Terug naar boven

Excursiereis 10 dagen Wales, The Great Outdoors

Kliffen, woeste kusten, Nationale Parken en pittoreske dorpen

Excursiereis 10 dagen Wales, The Great Outdoors

Samen met Schotland, Noord-Ierland en Engeland, vormt Wales het Verenigd Koninkrijk. Wales staat voor een imponerende kuststrook met woeste kliffen, een heuvelachtig binnenland met groene valleien, langgerekte stranden, indrukwekkende Nationale Parken en trotse kastelen, die u terugzetten in de tijd. 'The Great Outdoors' is dan ook een zeer terechte naam, die de Britten aan Wales hebben toegekend. Pittoreske en beeldschone levendige marktdorpen zullen ook uw hart stelen. Wales, een klein land met een lange Keltische geschiedenis en een warm hart, is het ontdekken meer dan waard!

-
Gemiddelde beoordeling
NIEUWE REIS 2024
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxe Comfort Class bus
 • Begeleiding door ervaren chauffeur, tevens reisleider
 • Ferryovertocht Duinkerken of Calais-Dover v.v.
 • 9 nachten verblijf in 3- en 4-sterrenhotels in een 2-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 9 x ontbijt en diner
 • Ochtendtransfer van en naar The Devils Bridge
 • Stoomtreinrit in Snowdonia National Park
 • Entree Bodnant Garden
 • Het beschreven programma
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
 • Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 540
Volledig uitklappen

Reisschema

Route Wales the Great Outdoors

Overnachtingen
- Dag 1 Heenreis en ferryovertocht: Overnachting Crowne Plaza Felbridge - Gatwick Londen
- Dag 2/3 Overnachting: Mercure Cardiff North Hotel - Cardiff
- Dag 4 Overnachting: Mercure Swansea - Swansea
- Dag 5/6 Overnachting: Gwesty'r Marine Hotel*** - Aberystwyth
- Dag 7 Overnachting: Celtic Royal Hotel - Celtic
- Dag 8 Overnachting: The Queen at Chester BW Premier Collection - Chester
- Dag 9 Overnachting: Premier Inn Ashford Central - Ashford
- Dag 10 Terugreis en ferryovertocht naar Nederland

Donderdag • Heenreis & ferryovertocht naar Engeland

Via diverse opstapplaatsen en het centrale wisselpunt in Asten rijden we naar Calais/Duinkerken voor de overtocht naar Dover. Overnachting en diner in de omgeving van Gatwick Airport.

Vrijdag • Historisch Bath in Somerset

Bath - KRAS Busreizen Bath - KRAS Busreizen

Op weg naar Cardiff staat ons al een hoogtepunt te wachten. Laat u vandaag verrassen door het bijzondere Bath, een prachtige historische stad in Somerset, waar vele gebouwen zijn opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Romeinse badhuizen behoren tot de best bewaarde overblijfselen uit de antieke tijd. De natuurlijke warmwaterbronnen maken Bath al eeuwenlang tot een geliefd kuuroord. Eén van haar beroemde bezoekers was Jane Austen, die hier kwam kuren, maar ook schrijven. Haar fans zullen zeker de straatjes en pleinen uit haar boeken herkennen. Wandel eens door de (halvemaanvormige) Royal Crescent, een van de meest aantrekkelijke straten van Engeland.

Zaterdag • Bruisend Cardiff - Hoofdstad van Wales

Cardiff - Wales - KRAS Busreizen Cardiff - Wales - KRAS Busreizen

De veelzijdige hoofdstad van Wales Cardiff zal u verrassen. Hier wordt niet alleen rugby of het hoogste niveau gespeeld, maar deze mystieke stad, omgeven door mythes en legendes, zal ook uw hart stelen. In de Cardiff Arcades vindt u speciale winkels, sfeervolle cafés en de oudste platenzaak ter wereld. In deze historische omgeving treffen we een labyrint van meer dan 100 winkels en eettentjes. Proef de lokale smaken bij de Cardiff Central Market. Cardiff Castle herbergt meer dan 2000 jaar geschiedenis.

