Terug naar boven

Excursiereis 13 dagen Grand Tour Ierland

Dé perfecte combinatie tussen cultuur, natuur en steden

Excursiereis 13 dagen Grand Tour Ierland

Voor de natuurliefhebber is deze rondreis door Ierland een absolute aanrader. Open je hart voor de rust, de folklore, de pub, de tradities, de gastvrije inwoners, de ruimte en voor de overweldigende natuur. We nemen je mee naar de Giant’s Causeway, de Cliffs of Moher, de Ring of Kerry, de Connemara en nog heel veel meer. In Belfast maak je kennis met de roerige geschiedenis en in de kleurrijke hoofdstad Dublin voel je je meteen thuis. Geniet van de Ierse muziek onder het genot van een Guinness. We zijn ervan overtuigd dat je het groene Ierland na deze reis voor altijd in je hart sluit.

8.5
Gemiddelde beoordeling
FANTASTISCH
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxueuze Top Class touringcar
 • Begeleiding door ervaren chauffeur, tevens reisleider
 • Ferryovertocht IJmuiden-Newcastle v.v. in een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed o.b.v. logies
 • Ferryovertocht Cairnryan-Belfast v.v.
 • 10 nachten verblijf in hotels in Ierland zoals beschreven
 • Verzorging op basis van 10 x ontbijt en diner
 • Dagtocht Ring of Kerry met lokale bus
 • Stadstour Dublin o.l.v. lokale gids
 • Stadstour Londonderry o.l.v. lokale gids
 • Het beschreven excursieprogramma
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
 • 2 x ontbijt en 2 x diner op de ferry IJmuiden - Newcastle v.v. € 75 per persoon
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
 • Brandstoftoeslag € 2 per persoon per dag
 • Toeslag 1-persoonskamer/binnenhut vanaf € 500
 • Toeslag 1-persoonskamer/buitenhut vanaf € 520
 • Toeslag 2-persoonsbuitenhut/stapelbed € 30 per persoon
Volledig uitklappen

Reisschema

Dag 1: Ferry-overtocht IJmuiden – New Castle – 1 nacht
Dag 2: Ferry-overtocht Cairnryan – Belfast
Overnachting County Antrim-Belfast – 1 nacht
Dag 3: Overnachting County Donegal – 1 nacht
Dag 4: Overnachting County Mayo – 1 nacht
Dag 5: Overnachting County Clare - 1 nacht
Dag 6/7: Overnachting County Kerry-Tralee – 2 nachten
Dag 8/9: Overnachting omgeving Dublin – 2 nachten
Dag 10: Overnachting County Antrim-Belfast – 1 nacht
Dag 11: Ferry-overtocht Belfast – Cairnryan
Overnachting County Cambria – Carlisie – 1 nacht
Dag 12: Ferry-overtocht New Castle – IJmuiden – 1 nacht
Dag 13: Terug in Nederland

Maandag • Heenreis

Via diverse opstapplaatsen rijden we naar IJmuiden, waar we inschepen voor de overtocht per cruiseferry van DFDS naar Newcastle. De ferry vertrekt omstreeks 17.00 uur. Aan boord is vervelen geen optie, want met een winkel, restaurants en entertainment is de overtocht al volop vakantie! Overnachting aan boord in een binnenhut met stapelbed. Tegen een toeslag kun je een binnenhut benedenbed of een buitenhut boeken.

Wij raden je aan om voor de overtocht een apart tasje met overnachtingsspullen mee te nemen als handbagage in de bus. De koffer blijft in de bus, geparkeerd op een niet toegankelijk parkeerdek op de ferryboot.

Dinsdag • Newcastle, Cairnryan & Belfast

Vanuit Newcastle rijden we met de bus naar het zuiden van Schotland, waar we in Cairnryan de ferry pakken naar Belfast. Aan het begin van de avond komen we aan voor het diner en de overnachting.

Woensdag • Giant's Causeway

Giant's Causeway Giant's Causeway

Via de prachtige Antrim Coast Road rijden we naar Giant’s Causeway. Deze beroemde rotsformaties staan sinds 1986op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zouden zo’n 60 miljoen jaar geleden ontstaan zijn tijdens een vulkaan uitbarsting. Het is mogelijk om over de veelal zeshoekige basaltblokken wandelen. Een schitterend stukje natuur, zeer inspirerend voor menig schilder en dichter. In het bezoekerscentrum kom je meer te weten over de wetenschap en de vele mythes en legendes rondom deze magische plek. We overnachten vanavond nabij Letterkenny.

