Terug naar boven

Excursiereis 5 dagen Luxemburg & Trier

Bezoek aan o.a. Luxemburg-Stad, Clervaux, Trier & Klein Zwitserland

Excursiereis 5 dagen Luxemburg & Trier

Luxemburg; klein maar fijn! Het landschap is een mengelmoesje van glooiende en af en toe steile heuvels, uitgestrekte bossen, rustieke weiden, watervallen en oude dorpjes langs vriendelijk kabbelende stroompjes. Dankzij de strategische ligging in Europa heeft Luxemburg door de eeuwen heen veel wapengekletter gekend, wat resulteert in talloze oude burchten en kastelen, die nog altijd het land lijken te bewaken. Ons hotel staat in Vianden, een levendige vakantieplaats met talrijke winkels en cafeetjes. Naast de vakantiesfeer ademt het ook historie dankzij het prachtig gerestaureerde kasteel met een oranje tintje.

8.5
Gemiddelde beoordeling
ZEER GOEDE REIS
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxe Comfort Class bus
 • Begeleiding door ervaren chauffeur, tevens reisleider
 • 4 nachten verblijf in Hotel Belle-Vue in een 2-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 4 x ontbijt en diner
 • Het beschreven excursieprogramma
 • Koffie of thee met iets lekkers bij vertrek op dag 1
 • Brabantse koffietafel bij terugkomst in Nederland
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
 • Brandstoftoeslag € 2 per persoon per dag
 • Toeslag 1-persoonskamer € 80
 • Toeslag 2-persoonskamer luxe € 50 per persoon
Volledig uitklappen

Maandag • Heenreis via Bastogne

Na een kop koffie of thee in Asten gaan we op weg naar ons hotel in Vianden. Onderweg bezoeken we Bastogne, dat bij ons bekend staat als Bastenaken en beroemd is vanwege de strijdende wielrenners in de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik. Door haar ligging was Bastenaken in het verleden vaak het gebied waar vijandelijke legers elkaar ontmoetten. Het aantal slagvelden en oorlogsmonumenten is dan ook zeer groot en bezienswaardig. Een stad volhistorie! Aan het einde van de middag komen we in Vianden aan.

Dinsdag • Luxemburg-stad

Luxemburg-Stad Luxemburg-Stad

Neem in Luxemburg-Stad zeker een kijkje bij de Adolfsbrug, de bekende boogbrug van Luxemburg. De brug is een nationaal symbool voor het Groothertogdom Luxemburg en bij de opening van de brug in 1903 was het de grootste stenen boogbrug ter wereld. De Casemates de Bock zijn een stelsel van onderaardse gangen. De gangen zijn tot een diepte van 40 m en een afstand van 23 m steeds verder uitgebreid. In het lager gelegen gedeelte vind je een klooster, een waterverloop en straten met historische huizen. In 1994 werden de kazematten door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Een aanrader! Even bijkomen kun je op de Place d’Armes, één van de populairste marktpleinen van Luxemburg. Het plein is gelegen in de voetgangerszone van de stad en telt heel wat sfeervolle restaurants, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje.

Woensdag • Trier & boottocht

Porta Nigra in Trier Trier

We gaan de grens met Duitsland over voor een uitstapje naar Trier. Trier ligt in een streek waar een gastvrije bevolking, natuurschoon en historie trefwoorden zijn. Allereerst is Trier de meest markante stad langs de Moezel. In de bouw- en kunstgeschiedenis van de stad zijn alle tijdperken, van de Romeinen tot het heden vertegenwoordigd. Bezienswaardig in deze stad zijn onder meer de stadspoort Porta Nigra, de Basiliek, de gezellige Hauptmarkt en het Romeinse amfitheater. Tevens kun je hier heel gezellig winkelen of op een van de terrasjes of in knusse cafés neerstrijken! Liefhebbers kunnen vanuit Trier een boottocht over de Moezel maken (niet inbegrepen).

Donderdag • Echternach & Klein Zwitersland

Echternach Müllerthal, ook wel Klein Zwitserland genoemd

We genieten volop van het natuurschoon van het Müllerthal, dat ook wel Klein Zwitserland wordt genoemd. Dit uitgestrekte natuurgebied bestaat uit sprookjesachtige bossen vol klimplanten, beekjes, kloven en grotten. 'Poort tot het Müllerthal' is de stad Echternach. De oude patriciërshuizen, de nauwe straatjes en de oude stadswallen hebben de stad haar middeleeuwse karakter doen behouden. De rest van de dag is ter vrije besteding in Vianden. Zo kun je nog wat vakantiekoopjes op de kop tikken, de reis nabespreken op een terras of het kasteel bezoeken. De Nederlandse Koninklijke familie heeft banden met het kasteel, wat je terugvindt op de stamboom die in het kasteel hangt.

