Terug naar boven

Excursiereis 12 dagen Dresden, Praag, Boedapest & Wenen

Rondreis door de geschiedenis van Midden Europa

Rondreis 12 dagen Dresden, Praag, Boedapest & Wenen

Misschien mogen we deze rondreis door het hart van Europa wel onze meest populaire busreis noemen. Een echte aanbeveling dus! Onder leiding van een bevlogen chauffeur maken we een reis door de geschiedenis van Europa. We laten u de steden niet alleen zien, maar vooral beleven. Onze reis start in Dresden, zo schitterend in oude staat hersteld. Dan rijden we naar de ‘Gouden Stad’ Praag. Zo’n naam zegt natuurlijk genoeg. Daarna is het de beurt aan Boedapest, de stad die wordt gespleten door de Donau. Uiteindelijk eindigen we in Wenen, de stad van romantiek, onsterfelijke walsen en de Habsburgers. Een reis door het centrum van Europa, waar een groot deel van de Europese geschiedenis werd geschreven.

8.8
Gemiddelde beoordeling
FANTASTISCH
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxe Comfort Class bus
 • Begeleiding door ervaren chauffeur, tevens reisleider
 • Verblijf in 3- en 4-sterren hotels in een 2-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 11 x ontbijt en diner
 • Het beschreven excursieprogramma
 • Koffie/thee met iets lekkers bij vertrek op dag 1
 • Brabantse koffietafel bij terugkomst in Nederland
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
 • Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 290
Volledig uitklappen

Reisprogramma

Route Dresden Praag Boedapest Wenen

Dag 1/2: Ibis City Dresden - 2 nachten
Dag 3/4/5: Hotel Grand Beroun Litava in de omgeving van Praag - 3 nachten
Dag 6/7/8: Hotel Ibis Budapest Citysouth in Boedapest - 3 nachten
Dag 9/10: City Hotel Bauer in Stockerau bij Wenen - 2 nachten
Dag 11: Overnachting in Duitsland - 1 nacht
Dag 12: Terugreis naar Nederland.

Maandag • Heenreis naar Dresden

Via diverse opstapplaatsen en het centrale wisselpunt in Asten gaan we op weg naar Cultuurstad Dresden, waar we in de vroege avond aankomen. We verblijven in een hotel in het centrum van de stad.

Dinsdag • Dresden 'Wonder aan de Elbe'

Neumarkt in Dresden - Duitsland - KRAS Busreizen Semperoper Dresden - Duitsland - KRAS Busreizen

Dresden wordt ook wel eens het ‘Wonder aan de Elbe’ genoemd. Bombardementen in de Tweede Wereldoorlog troffen de stad ongenadig hard, waardoor vele historische gebouwen en monumenten zwaar beschadigd of zelfs vernietigd werden. Gelukkig is de stad met veel liefde hersteld, waardoor u ook vandaag de dag nog kunt genieten van onder meer de Frauenkirche, de Semperopera en het Zwinger Paleis.

Woensdag • Vertrek naar de 'Gouden Stad' Praag

We nemen afscheid van Dresden en rijden naar ons hotel in de omgeving van Praag.

Donderdag & Vrijdag • Op verkenning in Praag

Praag Oude Stadsplein in Praag

Deze twee dagen staan in het teken van Praag. De stad is één groot openluchtmuseum. We ontdekken Praag grotendeels te voet. Zeer bekend is de Praagse Burcht. Het burchtcomplex bestaat uit binnenhoven, fonteinen, de beroemde St. Vituskathedraal, het Koningspaleis en het Gouden Straatje (met het geboortehuis van Kafka). Ook het Wenceslasplein, het Raadhuis met het astronomisch uurwerk en de legendarische Karlsbrug staan op het programma. Bewonder Praag ook van een andere kant tijdens een boottocht over de Moldau (niet inbegrepen).