Zondag • Breacon National Park

Breacon National Park - Wales - KRAS Busreizen Breacon National Park - Wales - KRAS Busreizen

Brecon Beacons National Park in Zuid Wales strekt zich uit van west naar oost. Heuvels, bergen, gras- en heidelandschappen (the moorlands) en uitgestrekte bossen vormen hier het beeld. Ontelbare kuddes schapen vormen hier de meeste bewoners. We bezoeken het historische marktstadje Brecon met gezellige winkeltjes en pubs. De middeleeuwse Saint Mary's Church en oorspronkelijke stadsmuren zetten u terug in de tijd. Hay-on-Wye wordt ook wel 'The Town of Books' genoemd door de vele boekwinkeltjes, specialistisch en bijzonder. Ook in het hele dorpje vindt u in de buitenlucht talrijke boekenstalletjes. Voor de liefhebbers wordt er eventueel een whiskeyproeverij georganiseerd (niet inbegrepen).

Maandag • Pembrokeshire Coast National Park

Pembrokeshire Coast National Park - KRAS Busreizen Pembrokeshire Coast National Park - KRAS Busreizen

In 1952 kreeg het Pembrokeshire Coast Park is officiële titel van Nationaal Park. Bekend is ook de National Trail, een kustpad dat deel uitmaakt van de lange Wales Coast Path. We bezoeken het kustdorpje St. Davids met 2 slechts duizend inwoners de kleinste stad van Groot-Brittannië. In deze historische plaats kunt u de mooie kathedraal (entree niet inbegrepen) bezoeken en ook het eveneens oude Bishop's Palace. Ook staat hier een bezoekerscentrum van de National Trust. Erfgoedlocaties zijn de neolithische steden van Pentre Ifan of het openluchtmuseum Castell Henllys.

Dinsdag • Aberystwyth - Devil's Bridge

Aberystwyth Aberystwyth

In de ochtend rijden we naar het dorpje Aberystwyth, waar een lokale bus ons naar de Devil's Bridge Falls brengt (op ca. 20 km), een spectaculaire watervalattractie en wandelpaden in het hart van het Cambriumgebergte in Midden-Wales. De 90 m hoge watervallen liggen verscholen in een beboste kloof. De trail vraagt een pittige wandeling van ca. 45 minuten over steile trappen en smalle paden en zal zeker niet voor iedereen geschikt zijn. Denk aan goede wandelschoenen. U kunt ook in het historische stadje Aberystwyth blijven, mooi gelegen aan de kust en hier op ontdekking gaan. In de namiddag krijgt iedereen wat vrije tijd in dit badplaatsje.

Woensdag • Snowdonia National Park inclusief Stoomtrein

Snowdonia National Park - KRAS Busreizen Snowdonia National Park - KRAS Busreizen

Het dunbevolkte noorden van Wales vindt haar oorzaak in het landschap; heuvelachtig en bergachtig. Deze bergen bevinden zich bijna allemaal in Snowdonia National Park, soms hoger dan 1000 m. De hoogste berg, Snowdon, heeft ook de naam aan het park gegeven. We nemen de stoomtrein bergopwaarts, die ons in een 2,5 uur durende retourrit op geweldige uitzichten trakteert. Snowdonia National Park biedt ook beeldschone dorpen zoals Betws-y-Coed. De treinrit is inbegrepen.

Donderdag • Bodnant Garden & Chester

Bodnant Garden - KRAS Busreizen Bodnant Garden - KRAS Busreizen

Bodnant Garden behoort tot een van de mooiste tuinen in Groot-Brittannië, beslaat zo'n 80 hectare en ligt boven de rivier de Conwy. Wereldberoemd met bijzondere planten en bomen, verzameld door de vele generaties van de familie McLaren. Uitgestrekte gazons, intieme hoekjes, grote terrassen en adembenemende uitzichten. Een oase van zeldzaamheid en schoonheid. Entree voor de tuinen is inbegrepen. Ook bezoeken we vandaag historisch Chester, bijzonder door zijn Tudor architectuur. De antieke oorsprong zien we terug in restanten van het Romeinse amfitheater. De stad is beroemd door de houten vakwerkhuizen in het centrum, de zogenoemde Chester Rows.

Vrijdag • Eerste deel terugreis naar Kent

Het wordt alweer tijd om afscheid van Wales te nemen en te beginnen aan het eerste deel van de terugreis. We rijden naar Kent voor de overnachting en diner in de omgeving van Ashford.