Vrijdag • Terugreis via Clervaux

Het Groothertogdom heeft ons een heerlijke week bezorgd! Op de terugweg bezoeken we Clervaux, schitterend gelegen in een diep en nauw dal aan de oevers van de Cleve. De heuvelachtige en bosrijke omgeving harmonieert met de oude en nieuwe gebouwen van het stadje en de abdij. Clervaux wordt gedomineerd door het imposante middeleeuwse kasteel, gelegen op een hoogte van 540 m. Aan het einde van de middag zijn we weer terug in Nederland. Op het wisselpunt in Asten sluiten we de reis af met een Brabantse koffietafel.

Bekijk data & prijzen

Hotel Belle-Vue ★★★

Het 3-sterren Hotel Belle-Vue ligt in het centrum van het middeleeuwse stadje Vianden en heeft een mooi uitzicht op het Slot. In het kleine plaatsje vindt u een aantal restaurantjes en winkels. Het moderne hotel beschikt over een receptie, lift, ontbijtruimte, à la carte restaurant, bar, terras, verwarmd binnenzwembad en sauna. De standaardkamer is voorzien van een telefoon, televisie met Nederlandse zenders, radio, kluisje (gratis), koelkast en een badkamer met bad of douche, wc en föhn. De kamer de luxe heeft als extra een zithoek en balkon. Gratis WiFi.

Hotel Belle-Vue
×
Hotel Belle-Vue
Hotel Belle-Vue
Hotel Belle-Vue
Hotel Belle-Vue
Hotel Belle-Vue
Hotel Belle-Vue

Algemene informatie Luxemburg

Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Luxemburg zoals reisdocumenten. Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Luxemburger, eten & drinken, flora & fauna en leuke feitjes.

×

Typisch Luxemburg

Wat weet je van:

• Groothertog Henri van Luxemburg
• ‘Gromperekichelcher’
• Nationale Feestdag 23 juni

Lees onderstaand verder….

Meer landinformatie over Luxemburg

De reis

Documenten
Reisdocumenten

In Luxemburg moet je over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.

Taal
Taal

Het Letzeburgsch is sinds 1985 de officiële taal, tevens wordt er Frans, Engels en Duits gesproken.

Valuta
Valuta

In Luxemburg kun je betalen met de Euro (€). In de kleine dorpjes zijn soms weinig of geen pinautomaten aanwezig. Houd hier rekening mee. Verder kun je over het algemeen met de pinpas betalen, wanneer deze is voorzien van een Maestro logo. Ook de diverse creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Neem ook wat cashgeld mee; in de kleinere winkels en restaurants wil men toch graag contant geld, zeker als het om een klein bedrag gaat.

Elektriciteit
Elektriciteit

De voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. De stopcontacten in Luxemburg zijn type F. Je hebt geen verloopstekker of adapter nodig.

Kraanwater
Kraanwater

Het leidingwater in Luxemburg is van een uitstekende kwaliteit en veilig om te drinken.

Prijsniveau
Prijsniveau

De prijzen voor drankjes en maaltijden zijn in Luxemburg wat hoger dan we in Nederland gewend zijn.

Algemeen

Luxemburg wordt omgeven door België, Duitsland en Frankrijk. De zuidelijke en oostelijke grenzen van Luxemburg worden door rivieren gevormd, waaronder de Moezel.

Oppervlakte van: 2.586 km²
Hoogste punt: 559 m (Buurgplaatz)
Laagste punt: 133 m (Moezel)
Aantal inwoners: 580.000
Hoofdstad: Luxemburg-Stad

Staatsvorm: Luxemburg kent een parlementaire democratie. De functie van het staatshoofd, de Groothertog, is erfelijk. De wetgevende macht berust zowel bij de Kamer van Afgevaardigden als bij de Groothertog. Beiden hebben het recht van initiatief. De uitvoerende macht berust bij de regering.

