Een heerlijke nieuwe reis voor onze single-deelnemers. Als de dagen alweer wat korter worden en de herfst de natuur in de warme tinten van oranje, geel en goudbruin omtovert, dan is het vooruitzicht om in oktober nog een fijne week in mediterrane sferen te verblijven extra aantrekkelijk. We reserveerden een comfortabel hotel in de omgeving van Opatija. Het excursieprogramma is verrassend met uitstapjes naar o.a. het eiland Cres, Pula met een boottocht rond de Brijuni-eilanden, Piran en Koper. Geniet van de late nazomerzon op een van de vele uitnodigende terrassen met een verkoelende pivo (bier), een kruškovac (likeur) of een kopje kava en laat het leven van alledag aan u passeren. Nog een tip: neem een mooie fles olijfolie mee voor thuis!
Via diverse opstapplaatsen in Nederland en het centrale wisselpunt is Asten, beginnen we aan het eerste deel van de heenreis naar Zuid-Duitsland. Diner en overnachting.
Reisschema
Na het ontbijt maken we ons op voor het tweede deel van de heenreis naar Istrië. Een prachtige tocht voert ons door majestueuze bergwereld van Oostenrijk. We doorkruisen Slovenië en komen in de vroege avond in onze vakantieplaats Ičići aan.
We doen het vandaag rustig aan. In de loop van de ochtend gaan we op pad naar de verrassende havenstad Rijeka, mooi gelegen in de Kvarner Baai. Rijeka heeft een fraaie historische binnenstad, waar de invloeden van de Habsburgers nog volop zichtbaar zijn. Loop zeker eens door de Korzo, een gezellige voetgangerspromenade met leuke winkels en volop uitnodigende terrasjes.
We rijden naar de Adriatische kust waar we het beeldschone dorp Piran bekijken. De vroegere connectie met Venetië zien we terug in de centrum met de mooie Venetiaanse paleizen en huizen. De vroegere en huidige zoutwinning heeft de stad haar rijkdom gegeven. Op het ovaalvormige Tartiniplein, vernoemd naar de bekende violist, heeft u een prachtig uitzicht op de haven. Ca. 3 km verderop ligt Portorož, waar de vroegere band met Venetië ook heel duidelijk zichtbaar is. Slenter door de gezellige straatjes met winkeltjes en terrassen. Rondom dit stadje ziet u nog steeds de uitgestrekte zoutpannen liggen. We rijden door naar Koper, in de antieke tijd een eiland, nu een havenstadje met een aangenaam historisch centrum met ook hier veel Italiaanse invloeden in gebouwen, zoals het Praetoriaanse Paleis. Vanuit de klokkentoren heeft u een mooi uitzicht op de stad.
U kunt kiezen voor een vrije dag vandaag, maar we bieden ook de mogelijkheid voor een optionele excursie naar het eiland Cres. We rijden naar de havenplaats Brestova, waar we de ferry nemen naar Porozina op het eiland Cres. Het eiland heeft heeft vele machthebbers gekend, maar voor het onderdeel werd van Joegoslavië, behoorde het eiland bij Italië. Nu wappert hier de Kroatische vlag. Een ruige natuur met bergen, soms wat kaal, maar dat komt door de koude Borawind. Talrijke pittoreske baaien, strandjes en mooie historische stadjes typeren dit eiland. We gaan op verkenning en we zullen de volgende plaatsen aandoen in willekeurige volgorde. De gelijknamige hoofdstad Cres heeft een klein middeleeuws centrum. In de Citadel vinden we o.a. het Petrispaleis en het klooster. Slenter over de kade van de haven en geniet van alle kleurrijke dobberende bootjes. Een pauze in een van de gezellige tavernes mag niet ontbreken. Beli is piepklein, maar groot in haar schoonheid. Er is een bijzondere 2000 jaar oude Romeinse brug. Het op een rots gelegen Lubenice biedt een geweldig uitzicht op de Adriatische Zee en de omgeving. Er is een bijzondere gotische kerk. Het charmante vissersdorp Valun staat bekend om haar restaurantjes met heerlijke visgerechten. Osor was ooit een handelscentrum in de antieke tijden en restanten uit deze Romeinse tijd zijn nog zichtbaar. In het plaatsje vinden we ook nog kerkjes en kloosters. Aan het einde van de dag nemen we ferry weer terug naar het vasteland van Istrië. Tip: u kunt op het eiland verrukkelijke olijfolie kopen.
