg, eten & drinken, flora & fauna en leuke feitjes.

×
Dinant - België
Durbuy - België

Typisch België

Wat weet je van:

• de Belgische taalstrijd
• de Frietkot
• Belgische chocolade

Lees onderstaand verder…

Meer landinformatie over België

De reis

Documenten
Reisdocumenten

In België moet je over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.

Taal
Taal

Officiële talen: Nederlands, Frans en Duits.

Valuta
Valuta

In België kun je betalen met de Euro (€). In de kleine dorpjes zijn soms weinig of geen pinautomaten. Houd hier rekening mee. Verder kun je over het algemeen met de pinpas betalen wanneer deze is voorzien van een Maestro logo. Met een creditcard (Visa, Mastercard) kun je in België bijna overal betalen, wel kan het zijn dat winkeliers een minimumbedrag aan bestedingen aangeven. Neem ook wat cashgeld mee; in de kleinere winkels en restaurants wil men toch graag contant geld, zeker als het om een klein bedrag gaat.

Elektriciteit
Elektriciteit

De voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. Je hebt voor België geen verloopstekker of adapter nodig.

Kraanwater
Kraanwater

Het leidingwater in België is van goede kwaliteit en kan veilig worden gedronken.

Prijsniveau
Prijsniveau

De prijzen in België voor drankjes en maaltijden en dagelijkse boodschappen vallen wat duurder uit, dan we in Nederland gewend zijn.

Algemeen

Ligging: de buurlanden zijn Nederland in het noorden, Duitsland in het oosten, Frankrijk In het zuiden en Luxemburg in het zuidoosten.

Landoppervlakte: 30278 km²
Wateroppervlakte: 250 km²
Aantal km kust: 66 km
Hoogste punt: 694 m (Signaal van Brotange)
Laagste punt: 0 m (Noordzee)
Aantal inwoners: 11.350.000
Hoofdstad: Brussel.

Staatsvorm: het Koninkrijk België of 'Royaume de Belgique' genoemd, is een constitutionele monarchie waarbij de koning het staatshoofd is. De wetgevende macht berust bij het parlement, bestaande uit de Kamer van Volksvertegenwoordiger en de Senaat.

Religie: Rooms Katholiek 75%, overig 25%

×

De keuken van België

Bonbon - België
×
Bonbon - België

Wie een bezoek brengt aan België, zal wat de gastronomie betreft weinig tekort komen. België is bekend om zijn bonbons en het bier, maar ook ander producten zoals vis, schaaldieren, vlees en kaas zijn hier van topkwaliteit. Kortom, in België is het altijd hoogseizoen als het om goed eten gaat. Typische Belgische gerechten zijn: ’Lapin aux bruneaux’ (konijn met pruimen); de gerookte ham uit de Ardennen; ‘Remoudou’ (kaas uit Herve); ‘Belgische frieten’: lekker uit een puntzak en een wat zuurdere mayonaise. ‘Mosselen met friet (lekkere grote mosselen); ‘Vlaamse stoofvlees’ (langzaam gestoofd met bier en uien en aangedikt met brood en mosterd); ‘Brusselse wafel’(lekker als tussendoortje of natuurlijk als dessert); ‘Vol-au-vent’ (een ragout, een Vlaamse klassieker); ‘Gehaktballetjes met krieken’ (balletjes in zure kersensaus); ‘Garnaalkroketten’(kroketten met de kleine Noordzeegarnalen, specialiteit in de badplaats Oostduinkerke) ;’Gentse waterzooi’ (het is oorspronkelijk een gerecht met Noordzeevis, groenten, room en aardappelen, die als een soort soep wordt geserveerd met brood. Een heleboel 'zooi' op je bord dus); ‘Paling in het groen’(ontstaan in de Scheldestreek en bestaat uit zoetwaterpaling in een groene saus van kruiden); ‘Stoemp’ (groente, vlees en aardappelen door elkaar op je bord, lekker met de lokale jus met stukken ui). Het bier is de nationale drank in België. Tot de Belgische bierspecialiteiten behoren de Geuze en de Trappistenbieren. Allez mannekes, we beginnen eraan…eet smakelijk!