Zaterdag • Terugreis & ferryovertocht naar Nederland

Vroeg vertrek in de ochtend naar Dover. U krijgt eventueel een ontbijtpakket mee. Ferryovertocht naar Calais of Duinkeren. Aan het einde van de middag zijn we weer terug op het centrale wisselpunt in Asten. Na de koffietafel wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bekijk data & prijzen

Crowne Plaza Felbridge**** - Gatwick

Het 4-sterren Crowne Plaza Felbrigde ligt op ca. 9 km van Gatwick in een groene omgeving. Entree met receptie en zitjes. Restaurant, bar, tuin met terras. Binnenzwembad, wellnesscentrum (tegen betaling) en fitness. Goede kamer met televisie en badkamer met douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

×

Mercure Cardiff North Hotel**** - Cardiff

Het comfortabele 4-sterren Mercure Cardiff North Hotel is rustig gelegen op ca. 5 km van Cardiff. Entree met receptie en zitjes. Restaurant, bar, terras en lift. Mooie kamers met televisie, badkamer met bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

×

Mercure Swansea Hotel **** - Swansea

Het 4-sterren Mercure Swansea Hotel ligt even buiten het dorp in de omgeving van een klein meer. Entree met receptie, lobby en zitjes. Restaurant, bar en tuin met zitjes. Goede kamers met televisie en badkamer met douche, wc en föhn. Gratis Wifi.

×

Gwesty'r Marine Hotel*** - Aberystwyth

Het 3-sterren Gwesty'r Marine Hotel ligt aan de schilderachtige boulevard in Aberystwyth aan zee. Entree met receptie en zitjes. Restaurant en bar. Wellness (tegen betaling). Goede kamers met televisie en badkamer met bad of douche en föhn. Gratis WiFi.×

Celtic Royal Hotel*** - Caernarfon

Het 3-sterren Celtic Royal Hotel ligt in het centrum van Caernarfon. U wandelt in ca. 10 minuten naar de haven van Caernarfon. Entree met receptie en zitjes. Restaurant, bar, lift, terras en fitness. Wellness (tegen betaling). Nette kamers met televisie, bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

×

The Queen at Chester Hotel BW Premier Collection**** - Chester

The Queen at Chester Hotel BW Premier Collection is een elegant 4-sterren hotel op ca. 10 minuten lopen van Chester. Entree met receptie en lobby. Restaurant en bar. Mooie kamers met televisie en badkamer met bad of douche, föhn. Gratis WiFi.

×

Premier Inn Ashford Central Hotel*** - Ashford

Het 3-sterren Premier Inn Ashford Central Hotel ligt in een buitenwijk van Ashford. Entree met receptie en lobby. Restaurant. Nette kamers met bad of douche en toilet. Gratis WiFi.

×

Algemene informatie Engeland & Wales

Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Engeland zoals reisdocumenten. Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Engelsman, eten en drinken, flora & fauna en leuke feitjes.

×

Typisch Engeland

Wat weet u van:

• De Engelse Pub
• Fish and Chips
• Poppy

Lees onderstaand verder…

Meer landinformatie over Engeland

De reis

Documenten
Reisdocumenten

Voor Groot Brittannië moet iedereen beschikken over een eigen geldig paspoort, ook minderjarige kinderen. Het paspoort moet geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.

Taal
Taal

Engels is de hoofdtaal van het Verenigd Koninkrijk, maar ook het Welsh wordt erkend in Wales en het Gaelic (een oude Keltische taal) in Schotland.

Valuta
Valuta

De valuta in Groot Brittannië is het Britse Pond (GBP), oftewel het pond sterling met het valutateken £. In dat symbool is de letter ‘L’ te herkennen, de eerste letter van het Latijnse woord libra, dat pond betekent. Het pond wordt verdeeld in 100 pence, enkelvoud penny. Het symbool voor de penny is p. Omgerekend: £ 1 = ca. € 1,14. Groot-Brittannië heeft voldoende geldautomaten (cashpoint of ATM = automated teller machine). Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden vrijwel overal geaccepteerd. U pint buiten de eurozone, dus u betaalt voor iedere transactie. U kunt geld wisselen bij banken, postkantoren en wisselkantoren. Bij de hotels wordt veelal een wat ongunstiger koers gehanteerd. Euro’s worden in principe niet als betaalmiddel geaccepteerd.

Elektriciteit
Elektriciteit

Voltage (220/240) en frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. In het Verenigd Koninkrijk worden stopcontacten van type G gebruikt. De stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten. U heeft een verloopstekker type G nodig of een universele wereldstekker.

Kraanwater
Kraanwater

Het leidingwater in Engeland is veilig om te drinken. Het oogt soms wat troebel, maar dat komt door de lucht in de leiding. Drink bij voorkeur alleen koud water uit de kraan. Warm water kan een bijsmaak hebben.

Prijsniveau
Prijsniveau

De prijzen in Engeland liggen wat hoger dan wij in Nederland gewend zijn, op allerlei gebied.