We bezoeken vandaag Pula, waar we nog veel oudheden uit de Romeinse tijd kunnen bewonderen. Een mooi compact centrum met sfeervolle straatjes en pleinen. Absoluut hoogtepunt is het Amfitheater van Pula, weliswaar niet het grootste ter wereld, maar wel een van de best bewaarde amfitheaters ter wereld. Het wordt nog steeds gebruikt voor concerten. Ook de Tempel van Augustus en de Arco dei Sergi brengen u terug naar antieke tijden. Pula is een aangename stad om rond te wandelen en te genieten van het leven van alledag. Vervolgens maken we een boottocht naar de Brijuni eilanden, waar we het grootste eiland Veliki Brijun zullen bezoeken. U kunt eventueel met een treintje het eiland verkennen (niet inbegrepen).
Vandaag moet de bus een dag stilstaan. Dus waarom gaat u niet eens op ontdekking in Opatija, gemakkelijk te bereiken met de lokale bus of zelfs voor de sportievelingen te voet. Ooit was Opatija de plaats waar de elite en adel van Europa graag verbleven om de zomermaanden door te brengen. De vele prachtige gebouwen in de okergele kleur van de Habsburgers, de imposante villa's, de uitgestrekte parken laten de grandeur uit het verleden terugkeren naar het heden. Opatija wordt ook wel 'Het Wenen aan zee' genoemd. De 12 km lange promenade Lungamare is al meer dan 100 jaar oud en voert u langs zee en mooie en vooral interessante plaatsen. Zo passeert u ook het beeld van het 'Meisje met de Zeemeeuw', waar op de achtergrond de stad Rijeka opdoemt.
We maken een tocht over het schiereiland Istrië naar het schilderachtige plaatsje Rovinj, dat zo uit de zee lijkt op te rijzen. Het is een ware belevenis om door de oude sfeervolle straatjes te slenteren met tal van leuke winkeltjes. De omhooglopende straatjes van de heuvel, waartegen Rovinj is gebouwd, brengen u vanzelf naar de op de top gelegen St. Eufemiakerk. Zowel de kerk als het uitzicht dat u vanaf dit punt heeft, zijn zonder meer de moeite waard. Vervolgens rijden we verder naar Poreč. Het is een levendig 2000 jaar oud havenstadje met een bewogen verleden. Door de eeuwen heen hebben al vele volksstammen hun nederzetting hier opgebouwd, zoals de Romeinen. Die kwamen om er een heerlijke vakantie door te brengen. Het centrum is een waar openluchtmuseum vol paleizen, villa's en leuke winkeltjes. Op het levendige stadsplein worden gedurende de zomer veel culturele evenementen gehouden.
Het is alweer tijd om afscheid te nemen van het geweldige Istrië. We rijden door Slovenië en doorkruisen Oostenrijk, waar de imponerende bergwereld het decor vormt. In de vroege avond bereiken we ons hotel in Zuid-Duitsland voor diner en overnachting.
Het tweede deel van de terugreis brengt ons over de Duitse autobanen en met diverse stops voor koffie en lunch, aan het einde van de middag weer op het wisselpunt in Asten. Na de koffietafel wordt u weer teruggebracht naar uw opstapplaats.
Het 4-sterren Ičići-Liburnia Hotel ligt in een rustige, groene omgeving aan de kust op ca. 3 km van het centrum van Opatija. U heeft een fantastisch uitzicht over de Kvarner Baai. Entree met receptie, lobby, bar, restaurant en terras. Moderne kamers met televisie en een badkamer met bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.
Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Kroatië zoals reisdocumenten? Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Kroaat, eten & drinken en leuke feitjes.
Wat weet u van:
• De Cravat
• Tartufo Vero
• Olijfolie
Lees onderstaand verder…
In Kroatië moet u over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.
In Kroatië wordt de Kroatische taal gesproken, dat het Latijnse alfabet gebruikt. In Istrië is Italiaans de tweede taal. Naast de genoemde twee talen kunt u ook goed terecht met Engels en Duits.
In Kroatië kunt u betalen met de Euro (€). Creditcards van Maestro, Mastercard, American Express, Visa en Diners worden vrijwel overal geaccepteerd. Pinnen met een bankpas met Maestro-logo kan bij vrijwel elke geldautomaat. Neem ook wat cashgeld (kleine coupures en munten) mee; in de kleinere winkels en restaurants wil men toch graag contant geld, zeker als het om een klein bedrag gaat.