Donderdag • Bezoek Londonderry

Londonderry Londonderry

Op naar Londonderry, ook wel Maiden City (de maagdenstad) genoemd. Dit omdat de hoge muren van deze stad nog nooit zijn doorbroken. Samen met een gids (inbegrepen) zien we de hoogtepunten van de op de twee na grootste stad van Noord-Ierland. Aansluitend heb je nog vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Overnachting in de omgeving van Ballina.

Vrijdag • Connemara National Park

Kylemore Abbey in Connemara National Park Connemara National Park

We rijden naar het dunbevolkte Connemara met afwisselend ruige bergen, boerderijen, hoogveenvlaktes, uitgestrekte turfvelden en meren. In deze streek wordt nog veel Gaelic (Keltisch) gesproken. We bezoeken het imposante landhuis Kylemore Abbey (niet inbegrepen), sinds 1920 het thuis van benedictijner nonnen. Via een mooie route rijden we naar ons hotel in het graafschap County Clare.

Zaterdag • Cliffs of Moher - The Burren

The Cliffs of Moher The Burren National Park

Indrukwekkend zijn de ruige Cliffs of Moher, die zich over ca. 8 km uitstrekken en op het hoogste punt zo’n 230 m loodrecht uit zee oprijzen. Verder door het natuurgebied The Burren met zijn uitgestrekte maanlandschap naar de omgeving van Tralee/Killarney, waar we 2 nachten zullen verblijven.

Zondag • Ring of Kerry

Ring of Kerry Ring of Kerry

Met een lokale bus rijden we de beroemde route ‘Ring of Kerry’, een aaneenschakeling van bijzondere landschappen met kastelen, landhuizen, rots kliffen en uitkijkpunten over de machtige Atlantische Oceaan. Kortom pittoresk Ierland op zijn best.

Maandag • Rock of Cashel

Rock of Cashel Rock of Cashel

Op onze route naar Dublin maken we een stop in Cashel met de Rock of Cashel, een imposant fort op de top van een heuvel die al van verre te zien is. Het is een prachtige middeleeuwse nederzetting waar sinds de 4e eeuw de koningen van Munster zetelden. De komende twee nachten verblijven we in de omgeving van Dublin.

Dinsdag • Dublin

Dublin Dublin

Op verkenning in Dublin. We starten de dag met een stadstour onder leiding van een gids (inbegrepen) door deze bruisende stad. 's Middags is er vrije tijd om de stad zelf te ontdekken. Tijd voor meer cultuur, shoppen, een drankje in één van de vele pubs in de levendige straat Temple Bar of een bezoek aan de Jameson distillery, een museum gewijd aan Ierlands beroemdste whisky.

Woensdag • Belfast

Belfast The Queen's University in Belfast

We rijden verder naar Belfast. Belfast is niet alleen de moeite waard vanwege zijn prachtige gebouwen uit de oudheid, mooie botanische tuinen en indrukwekkende muurschilderingen, maar ook vanwege zijn rijke historie. We maken bij aankomst een stadstour onder leiding van een gids (niet inbegrepen) voor een nadere kennismaking met de stad.

Donderdag • Overtocht Belfast - Cairnryan

Aan het einde van de ochtend nemen we de ferry van Belfast naar Cairnryan. Vanuit daar rijden we naar de omgeving van Carlisle voor de overnachting.

Vrijdag • Carlisle & overtocht

We rijden van Carlisle naar Newcastle, waar we inschepen op de cruiseferry naar IJmuiden (vertrek ca. 17.30 uur). Overnachting aan boord in een binnenhut met stapelbed (heb je voor de heenreis een ander soort hut geboekt, dan is dit ook van toepassing op de terugreis).

Zaterdag • Aankomst

Aankomst in IJmuiden om ca. 09.30 uur. Aansluitend word je teruggebracht naar de door jou gekozen opstapplaats.