Zaterdag • Via Bratislava naar Boedapest

Bratislava Bratislava

Onderweg naar Hongarije brengen we een kort bezoek aan de Slowaakse hoofdstad Bratislava, één van de bekendste Donausteden. Het stadsbeeld wordt bepaald door de immense burcht met de vier hoektorens (ook wel ‘omgekeerde tafel’ genoemd). Verder kenmerkt deze levendige stad zich door een klein, maar boeiend historisch centrum en tal van gotische, barokke en renaissancistische paleizen en huizen. Aansluitend rijden we door naar Boedapest, waar we ‘s avonds arriveren. De komende 3 nachten brengen we door in Hotel Ibis Budapest Citysouth (of gelijkwaardig).

Zondag & Maandag • Kennismaking met Boedapest en Optioneel naar de Puszta

Kettingbrug op de Donau in Boedapest Kasteel Vajdahunyad in Boedapest

Zondag heeft u een vrije dag en alle gelegenheid om zelf alvast op ontdekking te gaan in het prachtige Boedapest! Maandag schenken we tijdens een stadstour aandacht aan onder meer het Vissersbastion, het voormalig Koninklijk Paleis en de Matthiaskerk in de wijk Boeda. In het stadsdeel Pest zien we onder meer het Parlementsgebouw, het Plein van de Helden, de St. Stefansbasiliek en vele andere historische gebouwen en monumenten. In de middag is er een mooie excursie naar de Puszta (niet inbegrepen). Van oudsher werd de Puszta gebruikt voor extensieve veeteelt. Tegenwoordig is het gebied grotendeels ontgonnen voor de akkerbouw. De laatste resten van de Puszta worden als natuurreservaat beschermd. Ontdek hier nog het authentieke echte Hongaarse leven.

Dinsdag & woensdag • Keizerlijk Wenen

Wenen Oostenrijk - KRAS Busreizen Schloss Schönbrunn - Oostenrijk - KRAS Busreizen

Dinsdag rijden we naar Wenen, het laatste hoogtepunt op deze reis. We verblijven de komende 2 nachten in Hotel City Bauer (of gelijkwaardig), in de omgeving van Wenen. In de middag volgt al een eerste kennismaking met deze geweldige stad. 's Avonds is er de mogelijkheid het Johan Strauss & Mozart Concert bij te wonen (niet inbegrepen). Woensdagochtend maken we een stadstour en -wandeling langs de mooiste bezienswaardigheden van Wenen. Hierbij bekijken we onder meer de Staatsopera, de Hofburg met de stallen van de Spaanse Rijschool, de Stephansdom en natuurlijk de sprookjesachtige Obere Belvédère. ’s Middags bewonderen we het fameuze Schloss Schönbrunn (niet inbegrepen), dat bijna 1400 vertrekken telt. Dit prachtige Schloss was in de 19e eeuw het onderkomen van Keizer Franz Josef en Keizerin Elisabeth (Sissi).

Donderdag & Vrijdag • Terugreis naar Nederland

Door het Donaudal, via Passau en met een diner en overnachting in Zuid-Duitsland rijden we terug naar Nederland. In Asten sluiten we de reis af met een Brabantse koffietafel en aansluitend wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bekijk data & prijzen

Hotel Ibis Dresden Zentrum ★★★ - Dresden

U verblijft in een van de twee naast elkaar gelegen Ibis Hotels in Dresden, namelijk Ibis Königstein of Ibis Bastei. De genoemde hotels vallen in de 3-sterrencategorie en liggen in het centrum van Dresden (in een winkelcentrum), op loopafstand van de alle bezienswaardigheden in de stad. De hotels beschikken over een receptie met kluis, lift, restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en badkamer met douche, wc en föhn. WiFi aanwezig.

Ibis Hotel Dresden
×
Ibis Hotel Dresden

Hotel in Praag of omgeving★★★

In Praag of omgeving verblijven we in een 3-sterrenhotel. Het hotel beschikt over een entree met receptie, restaurant en lift. Keurig ingerichte kamers met bad of douche en toilet. Gratis WiFi in de openbare ruimtes.