Het voltage is 230. De Nederlandse stekkers passen in Kroatische stopcontacten, dus u heeft geen reisstekker nodig.
Het leidingwater in Kroatië is veilig om te drinken.
De prijzen in Kroatië liggen een stuk lager dan in Nederland, zowel in de restaurants, op terrassen en bij de dagelijkse boodschappen. Houd er rekening mee dat het prijsverschil in toeristische gebieden, en dan met name tijdens het hoogseizoen, kan afwijken.
Kroatië grenst in het noorden aan Slovenië en Hongarije, in het oosten aan Servië en Bosnië-Hercegovina en in het zuiden aan Montenegro. Bij de kustplaats Neum wordt de Kroatische kust onderbroken door een grens van 20 km dat behoort tot Bosnië-Herzegovina. Deze grens scheidt het gebied rondom Dubrovnik van de rest van het land.
Landoppervlakte: 55.974 km²
Wateroppervlakte: 620 km²
Kust: 5.835 km
Hoogste punt: 1.831 m (Dinara)
Laagste punt: 0 m (Adriatische Zee)
Aantal inwoners: ca. 4.500.000
Hoofdstad van Kroatië is Zagreb.
Staatsvorm: Kroatië is een parlementaire democratie. In 1992 is Kroatië zelfstandig geworden van de Republiek Joegoslavië en is tegenwoordig een parlementaire republiek met meerdere politieke partijen. Het staatshoofd is de president, die rechtstreeks voor vijf jaar wordt gekozen.
Religie: Rooms Katholiek 88%, Protestant 1%, Moslim 1%, Overig 10%. Er zijn tal van heilige plaatsen, vaak verweven met de geschiedenis. Er worden in Kroatië nog veel processies gehouden.
Ander land, ander eten. De Kroatische keuken is zeer gevarieerd, maar natuurlijk heel verschillend van de Nederlandse keuken. In veel gevallen krijgt u grotere porties vlees, maar kleinere porties groenten. Aarzel niet ook eens een Kroatische specialiteit te proberen. Aanraders zijn ‘paški sir’ (schapenkaas uit Pag); ‘pršut’ (gedroogde ham); ‘kulenova seka’ (pikante worst); visschotels als ‘brodet’ of ‘paticada’; ‘pašticade’ (suddervlees); ‘crni rizo’t, de door inktvis gekleurde zwarte risotto (met zeevruchten). ‘Peka’ is een stoofgerecht dat in een ijzeren pot met deksel onder gloeiende kooltjes wordt gegaard. Tip: als dessert ‘fritule’ (een soort kleine oliebollen). Vooral in Istrië heeft de keuken veel Italiaanse invloeden. Bij alle maaltijden hoort ook altijd een stuk lekker brood. Door het mediterrane klimaat vinden we in Kroatië van oudsher grote wijngaarden met veel verschillende druivensoorten. Niet alleen is de bodem uitermate geschikt voor wijnbouw, ook de zeer goede eikenbossen dragen mee aan dit succes. De Kroatische wijnbouwers houden deze eeuwenoude traditie zeer succesvol in ere en produceren uitstekende witte en rode wijnen. Wilt u wat sterkers, dan moet u zeker een glaasje ‘sljivovica’ (pruimenjenever) proberen. ‘Kruskovac’ (zoete perenlikeur) en de bekende ‘maraschino’ (kersenlikeur) zijn natuurlijk ook niet te versmaden. ‘Dobar tek’…eet smakelijk!
Kroatië heeft een mediterraan klimaat, wel fris in de winter, maar zeer aangenaam in de zomer. Het land heeft een kustlijn van 1778 km; kenmerkend zijn de rotskusten met grillige inhammen waar zich mooie baaien en romantische (kiezel)strandjes hebben gevormd. De kuststreek van Istrië behoort tot de mooiste van Europa. Langs de kust bevinden zich langgerekte dennen- en sparrenbossen en zij vormen de wuivende achtergrond van de strandjes. Landinwaarts treft u een prachtig groen heuvelachtig landschap, waar zich in de zomer een kleurrijk bloementapijt ontspruit over de bergweiden. De uitgestrekte wijn- en olijfgaarden laten u gelijk zien dat Kroatië uitstekende wijnen en olijfolie produceert. Op Hvar vinden we de heerlijk geurende lavendel, dat uitbundig groeit op velden die tot aan de horizon reiken. Daarnaast zijn er geweldige natuurgebieden zoals Nationaal Park Plitvice Meren en de eilandengroep Brijuni Nationaal Park. Er is in Kroatië tevens een grote verscheidenheid aan dieren zoals vossen, wilde zwijnen en beren.