Bekijk data & prijzen

Diverse hotels Grand Tour Ierland

Je verblijft in goede 3- en 4-sterren hotels. De hotels zijn minimaal voorzien van entree met receptie en restaurant. Goed ingerichte kamers met televisie en badkamer met bad of douche en wc.

×

Algemene informatie Ierland

Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Ierland zoals reisdocumenten? Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Ier, eten & drinken, flora & fauna en leuke feitjes.

×

Typisch Ierland

Wat weet je van:

• Guinness
• Saint Patrick’s Day
• Hurling

Lees onderstaand verder…

Meer landinformatie over Ierland

De reis

Documenten
Reisdocumenten

In Noord-Ierland moet je vanaf 1 oktober 2021 over een geldig paspoort beschikken. In de Republiek Ierland moet je over een geldig paspoort of geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.

Taal
Taal

De officiële talen zijn Engels en Iers (Gaelic of Gaeilge). Het sterk afwijkende Iers (Gaelic), de oude Keltische taal, is nog steeds een verplicht vak op de lagere school. Het Iers is verwant aan het Schotse Gaelic, het Welsh en het Bretons. In sommige streken en gemeenschappen is het Iers nog steeds de voertaal.

Valuta
Valuta

De valuta in de Republiek Ierland is de euro (€). De valuta in Noord-Ierland is het Britse Pond (GBP), oftewel het pond sterling met het valutateken £. In dat symbool is de letter ‘L’ te herkennen, de eerste letter van het Latijnse woord libra, dat pond betekent. Het pond wordt verdeeld in 100 pence, enkelvoud penny. Het symbool voor de penny is p. Omgerekend: £ 1 = € 1,17. Als je tussen de Republiek Ierland en Noord-Ierland reist, kun je geld omwisselen bij winkels, wisselkantoren en banken. Houd de wisselkoers goed in de gaten. Ierland en Noord-Ierland hebben voldoende geldautomaten (cashpoint of ATM = Automated Teller Machine). Pinpassen worden vrijwel overal geaccepteerd. In Noord-Ierland pin je buiten de eurozone, dus je betaalt voor iedere transactie. De creditcards van Visa en Mastercard worden bijna overal geaccepteerd. Je kunt geld wisselen bij banken, postkantoren en wisselkantoren. Bij de hotels wordt veelal een wat ongunstiger koers gehanteerd. Zorg dat je altijd wat cashgeld bij je hebt, in kleine winkels en restaurants prefereert men contant geld, zeker als het om kleine bedragen gaat.

Elektriciteit
Elektriciteit

Het voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. In Ierland worden stopcontacten van type G gebruikt. De stopcontacten zijn geaard en hebben drie rechthoekige gaten. Je hebt een verloopstekker type G nodig of een universele wereldstekker.

Kraanwater
Kraanwater

Het leidingwater in Ierland is veilig om te drinken.

Prijsniveau
Prijsniveau

De prijzen in Ierland liggen hoger dan wij in Nederland gewend zijn, op allerlei gebied.

Algemeen

Het eiland Ierland ligt ten westen van Groot-Brittannië. De Republiek Ierland bevat ongeveer 80% van het eiland; Noord-Ierland 20%. Ierland wordt in het oosten door het Noorderkanaal, de Ierse zee en het St. George’s kanaal van Engeland en Wales gescheiden. De overige kusten grenzen aan de Atlantische Oceaan. Noord-Ierland is omringd door de Atlantische oceaan, de Ierse zee en de Keltische Zee.

Oppervlakte: Noord-Ierland 14.130 km² - Republiek Ierland 84.421 km²
Inwoners: Noord-Ierland 1.9 miljoen – Republiek Ierland 4.9 miljoen
Hoofdstad: Republiek Ierland is Dublin - Noord-Ierland is Belfast

Staatsvorm: staatkundig gezien is het eiland onderverdeeld in de Republiek Ierland met hoofdstad Dublin. Het is een parlementair-democratische republiek. De president beschikt in de praktijk slechts over beperkte bevoegdheden. Hij/zij wordt rechtstreeks gekozen voor een periode van zeven jaar en benoemt, na voordracht van het parlement, de premier (de Taoiseach). Noord-Ierland met hoofdstad Belfast maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland). Sinds 1998 (Goedevrijdagakkoord) is Noord-Ierland hoofdzakelijk zelfbesturend, maar in de internationale betrekkingen speelt als soevereine staat alleen het Verenigd Koninkrijk een rol.