×

Hotel Ibis Budapest Citysouth★★★

Hotel Ibis Budapest Citysouth ligt centraal in een groen gebied, op ca. 4 km van het centrum van Boedapest. Het hotel beschikt een receptie, lift, bar, restaurant en tuin met terras. De kamers zijn voorzien van televisie en badkamer met bad/douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Ibis Budapest Citysouth
×
Hotel Ibis Budapest Citysouth
Hotel Ibis Budapest Citysouth
Hotel Ibis Budapest Citysouth

City Hotel Bauer ★★★★ - Stockerau

Het comfortabele 4-sterren City Hotel Bauer ligt in het centrum van Stockerau, in de provincie Neder-Oostenrijk. Het hotel ligt in een groene, natuurrijke omgeving en u kunt ook fijn in de omgeving wandelen. Wenen ligt op slechts 30 km en wilt u een keer er zelf op uittrekken, dan bevindt zich een bushalte bij het hotel. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, restaurant, terras en sauna (gratis), stoombad (gratis) en fitness (gratis). De kamer is voorzien van een televisie, minibar (tegen betaling) en een badkamer met bad en/of douche, wc en föhn. Gratis WiFi in de openbare ruimtes.

City Hotel Bauer
×
City Hotel Bauer
City Hotel Bauer
City Hotel Bauer
City Hotel Bauer
City Hotel Bauer

Tussenovernachting Duitsland

Je verblijft in een goed middenklasse hotel. De naam en locatie van de accommodatie ontvang je bij de reispapieren. Het hotel beschikt minimaal over een entree met receptie en een restaurant/eetzaal. De kamers zijn keurig ingericht en hebben een badkamer met bad of douche en wc.

×

Algemene informatie Hongarije

Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Hongarije zoals reisdocumenten? Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Hongaar, eten & drinken, flora & fauna en leuke feitjes.

×

Typisch Hongarije

Wat weet je van:

• Badhuizen in Boedapest
• ‘Puszta’
• Sisi Paleis Gödöllö

Lees onderstaand verder…

Meer landinformatie over Hongarije

De reis

Documenten
Reisdocumenten

In Hongarije moet je over een geldig paspoort of geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst

Taal
Taal

De officiële taal is Hongaars [Mgyar] en het behoort tot de Fins-Oegrische taalgroep. Er is geen enkele overeenkomst met een West- of Oost-Europese taal. Met Engels en Duits kun je in toeristische gebieden goed terecht.

Valuta
Valuta

De munteenheid in Hongarije is de Hongaarse Forint, ook wel afgekort als HUF of Ft. 1 Forint = ca. € 0,0028. Bij het pinnen bij een officiële bank krijg je de vraag of de conversie door de Hongaarse bank of door je eigen bank gedaan moet worden. Je eigen bank geeft meestal een betere koers. Kies voor de lokale valuta, dus de opname in forinten. Bij de pinautomaten van een bank/wisselkantoor zal deze vraag niet gesteld worden en kan er een pittige commissie worden berekend. Voor allebei geldt dat je buiten de eurozone pint, dus voor iedere transactie worden kosten in rekening gebracht. Het kan soms handig zijn een beetje cash geld te hebben, omdat in kleine winkels en restaurants men soms liever contant geld heeft, zeker als het om kleine bedragen gaat. Je kunt in Hongarije bijna overal betalen met je pinpas. Ook hier geldt dat bij iedere transactie kosten in rekening worden gebracht.

Elektriciteit
Elektriciteit

Het voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. In Hongarije worden dezelfde stekkers gebruikt als in Nederland. In principe heb je geen reisstekker nodig.

Kraanwater
Kraanwater

Het leidingwater in Hongarije is veilig om te drinken.

Prijsniveau
Prijsniveau

De prijzen in Hongarije liggen lager dan wij in Nederland gewend zijn, op allerlei gebied.