Algemeen

Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland worden gevormd door een eilandengroep in het noordwesten van Europa met een oppervlakte van 244.100 km². Het land bestaat uit een groot eiland en een aantal kleinere, welke de koninkrijken Engeland, Schotland en het prinsdom Wales omvat. Het land grenst in het noorden aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan de Noordzee, in het zuiden aan het Engelse Kanaal en in het westen aan de Atlantische Oceaan en de Ierse Zee.

Verenigd Koninkrijk heeft een totale oppervlakte van: 244.820 km²
Landoppervlakte: 241.590 km²
Wateroppervlakte: 3.230 km²
Kust: 12.429 km
Hoogste punt: 1343 m (Ben Nevis)
Laagste punt: -4 m (The Fens)
Hoofdstad: Londen.

Staatsinrichting: het Verenigd Koninkrijk is een constitutionele monarchie, waarbij de uitvoerende macht namens de Koningin in handen is gegeven van de Premier en de overige ministers in diens kabinet. De uitvoerende macht wordt in feite uitgeoefend door het kabinet ‘Houses of Parliament’, samengesteld uit leden van het Lagerhuis (House of Commons) en - in mindere mate - het Hogerhuis (House of Lords).

Religie: 72% van de bevolking behoort tot de staatskerk van Engeland; de Church of England (Anglicaanse Kerk).

×

De keuken van Engeland

×

Werd er vroeger wat lacherig gedaan over de Engelse keuken, tegenwoordig telt Engeland ook vele beroemde ‘Chefs’. Het koloniale verleden heeft de Britse keuken ook andere smaken gegeven. Zo behoort de ‘Indian Curry’ tot de Britse Nationale gerechten. ‘Full English Breakfast’ is een prima start van de dag: geroosterd brood, gebakken eieren, bacon, witte bonen in tomatensaus, worstjes, gegrilde tomaat met champignons en gebakken aardappelreepjes (‘Hash Browns). Een plakje bloedworst (‘Black Pudding’) hoort er eigenlijk ook bij. Typische Engelse gerechten: ‘Fish and Chips ’(gefrituurde witvis met dikke friet en tartaarsaus en een paar druppels azijn); ‘Bangers and Mash ’(aardappelpuree met worstjes en veel jus); ‘Shepherd Pie ’(stoofpot met lamsgehakt, aardappel en groente); ‘Cottage Pie’ (stoofpot met rundergehakt). ‘Sunday Roast’ (heerlijk gebraden kip, lam, varkens- of rundvlees met gebakken aardappels, groenten en jus, allemaal verstopt in een jasje, de zogenoemde Yorkshire-pudding, begeleid door mosterd, munt- en mierikswortelsaus); ‘Ploughmans Lunch’ (eenvoudige lunch met brood, stuk kaas, appel en gesneden ui); ‘Scotch Egg’ (hardgekookt ei in een soort gehaktbal); ‘Steak & Kidney Pie’ (rundvlees, niertjes, ui en jus in een dikke korstdeeg uit de over); ‘Steak & Ale Pie’ (de variant zonder de niertjes); ‘Toad in the hole’ (worstjes in Yorkshire pudding); ‘Beef Wellington’ (ossenhaas in bladerdeeg met paddenstoelen en kruiden uit de oven). Eten doet u veelal in de pub, waar een prima maaltijd wordt geserveerd. En laat u ook eens verwennen tijdens een echte ‘High Tea’ met naast de hartige sandwiches ook ‘Victoria Sponge Cake’, ‘Welsh Cakes’ en ‘Çitroen en Lavendel Shortbread’. Alles begeleid door enorme potten thee. De Engelsen houden van een biertje, dat hier ‘ale’ of ‘bitter’ heet. Andere populaire drankjes zijn gin-tonic (ooit naar India gebracht als oplossing tegen voor malaria), heerlijke ciders en de hippe Bramble-cocktail (gemalen ijs met gin, limoensap, suikersiroop en bramenlikeur). Enjoy your meal… eet smakelijk!