Religie: de Republiek Ierland is overwegend Rooms Katholiek (84%); een kleine minderheid is protestant. In Noord-Ierland is de Rooms-Katholieke kerk het grootste kerkgenootschap, maar toch zijn alle protestantse groeperingen samen in de meerderheid.

×

De keuken van Ierland

×

De Ierse keuken is eenvoudig en vertaalt de kunst om met weinig ingrediënten, een smaakvolle maaltijd te maken. Ierland heeft een lange periode van bittere armoede gekend en dat zien we terug in de traditionele Ierse keuken. Vlees was vroeger een luxe en het beschikbare vlees was taai en pezig. Lang stoven was noodzaak en vroeger gebeurde dit in een grote ketel boven het open vuur. De aardappel vormt bijna altijd een hoofdonderdeel in een Ierse maaltijd en wordt in alle vormen gegeten, van puree tot aardappelbrood. Kool, wortelen en uien, aardappelen, schapen- of lamsvlees, worstjes en bacon… de Irish stew of de Dublin Coddle zijn stevige en voedzame maaltijden. Colcannon is de stamppot met (boeren)kool en gesmolten boter. Het Ierse ontbijt is een goede start van de dag met eieren, worstjes en bacon, aardappelen, bonen en black pudding (bloedworst). Ierland wordt omringd door zeeën en het aanbod van vis is vers, uitgebreid en verrukkelijk. Zalm, schelpdieren, oesters en mosselen….maar ook de traditionele fish & chips. Het favoriete restaurant voor de Ier is gewoon de pub, smakelijk, gezellig (vaak met live muziek) en niet te duur. In de pub wordt Guinness gedronken, getapt in een flink glas tot aan de rand gevuld, eigenlijk zonder een schuimkraag. Maar je kunt ook een ‘lager’ bestellen. Whisky vindt de oorsprong in Ierland. ‘Uisge beatha’ wat zoveel als ‘levenswater’ betekent in het Gaelic. In de 12e eeuw namen de Engelsen de drank mee uit Ierland en werd het in Schotland nagemaakt. In Ierland schrijft men ‘whiskey’ en in Schotland ‘whisky’. Het beroemdste Ierse whiskeymerk is ‘Jameson’. ‘Taitneamh a bhaint as do bhéile’…..eet smakelijk!

Flora & Fauna

Hoge rotsen en kliffen aan de Atlantische westkust, schone stranden aan de oostkust, heuvelland en bergen in het binnenland, maar ook meren en eilanden zijn de sleutelwoorden van het landschap van Ierland. Ierland is groen, niet vanwege vele bomen, maar vooral door struiken en lang gestrekte hagen van rododendron, rozen, fuchsia en meidoorn. Heidevelden, duinen, en moerassen, die elders zeldzaam geworden zijn, bleven hier bestaan. Tot de botanische interessantste streken behoort de koolstofhoudende kalksteenbodem van de Burren in het graafschap Clare. Subtropische bomen en planten gedijen bij Killarney en Glengariff in het graafschap Kerry. De Ierse bossen werden in de zeventiende eeuw voor het grootste deel gekapt, zodat er nog maar weinig bos over is. De diversiteit van de dierenwereld op het eiland is beperkt en de verscheidenheid moet gezocht worden in de zeer visrijke zeeën en oceanen rondom het eiland. Walvissen, dolfijnen en zeehonden kunnen langs de kusten worden gespot. Grote bonte vogelkolonies bevolken de kliffen en kleine eilandjes. Wel grazen zo’n 4 miljoen schapen in Ierland en zo nu en dan ontmoet je een kudde schapen in de heuvels op zoek naar voedsel.