Algemeen

Hongarije (Magyarország) is een land in Midden-Europa. Het land wordt in tweeën gedeeld door de belangrijkste rivier, de Donau en grenst aan zeven landen, in het westen aan Oostenrijk, in het noorden Slowakije, in het noordoosten Oekraïne, in het oosten Roemenië en in het zuiden aan Servië en Montenegro, Kroatië en Slovenië.

Oppervlakte van: 93.030 km²
Hoogste punt: 1014 m (Kékes in het Mátragebergte)
Laagste punt: 78 m (Gyálarét, bij de stad Szeged)
Inwoners: 9.800.000
Hoofdstad: Boedapest

Staatsvorm: Hongarije is een parlementaire republiek, waarin de president vooral ceremoniële taken heeft. De minister-president is de feitelijke regeringsleider.

Religie: meer dan de helft van de Hongaarse bevolking is Rooms-Katholiek.

×

De keuken van Hongarije

×

Denk je aan Hongarije, dan ruik je al bijna de verrukkelijke Goulash (‘Gulyás’). Dit nationale Hongaarse gerecht is vernoemd naar de herders op de Grote Laagvlakte, die de maaltijd in ijzeren potten op open vuren bereidden. Soms een stoofpot, soms een soep van rundvlees, aardappelen, kool, bonen, erwten en natuurlijk veel paprika en pittige kruiden en salami. In Hongarije staat ook regelmatig gans en eend op het menu. Een favoriet bijgerecht is ‘Nokedli’, Hongaarse noedels. Typische Hongaarse gerechten zijn: ‘Halászlé’; vissoep van riviervissen (meerval, karper, baars of snoek), rood gekleurd door de paprika. ‘Töltött paprika’: gevulde paprika. ‘Töltött Káposzta’; gevulde kool met rijst en vlees. ’Főzelék’: vegetarische stoofpot. De Hongaren zijn dol op toetjes: ‘Somlói Galuska’; cake met walnoten, chocolade, rum en slagroom of ‘Gesztenye püré’: gepureerde kastanjes met rum en slagroom. Krijg je trek op straat, dan moet je zeker ‘Langos’ proberen; een gefrituurd plat broodje met zure room en gegratineerde kaas. Typische Hongaarse borreltjes zijn een vruchtenbrandewijn (‘Pálinka’) en een kruidenlikeur (‘Unicum’). In Boedapest vind je nog genoeg traditionele koffiehuizen; niet alleen is de koffie voortreffelijk, maar deze sfeervolle locaties behoren tot het cultureel erfgoed van Hongarije. Hongarije is ook een flinke wijnproducent. De oudste Hongaarse wijn is de ‘Tokaji’, wijn uit de Tokaj streek. Het was de eerste wijn die officieel werd geclassificeerd, maar liefst 120 jaar eerder dan de beroemde Bordeaux. De bekendste wijn is de Bikavér ('stierenbloed'). De wonderlijke smaak van de Badacsony-wijn is te danken aan de vulkanische bodem en het mediterrane klimaat. ‘Jó étvágyat’… eet smakelijk!

Flora & Fauna

De laagvlaktes van Hongarije zijn bijna volledig ontbost. De zoutsteppen zijn de laatste twee eeuwen bijna volledig in cultuur gebracht en dat heeft uiteraard invloed gehad op de vegetatie. Het Alpenvoorland is begroeid met eikenbossen, naaldwouden, witte beuken, esdoorns en populieren. Het Transdanubisch heuvelland en het Mecsekgebergte hebben een gevarieerde mediterrane flora. Wat betreft fauna, komen de bijzondere inheemse diersoorten alleen nog in reservaten voor. Enkele voorbeelden zijn: de buffel, het Hongaarse grijze rund, de herdershond, het Szalonta-varken en verschillende soorten bijzonder pluimvee. Trekvogels zoals de reigers en trapganzen komen nog veelvuldig voor in het land. Zoetwatervissen zoals karpers, voorns en baarzen komen voor in de rivieren Tisza en Körös.