Flora & Fauna

België kent ondanks de kleine oppervlakte een behoorlijk rijke en gevarieerde plantenwereld. De duinen zijn begroeid met allerlei soorten grassen en de opvallende duindoorn. De door dijken beschermde zeepolders liggen achter de duinen en zijn praktisch volledig in cultuur gebracht. De Vlaamse Kempen zijn bosachtig. Ook in de Kempen verdween het meeste bos en ging over in heide. Het Kempens Plateau is het oostelijk deel van de Kempen en omvat verschillende ondiepe vennen met een gevarieerde plantengroei. Het Picardische Brabantse gebied wordt gekenmerkt door veel beukenbossen en is verder bijna geheel cultuurland. Als de bossen geheel ontbreken ontstaan er weiden met bijzondere grassoorten. In de Hoge Ardennen vind je veel beukenbossen en ook de hoogstammige spar komt hier veel voor. Het zuidelijk gelegen Lotharingse gebied heeft, dankzij het milde klimaat, verschillende submediterrane plantensoorten. De uitgestrekte bossen bestaan voornamelijk uit beuk, haagbeuk en eik. Net als in Nederland dreigen ook in België door onder andere de toenemende verstedelijking, de chemische gewassenbestrijding en de vervuiling van het oppervlaktewater een aantal diersoorten te verdwijnen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de wilde kat, otter, aalscholver, roerdomp en zeelt. Plaatselijk komen nog vrij algemeen voor het konijn, de haas en de eekhoorn, eikel-, rel- en hazelmuizen, ratten-, muizen- en woelmuizensoorten; de hamster vooral in Haspengouw. Van de ca. twintig voorkomende vleermuissoorten is een aantal soorten vrij algemeen. De vos, hermelijn en de steenmarter zijn zeldzaam, de bunzing algemener. Het everzwijn en de ree komen vooral voor in Ardennen, maar ook in de Kempen.

×

Leuke feitjes

Royal Palace Brussel
×
Royal Palace Brussel

België kent twee grote taalgemeenschappen, de Nederlandse en de Franse en een kleinere Duitse taalgemeenschap. De aloude taalkwestie of taalstrijd is een rechtstreeks gevolg van deze meertaligheid. In een wet uit 1921, werd de eentaligheid van het Franse en Nederlandse taalgebied voor het eerst geformuleerd. De agglomeratie-Brussel werd tweetalig. In het Nederlandse en het Franse taalgebied is volgens dit beginsel het Nederlands, respectievelijk het Frans de enige toegelaten taal in het recht, het onderwijs en de administratie. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn het Nederlands en het Frans als officiële taal volledig gelijk. Op 8 november 1962 werden de taalgrenzen precies afgebakend en in 1963 werd het Duitstalige gebied wettelijk erkend. In 1970 werd de grondwet herzien en de vier taalgebieden in de grondwet ingeschreven, maar er blijven uitzonderingen bestaan die dan ook steevast voor problemen zorgen. De overheid moet echter al haar handelingen in de taal van het taalgebied verrichten en zijn verplicht kennis van deze taal te hebben.

België is beroemd om haar Vlaamse frieten en die haal je natuurlijk bij het ‘frietkot’. Maar de keuze is enorm, vooral in de sauzen. In België heb je heerlijke mayonaise, wel iets zuurder dan in Nederland. Maar probeer ook eens: ‘Saus Andalouse’(met als basis de gazpacho); ‘Saus samoerai’ (een pittige saus van sambal en mayonaise); ‘Tartaarsaus’(mayonaise met peterselie en gehakte uitjes of sjalotjes); ‘Stoofvleessaus’ (lijkt een beetje op Limburgs ‘zoer vleisj’). Dan de snacks: ‘Bickyburger’ (burger met een saus en krokante uitjes); ‘Boulette’(een frikandel in vorm van een bal, in plakjes gesneden); ‘Cervela ’(knalrode braadworst); ‘Lucifer’(een lucifer van kipcorn met een pikante ‘kop’); ‘Sitostick’(kalkoenvlees op een spiesje, in een krokant jasje); ‘Mitraillette’ (een stokbrood met kroketten, sla en friet). Krijg je al trek?

Het land van de chocolade. Je kunt het niet ontkennen: Belgische chocolade is van topkwaliteit. De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten. De chocolade bestaat ook voor 100 procent uit cacaoboter, wat de smaak alleen maar versterkt. Belgische chocolade is niet alleen fantastisch lekker, er hangt ook een verhaal aan vast. In België is namelijk de praline uitgevonden, meer bepaald door het bekende merk Neuhaus. Apotheek Jean Neuhaus kwam op het idee om zijn medicijnen te omhullen met een laagje chocolade om zijn klanten te verwennen. Zijn kleinzoon ontwikkelde dit in 1912 verder tot de praline zoals we ze nu kennen: een chocoladesnoepje met heerlijke vulling. Een verrukkelijk doos Belgische chocolade….een perfect souvenir….voor vrienden, familie en vooral voor jezelf.