×

Leuke feitjes

×

Guinness is een beroemd bier van het type ‘stout‘ uit Ierland. Stout bier is een zwaar bier dat bekend staat om z'n donkere, bijna zwarte kleur en een nauwelijks zichtbare romige schuimkraag. Het heeft een enigszins branderige bittere smaak door het gebruik van gebrande of geroosterde mout. Het woord ‘stout’ komt uit het Oud-Engels en betekent stevig, zwaar en sterk. In de blikjes Guinness (die geen koolzuurgas bevatten) zit een soort klein plastic balletje, de ‘widget (snufje)’, dat stikstof bevat. Als het blikje wordt geopend, daalt de druk in het blikje en barst het balletje open, waarna de stikstof vrijkomt. Op deze manier worden de eigenschappen van een getapt bier nagebootst. Zo krijgt het bier uit een blikje toch de lekkere schuimkraag bij het uitschenken. Het tappen van een perfect glas Guinness is een kunst; de ‘settle’ van het bier kost tijd en vaardigheid van de tapper.

Ieder jaar op 17 maart kleurt Ierland nog groener dan het al van nature is; de viering van St. Patrick’s Day. Niet alleen in Ierland maar eigenlijk overal ter wereld, waar veel Ieren wonen, wordt St. Patrick’s Day feestelijk gevierd. Op deze dag wordt de sterfdag van de beschermheilige van het land, Saint Patricius, herdacht. Over de hele wereld worden belangrijke gebouwen in een groen licht gezet. Grote optochten met in groene kledij uitgedoste feestende Ieren trekken door de straten, niet alleen in Ierland, maar ook over de gehele wereld. En natuurlijk vloeit de Guinness rijkelijk uit de bierpompen.

Een bijzondere sport in Ierland is ‘hurling’, dat een Keltische oorsprong kent (ca. 3000 jaar geleden). Het wordt gespeeld met sticks (hurleys) en een bal (sliotar). Het is een combinatie van honkbal, hockey en lacrosse. Het goal is een frame in de vorm van een H, waarvan de onderste helft is bespannen met een net. Je kunt de bal tegen het net aanschieten, maar ook tussen de palen door van de bovenste helft. De goalkeeper bewaakt het doel, net als bij voetbal. Je kan ook punten scoren door de bal over het doel te keilen, zoals bij American Football. De houten sticks hebben de vorm van een bijl. Je mag met de kleine lederen bal rennen, zolang je deze balanceert op de stick. Bij de wegslaan van de bal, kan deze een snelheid van wel 150 km bereiken; om deze reden wordt het ook wel de snelste sport op gras genoemd.

Extra informatie

Wij adviseren je dringend alleen volledig gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de wisselende maatregelen in ander landen. Een bewijs van herstel na een corona infectie volstaat ook op de meeste bestemmingen. Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvang je uiterlijk 20 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Wij raden je aan om voor de overtocht een apart tasje met overnachtingsspullen mee te nemen als handbagage in de bus. De koffer blijft in de bus, geparkeerd op een niet toegankelijk parkeerdek op de ferryboot.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De hotels tijdens de reis zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief reserveren in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn en dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. De definitieve hotellijst ontvang je bij de reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek

Het DFDS parkeerterrein bij de terminal in IJmuiden is momenteel gesloten tot het najaar.

TOP Class bus

Als je in onze TOP Class bus stapt, is je reis je doel. Of het nu gaat om een rondrit tijdens een stedentrip naar Berlijn, een prachtige route door het glooiende Toscaanse land tijdens een excursiereis, een tocht door de mysterieuze Schotse Hooglanden tijdens een rondreis of aankomen op de legendarische Noordkaap: we brengen je ernaartoe in dit parade paardje onder de bussen. Van de eerste rij tot de laatste zitplaats is het uitzicht ‘hemels’ door het glazen panoramadak. Met extra beenruimte, comfortabele stoelen, USB aansluitingen, toilet én de beste koffie aan boord was Europa nog nooit zo mooi. Welkom aan boord van de TOP Class bus. Alleen te boeken bij KRAS Busreizen!

Top Class bussen | KRAS Busreizen Top Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Top Class bus in 360 gradenBekijk de Top Class bus in 360 gradenOp- en uitstapplaatsen

Op deze reis is op- en uitstapschema E van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - NS Station achterzijde - Houtveldweg
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1
• Zaandam - NS Station achterzijde - Houtveldweg
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Hengelo - McDonald's - Plein Westermaat
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
8.5
Gemiddelde beoordeling
, FANTASTISCH