De vlag van Kroatië bestaat uit drie horizontale banden in de kleur rood (boven), wit (midden) en blauw (onder). In het midden staat het Kroatische wapenschild.
Kroatië verdient ook een plaats in de geschiedenis van de kleding, aangezien hier de oorsprong van de stropdas (de ‘cravat’) ligt. Tijdens het bewind van Lodewijk de 14e droegen zijn huursoldaten, die uit ‘Croatia’ kwamen (destijds een provincie van Duitsland), een soort das van linnen bij hun uniform. De modieuze Lodewijk de 14e zorgde ervoor dat het een hit werd in Parijs en later in Europa. Men noemde de stropdas een ‘cravat’, het Franse woord voor de Kroaat.
Kroatië is bekend om de truffel, zeldzame zwammen en vooral kostbaar. De truffel groeit onder de grond op de wortels van bepaalde bomen. De truffeljagers gebruiken speciale honden om de zwammen op te sporen. Ook varkens hebben een goede neus ervoor, maar zij zijn moeilijker te trainen in het afgeven van de truffel en niet gelijk zelf op te smikkelen. Dat de ene truffel de andere niet is, blijkt wel uit dit keurmerk. Stapt u bij een eetgelegenheid binnen met een bordje ‘Tartufo Vero’ op de gevel, dan bent u verzekerd dat er verse truffels gebruikt worden.
Olijfolie behoort al eeuwenlang tot de basis van de Kroatische keuken. De olijfplantages hebben zich de laatste decennia zeer succesvol ontwikkeld. Vooral in de kleine olijfgaarden worden de bomen al vele generaties lang met veel liefde gekoesterd om tot het beste product te komen. De Kroatische olijfolie behoort tot de absolute top in het Middellandse Zee gebied. Er zijn onderweg authentieke perserijen te bezoeken om het proces te zien, te proeven en alles te horen over dit mooie product. Een goede fles olijfolie is altijd een leuk souvenir voor thuis.
Neem luchtige kleding mee. Een jasje of vest is prettig voor de koele avonden, maar geven ook bescherming tegen de muggen. Stevige wandelschoenen horen ook thuis in uw bagage. Aan de kust zijn waterschoenen met een stevige zool raadzaam. Zij geven bescherming tegen de scherpe steentjes op de kiezelstranden en beschermen ook tegen de zee-egels op de bodem van de zee. In religieuze gebouwen moeten knieën en armen bedekt zijn, zowel voor mannen als vrouwen.
Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.
Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 20 dagen voor de vertrekdatum bericht.
Belangrijk: Deze rondreis is een mooie maar ook intensieve reis. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken, een aantal wandelingen wordt gemaakt. Ook zullen we treden en trappen tegenkomen. Hoogteverschillen gedurende de wandelingen zijn ook geen uitzondering. Het komt regelmatig voor dat de bus u niet in het centrum kan afzetten. Een goede basisconditie is dan ook een vereiste. Wij raden u aan goede wandelschoenen te dragen en u zult ook veel plezier hebben van een rugzakje om bijvoorbeeld een flesje water mee te nemen.
Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Als u in onze luxe Comfort Class bus stapt, bent u verzekerd van een comfortabele busreis. Onze bussen zijn voorzien van fijne en goed verstelbare stoelen met genoeg beenruimte. De stoelafstand in onze Comfort Class bussen is minimaal 84 cm. De rugleuning is 35 graden verstelbaar. Uiteraard zijn de luxe bussen voorzien van een geoptimaliseerd luchtverversingssysteem en goede airconditioning. Daarnaast beschikken al onze luxe bussen over een toilet en minibar voor warme en koude dranken. Onze gediplomeerde en deskundige chauffeurs brengen u veilig naar de mooiste plekken van Europa. Geniet van een fijne busreis en een goed verblijf!
Bekijk de Comfort Class bus in 360 graden
Bekijk de Comfort Class bus in 360 graden
Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg - Tankstation Total
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.
Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.
Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema F
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17
• Wuustwezel - P+R Loenhout - Hoogstraatseweg
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H
Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.
Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Centraal Station - t.h.v. de Draak
• Eigen vervoer