Extra informatie

Wij adviseren je dringend alleen volledig gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de wisselende maatregelen in ander landen. Een bewijs van herstel na een corona infectie volstaat ook op de meeste bestemmingen. Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Fietsniveau ‘1’
Gemakkelijke tot gemiddelde tocht: met af en toe een pittige helling of afdaling en/of een wat langere dag afstand. Maar er zijn ook dagen met routes door een vlak en lichtglooiend landschap. Deze vakanties zijn voor iedereen met een goede conditie en vooral voldoende fietservaring prima te doen. De routes variëren in lengte van ca. 30 tot 52 km. We fietsen grotendeels over fietspaden en rustige B-wegen.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt behaald dan ontvang je uiterlijk 7 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Volledig uitklappen

Verschillende fietsniveau's

Fietsniveau ‘1’
Gemakkelijke tocht: met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Fietsniveau ‘2’
Gemiddelde tocht: met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties moet je beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Let op: KRAS Busreizen adviseert bij fietsreizen met niveau ‘2’ gebruik te maken van een E-bike.

Fietsniveau ‘3’
Stevige tocht: met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere afstanden per dag. Een uitstekende conditie, evenals voldoende fietservaring, is vereist. Ook voor dit niveau adviseert KRAS Busreizen gebruik te maken van een E-bike.

Daarom huur je een E-bike of Toerfiets bij KRAS

Mogelijk op al onze fiets-/busreizen

• Het comfortabele model toerfiets (Batavus Galibier)
• De Batavus-E-bike met krachtige Bosch motor (Batavus WayZ E-go® Active plus flex - 400Wh accu (model 2020)
• Speciaal ontwikkeld en geprepareerd voor intensief gebruik
• Alle fietsen hebben anti-lek binnen- en buitenbanden
• Geen gesleep met je eigen fiets
• Geen risico op schade en diefstal van je eigen fiets

Kortom: gemak en comfort!

TOERFIETS - Batavus Galibier

• Anti-lek binnen- en buitenbanden
• Meer zitcomfort dankzij de verende zadelpen
• Sportieve lage instap, dus gemakkelijk op- en afstappen
• Extra comfort omdat het stuur naar wens kan worden ingesteld
• Kilometerteller
• 24 versnellingen
• Veilig fietsen in het donker; de verlichting voor en achter werkt ook als je stilstaat

Ter info: de fietsen zijn niet voorzien van fietstassen.

E-BIKE - Batavus WayZ E-go® Active plus flex

Fiets je liever met een duwtje in de rug? Kies dan voor onze E-bike met elektrische trapondersteuning. We maken gebruiken van de E-bike: Batavus WayZ E-go® Active plus flex met 400Wh accu (model 2020).

• Bosch middenmotor (Active plus) met krachtige accu, zelfs bij krachtige ondersteuning is 75 km actieradius geen enkel probleem
• De uitneembare accu (11 ampère ‘400’ met 36 volt) kan eenvoudig op de hotelkamer opgeladen worden
• Comfortabele lichtgewicht fiets (slechts 23,5 kg); fietst ook uitstekend zonder trapondersteuning
• Eenvoudig te bedienen met het digitale display
• Speciaal voor Kras aangepast voor meer fietsplezier met o.a. anti-lek binnen- en buitenbanden, verstelbare stuur- en zadelpen en lage instap
• Hoogwaardige Magura hydraulische remmen
• Nieuw luxe frame met kabels die door het frame lopen (dus minder gevoelig voor schade)

Ter info: de fietsen zijn niet voorzien van fietstassen.

Je eigen fiets mee op reis

Bij KRAS Busreizen kunnen de deelnemers natuurlijk ook de eigen fiets meenemen op reis. Opstappen met je eigen fiets kan alleen op het centrale wisselpunt in Asten. De kosten voor het meenemen van je eigen fiets bedragen € 17,50 per fiets voor de 7-daagse reizen en € 19,50 voor de langere reizen.