×

Leuke Feitjes

×

Boedapest wordt ook wel ‘de stad van de badhuizen’ genoemd. En dat is niet voor niets, want Boedapest telt ruim honderd badhuizen. Het is namelijk de enige hoofdstad ter wereld, waar helend water onderdoor stroomt. De vele warmwaterbronnen zorgden er voor dat zelfs in de Romeinse tijd een uitgebreide badcultuur bestond in de vele badhuizen. Ook tegenwoordig kent Boedapest veel traditionele locaties in fantastische art nouveaustijl, naast de moderne uitvoeringen. In 1565 bouwden de Turken de Királybaden binnen de stadsmuren, zodat men zelfs tijdens een belegering van de stad, toch een heerlijk bad kon nemen. Hier wordt het water van elders aangevoerd en ligt het badhuis niet op een bron. Beroemd zijn de Széchenyibaden in het park Városliget, gebouwd in neobarok stijl uit begin 20e eeuw. Een enorm complex op een zeer warme bron, zo’n 75 graden. Vanuit het buitenbad heb je een mooi uitzicht op de façades van het pand. Dompel je eens onder in een badhuis…heerlijk na een flinke stadswandeling in deze bruisende stad.

De poesta of het Hongaarse woord ‘puszta’ betekent eigenlijk ‘leegte’ en staat voor het eindeloze gras/steppelandschap van de Grote Hongaarse Laagvlakte. Vroeger trokken de herders met hun kuddes schapen, runderen en paarden rond om voldoende voedsel voor hun dieren te vinden. Tegenwoordig laten ze de bezoekers zien hoe het ooit was. De ‘csikós’, de Hongaarse ‘cowboys’ vertonen graag in een spectaculaire paardenshow hun grote rijvaardigheid. In de oorspronkelijke herbergen (‘csárda’s’) worden heerlijke goulashmaaltijden bereid en spelen muzikanten de opzwepende muziek.

Hongarije maakte ooit deel uit van het grote Habsburgse Rijk. Op 8 juni 1867 werd het zelfs een apart koninkrijk in het keizerrijk met een beroemde Koningin, namelijk Elisabeth in Beieren, beter bekend als Keizerin Sisi. Toen Sisi het land 10 jaar eerder bezocht, viel zij als een blok voor Hongarije. Zij leerde Hongaars spreken, hield van de cultuur en voelde veel sympathie voor de Hongaarse rebellerende aristocratie. Het zogenoemde Sisi paleis in Gödöllö (op ca. 25 km van Boedapest) is het grootste barokke kasteel van Europa op dat van Versailles na. Koningin Sisi bracht hier vele gelukkige zomers door, nodigde vrienden uit voor jachtpartijen en festiviteiten. Haar lievelingskleur violet is veelvuldig gebruikt in de inrichting. Het Paleis is in de tachtiger jaren mooi gerenoveerd en behoort tot één van de meest populaire toeristische attracties van het Hongarije.

Extra informatie

Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 20 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De hotels tijdens de reis zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief reserveren in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn en dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. De definitieve hotellijst ontvangt u bij de reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Comfort Class bussen

Als u in onze luxe Comfort Class bus stapt, bent u verzekerd van een comfortabele busreis. Onze bussen zijn voorzien van fijne en goed verstelbare stoelen met genoeg beenruimte. De stoelafstand in onze Comfort Class bussen is minimaal 84 cm. De rugleuning is 35 graden verstelbaar. Uiteraard zijn de luxe bussen voorzien van een geoptimaliseerd luchtverversingssysteem en goede airconditioning. Daarnaast beschikken al onze luxe bussen over een toilet en minibar voor warme en koude dranken. Onze gediplomeerde en deskundige chauffeurs brengen u veilig naar de mooiste plekken van Europa. Geniet van een fijne busreis en een goed verblijf!

Comfort Class bussen | KRAS Busreizen Comfort Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Comfort Class bus in 360 gradenBekijk de Comfort Class bus in 360 gradenOp- en uitstapplaatsen

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
8.8
Gemiddelde beoordeling
, FANTASTISCH