Flora & Fauna

Het landschap in het Verenigd Koninkrijk varieert van heuvelachtig tot flink bergachtig. Het land heeft vele heuvels, bergen, groene velden, meren, natuurreservaten en aan de westkust fjorden en kliffen. Het heeft alleen door het vele kappen nog maar negen procent bos. In het voorjaar staan de heuvels en valleien vol met bloemen. In delen van het Verenigd Koninkrijk bloeien dan de narcissen en in de bossen en parken staan boshyacinten, bosanemonen en sleutelbloemen in bloei. Rododendrons en azalea's treft u niet alleen aan in de keurig onderhouden parken, maar ook in het wild in lange heggen. De dierenwereld van het Verenigd Koninkrijk kent niet veel soorten. Zoogdieren als het edelhert, de ree, de vos, de das en de otter zijn op diverse plaatsen in het land te vinden. Er zijn veel gebieden met een beschermde status, van nationaal park tot natuurreservaat. Voor de kust leven de gewone zeehonden en grijze zeehonden. Bruinvissen en dolfijnen zijn nog incidenteel te zien in de buurt van de kust.

×

Leuke feitjes

×

Denkt u aan een vakantie in Engeland, dan hoort daar zeker een bezoek aan de pub bij. Het land telt duizenden pubs en zelfs in het allerkleinste dorp zal er ongetwijfeld een locatie zijn. Pub is een afkorting van ‘public house’ en zo worden ze tot op de dag van vandaag ook gezien. Het is een soort verlenging van de woonkamer, want u ontmoet er familie, vrienden en buren, van jong tot oud. Bijpraten, het nieuws van de dag doornemen, sport kijken en natuurlijk een gezellig drankje drinken. Vaak bevinden de pubs zich in mooie historische panden en gaat hun historie dan ook eeuwen terug in de tijd. Typische rieten daken, lage balkenplafonds, open haarden met knappend houtvuur…de meeste pubs voldoen nog volledig aan dit beeld. Waren de pubs ca. 40-50 jaar geleden nog rokerige donkere dranklokalen met voornamelijk mannen aan de tap, tegenwoordig is het veel meer een populaire eetgelegenheid, waar u een heerlijke eenvoudige maaltijd kunt bestellen voor een redelijke prijs. Zeker op de zondag komen hele families met kinderen speciaal voor de ‘Sunday Roast’. Er worden nog steeds smaakvolle regionale ‘ales’ en ‘bitters’ geschonken, bij voorkeur in een groot pint-glas. De sfeer is gezellig en de ‘locals’ maken graag een praatje met de bezoekers. Cheers!

De vrolijke rode klaprozen, die in de lente onze bermen en tuinen opfleuren, ziet u jaarlijks in het tweede weekend van november op de kleding gespeld van bijna iedere Brit. De klaproos, in de volksmond liefdevol ‘poppy’ genoemd, staat symbool voor het einde van Eerste Wereldoorlog. Op 11 november 1918 zwegen uiteindelijk de kanonnen op de slagvelden in Vlaanderen, waar 4 jaar lang een afschuwelijke loopgravenoorlog was gevoerd, die miljoenen voornamelijk jonge slachtoffers maakte. De Canadese legerarts John McCrae schreef het gedicht ‘Flanders Fields’ al in 1915, toen hij de grote klaprozen zag bloeien op de oorlogsgraven. De eerste regels zijn: ’In Flanders fields the poppies blow, between the crosses, row on row’. In 1922 werd de klaproos ook het symbool van de Britse veteranenorganisatie, de Royal British Legion. Zij verkopen de stoffen klaprozen in de weken voor Remembrance (Poppy) Day en de opbrengst gaat in fondsen voor de nabestaanden.

Extra informatie

Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 7 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Indien er voor de terugreis een vroege overtocht is gereserveerd, ontvangt u bij vertrek uit het hotel een ontbijtpakket

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Comfort Class bussen

Als u in onze luxe Comfort Class bus stapt, bent u verzekerd van een comfortabele busreis. Onze bussen zijn voorzien van fijne en goed verstelbare stoelen met genoeg beenruimte. De stoelafstand in onze Comfort Class bussen is minimaal 84 cm. De rugleuning is 35 graden verstelbaar. Uiteraard zijn de luxe bussen voorzien van een geoptimaliseerd luchtverversingssysteem en goede airconditioning. Daarnaast beschikken al onze luxe bussen over een toilet en minibar voor warme en koude dranken. Onze gediplomeerde en deskundige chauffeurs brengen u veilig naar de mooiste plekken van Europa. Geniet van een fijne busreis en een goed verblijf!

Comfort Class bussen | KRAS Busreizen Comfort Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Comfort Class bus in 360 gradenBekijk de Comfort Class bus in 360 gradenOp- en uitstapplaatsen

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema F

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema H

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Centraal Station - t.h.v. de Draak
• Eigen vervoer

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
-
Gemiddelde beoordeling
, NIEUWE REIS 2024