Je fiets dient wel aan enkele voorwaarden te voldoen, zodat we deze veilig kunnen meenemen in onze fietstrailer. De accu moet losgekoppeld kunnen worden en dient in de handbagage te worden meegenomen, dit is ook van toepassing op eventuele fietstassen. Hoewel we jouw fiets met de grootste zorg zullen behandelen, is het niet uit te sluiten dat er (minimale) schade aan de fiets kan ontstaan tijdens het vervoer in de fietsentrailer dan wel tijdens het in- en uitladen van de fiets. KRAS Busreizen kan voor deze schade niet aansprakelijk worden gesteld.

Huurfiets schade/diefstal dekking

De huurprijs is inclusief dekking voor schade en/of diefstal van de gehuurde fiets. Het eigen risico bedraagt € 75 per incident. KRAS Busreizen behoudt zich het recht voor om diefstal, schade aan de fiets of schade ten gevolge van verlies (van onderdelen) van de fiets te verhalen op de deelnemer bij nalatigheid, opzet of grove schuld. Het risico bedraagt maximaal de nieuwwaarde van de fiets; Batavus E-bike (of gelijkwaardig) maximaal € 2699, Batavus Toerfiets (of gelijkwaardig) maximaal € 849. Schade ten gevolge van nalatigheid, opzet of grove schuld van de gebruiker van een fiets kan niet worden afgekocht en valt dus niet onder de dekking. In geval van diefstal dien je zelf aangifte te doen bij de lokale politie. In alle gevallen geldt dat je zelf verantwoordelijk bent voor de huurfiets en deze te allen tijde op slot dient te zetten. Bij diefstal van de huurfiets dien je de fietssleutel en het opgemaakte politierapport te overhandigen. Indien deze niet in je bezit zijn, wordt de volledig prijs (aankoopsom) van de huurfiets bij je in rekening gebracht.

Het aansprakelijkheidsrisico ten aanzien van derden bijvoorbeeld in verband met toegebracht letsel, materiële schade etc. valt niet onder de dekking. Deze mogelijke aansprakelijkheid dien je zelf te verzekeren.

Fietsverzekering eigen fiets

KRAS Busreizen behandelt je fiets uiteraard met grote zorg. Desondanks kan er toch (lak)schade aan je fiets ontstaan tijdens het vervoer in de fietsentrailer dan wel tijdens het in- en uitladen van de fiets. KRAS Busreizen kan voor deze schade niet aansprakelijk worden gesteld. Goed verzekerd op reis gaan is dus belangrijk. Mogelijk heb je een doorlopende reisverzekering die ook dekking biedt voor fietsreizen en meer specifiek voor je eigen fiets tijdens de reis. Is dit niet het geval, dan is het mogelijk om via KRAS Busreizen een Allianz Kortlopende Reisverzekering af te sluiten. De basisdekking voor je fiets bedraagt maximaal € 2250. Bekijk onderstaand de voorwaarden en de verzekeringskaart van de Allianz Kortlopende Reisverzekering (Comb. B).

Verzekeringskaart kortlopende reisverzekering bekijken
• Bekijk hier het informatiedocument van de Allianz Kortlopende Reisverzekering.

Voorwaarden kortlopende reisverzekering bekijken
• Bekijk hier de voorwaarde van de Allianz Kortlopende Reisverzekering.

Fietsroutes

Onze fietsroutes zijn met zorg samengesteld én in het Nederlands geschreven. Als extra service ontvang je per dag een gedetailleerde kaart van het af te leggen traject. Uiteraard blijven we continu doorgaan met het optimaliseren van de routes. Bij veel routes heb je de keuze uit een korte en lange variant. Is het terras wel heel erg gezellig of wil je nog iets gaan bekijken onderweg, kies dan voor de wat kortere route. Op een afgesproken punt wacht de chauffeur je op en rijdt per bus naar het eindpunt van de langere route. Zo kun je de vakantie indelen zoals je zelf wilt; vrijheid…blijheid!

Veiligheid en bescherming

Als fietser ben je extra kwetsbaar. KRAS Busreizen beveelt je dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Wij adviseren je met klem om op de fiets een valhelm en reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen is het dragen van een helm zelfs verplicht, evenals het dragen van een reflecterend veiligheidshesje. Je dient zelf voor deze beschermende kleding en/of schoeisel zorg te dragen. KRAS Busreizen kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis. Wij adviseren je om altijd een reis- en ongevallenverzekering af te sluiten.

Bekijk data & prijzen

Op- en uitstapplaatsen

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - NS Station achterzijde - Houtveldweg
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1
• Zaandam - NS Station achterzijde - Houtveldweg
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Hengelo - McDonald's - Plein Westermaat
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
-
Gemiddelde beoordeling
, NIEUWE REIS 2022!