Religie: Rooms-Katholiek 95%

×

De keuken van Luxemburg

×

Op culinair gebied treffen we niet alleen sporen uit de buurlanden België, Frankrijk en Duitsland; de Luxemburger geeft toch de voorkeur aan traditionele gerechten uit het land zelf. Als basis wordt vaak varkensvlees, riviervis of wild gebruikt. Men houdt van goed en lekker eten en je kunt hun levensstijl omschrijven als Bourgondisch. Typisch Luxemburgse lekkernijen: ‘Judd mat Gaardebounen’ (gerookt varkensvlees met tuinbonen); ‘Bouneschlupp’ (bonensoep met aardappels); ‘Kniddelen’ (grote knödels bestaande uit meel, water, ei en zout); ‘Kachkéis’ (gekookte kaas met kruiden); ‘Friture de la Moselle’ (kleine gefrituurde visjes uit de Moezel). Het ‘Luxemburgmenu’ bestaat uit een bord met gerookte en gekookte ham, paté en worst, opgediend met hardgekookte eieren, pickels en tomaten. De wijnbouw in Luxemburg vindt plaats langs de zuidoostgrens in het dal van de Moezel. Het zijn overwegend elegante, lichte en frisse witte wijnen en uitstekende mousserende wijnen. Het dal vervult ook alle wensen van de wijnboeren voor de productie van uitstekende wijnen. Er wordt ook een lekker biertje gebrouwen in Luxemburg en het gezegde is; ’Onse Be'er ass gudd’. ‘Gudden Appetit’!

Flora & Fauna

Luxemburg bestaat uit twee streken. De streek Ösling ligt in het noorden en behoort tot de Ardennen. De gemiddelde hoogte van dit gebied is tussen 400 en 600 m. Het gebied bestaat uit beboste bergen, heuvels en rivierdalen. Het midden en zuiden van Luxemburg wordt gekenmerkt door een golvend landschap. Het oosten van Luxemburg wordt gekarakteriseerd door rivieren zoals de Moezel. In de bossen leven herten, reeën en wilde zwijnen. Ook de moeflon en de wasbeer komen voor. Luxemburg is een paradijs voor wandelaars.

×

Leuke feitjes

×

Ook Luxemburg kent de typische eetkraampjes op straat. Hier bestel je een ‘thuringer’, dat lijkt op een Duitse braadworst, maar dan een wat pittiger versie. Of je bestelt de nationale snack: de ‘Gromperekichelcher’, pannenkoeken van aardappel, ei, bloem, gesnipperde ui en peterselie.

De Nationale Feestdag valt op 23 juni en herdenkt de verjaardag van Groothertogin Charlotte (geboren op 23.01.1896). Zij regeerde bijna 50 jaar over Luxemburg. Deze feestdag wordt in juni gevierd en wel om het betere weer in deze maand (net zoals wij ooit in Nederland hadden bij Koningin Beatrix).

Luxemburg is een Groothertogdom en verbonden aan de dynastie Nassau-Weilburg. Sinds 2000 is het staatshoofd Groothertog Henri en hij volgde hiermee zijn vader Jean van Luxemburg op. Groothertog Henri is getrouwd met Maria Teresa, dochter van een gevluchte Cubaanse bankier, die hij tijdens zijn studie ontmoette. Zij kreeg de titel Groothertoging en het echtpaar kreeg 5 kinderen. Groothertog Henri is vernoemd naar Prins Hendrik der Nederlanden.

Extra informatie

Wij adviseren je dringend alleen volledig gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de wisselende maatregelen in ander landen. Een bewijs van herstel na een corona infectie volstaat ook op de meeste bestemmingen. Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt behaald dan ontvang je uiterlijk 7 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Comfort Class bussen

Als je in onze luxe Comfort Class bus stapt ben je verzekerd van een comfortabele busreis. Onze bussen zijn voorzien van fijne en goed verstelbare stoelen met genoeg beenruimte. De stoelafstand in onze Comfort Class bussen is minimaal 84. De rugleuning is 35 graden verstelbaar. Uiteraard zijn de luxe bussen voorzien van een geoptimaliseerd luchtverversingssysteem en goede airconditioning. Daarnaast beschikken al onze luxe bussen over een toilet en minibar voor warme en koude dranken. Onze gediplomeerde en deskundige chauffeurs brengen je veilig naar de mooiste plekken van Europa. Geniet van een fijne busreis en een goed verblijf!

Comfort Class bussen | KRAS Busreizen Comfort Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Comfort Class bus in 360 gradenBekijk de Comfort Class bus in 360 gradenOp- en uitstapplaatsen

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - NS Station achterzijde - Houtveldweg
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1
• Zaandam - NS Station achterzijde - Houtveldweg
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Hengelo - McDonald's - Plein Westermaat
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
8.5
Gemiddelde beoordeling
, ZEER GOEDE REIS