Terug naar boven

Langlaufen & wandelen 8 dagen Salzkammergut - Abersee

Salzkammergut zal u verrassen!

Langlaufen & wandelen 8 dagen Salzkammergut - Abersee

De Salzkammergut is een van de mooiste streken van Oostenrijk. Afwisselende berglandschappen, uitgestrekte dalen, meer dan 70 kraakheldere meren en charmante stadjes als St. Wolfgang en het keizerlijke Bad Ischl typeren de streek. Langs en zelfs over de meren liggen goed geprepareerde loipen en winterwandelpaden. Beginners, gevorderden… iedereen kan hier uit de voeten. Onze vakantieplaats Abersee is een van de randdorpen van St. Gilgen aan de Wolfgangsee. Het comfortabele Hotel Zinkenbachmühle met de gastvrije familie Nussbaumer is onze standplaats deze week. Salzkammergut staat garant voor veel vakantieplezier!

-
Gemiddelde beoordeling
Vernieuwd programma
KRAS_beeldmerk
Inclusief
  • Reis per luxe Comfort Class bus
  • Ervaren chauffeur
  • Nederlandse langlauf- en/of wandelbegeleiding
  • Transfers naar en van de langlauf/wandelgebieden
  • 7 nachten verblijf in Hotel Zinkenbachmühle in een 2-persoonskamer zoals beschreven
  • Hotelverzorging op basis van 7 x ontbijt en diner
  • Het beschreven langlauf- of wandelprogramma
  • 1 x welkomstdrankje
  • 1 x Bauernbuffet
  • 1x Avondwandeling met glas Glühwein
  • Koffie of thee bij vertrek op dag 1
  • Stamppotbuffet bij terugkomst in Nederland
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
  • Huur langlaufset (latten, stokken en schoenen)
  • Huur wandelstokken en gripjes (onder de schoenen)

  • Voorovernachting Wisselpunt Asten - meer informatie
KRAS_beeldmerk
Exclusief
  • Loipengelden, entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
  • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
  • Reserveringskosten en SGR
  • Bijdrage Calamiteitenfonds
  • Toeslag 1-persoonskamer € 80
Volledig uitklappen

Zaterdag • Heenreis naar Abersee

Via diverse opstapplaatsen en het centrale wisselpunt in Asten, rijden we in een dag naar onze bestemming in Salzkammergut. In de vroege avond arriveren we bij Gasthof Zinkenbachmühle in Abersee, waar u hartelijk wordt ontvangen door de familie Nussbaumer.

Zondag • Omgeving Abersee verkennen

Vandaag doen we het rustig aan. Na te hebben genoten van een goed ontbijt, wordt het huumateriaal (ndien van toepassing) uitgedeeld en afgesteld. Onze reisleider geeft u een langlaufinstructie, zodat u de techniek van het langlaufen (weer) snel onder de knie heeft. We blijven vandaag in en rond onze vakantieplaats Abersee, waar we op de loipen het geleerde direct in de praktijk brengen. Overigens kunnen de wandelaars ook prima uit de voeten rondom Abersee. Vanuit het hotel maken we een tocht van ca. 1,5 uur langs de Zinkenbach. Het winterlandschap is magisch, zeker als de watervalletjes, die we passeren, bevroren zijn.

Maandag • Bad Mitterndorf in Stiermarken

Aan de voet van de machtige Gremming vinden we Bad Mitterndorf, een lieflijk dorp met gekleurde gevels, konditoreien en pittoreske pleintjes. Samen met Tauplitz vormt het een waar langlaufparadijs, waar maar liefst 150 km goed geprepareerde loipen op u wachten. De aanraders voor de langlaufers vandaag zijn de lichte Ödensee-loipe of de middelzware Krunglbach-loipe. Voor de wandelaars stippelt de reisleider een tocht uit rondom Bad Mitterndorf, zoals bijvoorbeeld de goed bewegwijzerde Tour de Kur van ca. 8 km. Uiteraard pauzeren we onderweg voor een warm drankje om op een zonnig terras.

Dinsdag • Gosau am Dachstein

Op het programma staat vandaag Gosau am Dachstein. Of u nu een starter bent of ver gevorderd; alle langlaufers vinden in Gosau volop mogelijkheden. De zeer zonnige langlaufloipes bieden de perfecte gelegenheid om het Gosaudal te leren kennen met als decor een prachtig winterlandschap. De Kohlstattloipe, de Märchenwaldloipe, de Dorfloipe, de Sonnenloipe of de Sportloipe....keuze te over. De wandeltocht, de Gosaubachweg, brengt u van het Gosauer Hintertal naar het Vordertal,

Woensdag • Verrassend Obertraun

Langlauf- en wandelplezier op zijn best...zo wordt Obertraun omschreven. In de winter verandert natuurgebied Koppenwinkl in Obertraun in een sprookjesachtig landschap. De langlaufloipe is in een grote lus door het Obertrauntal aangelegd. De loipe van ca. 14 km begeeft zich over weilanden en velden door het prachtige natuurgebied Koppenwinkl. Ook de romantische Koppenwinkelsee wordt doorkruist. Een ideale plaats voor zowel beginners als de wat meer gevorderden. Voor de wandelaars wacht de Gnadenalm met 5 km aan wandelpaden en ook in Untertauern bevinden zich mooie wandelmogelijkheden.

Donderdag • Langlaufdorp Faistenau - Hintersee

Faistenau noemt zich ook wel 'het langlaufdorp van Oostenrijk'. Rondom dit plaatsje liggen loipen van allerlei niveaus, die samen een netwerk van ca. 55 km vormen. U heeft de keuze uit diverse routes zoals de Kugelbergpad, Tiefbrunapad en de loipe langs de HIntersee. Overigens kunt u hier ook perfect winterwandelen (ca. 50 km aan geruimde wandelpaden). We gaan dan ook in de benen voor een heerlijke tocht naar de Hintersee. Wie het liever een dagje rustig aan doet, stapt gewoon in de arrenslede (niet inbegrepen) voor een tocht naar dit meer.

Vrijdag • Winterpark Postalm

Een winterse dag op de Postalm. We genieten hier niet alleen van de sneeuw, maar ook van weidse bergpanorama's. Welke loipe gaat u vandaag bedwingen? De gemakkelijke Lienbachloipe (5 km), de Verbindungsloipe (5 km) of de best pittige Panoramaloipe (12 km). De loipen zijn allemaal met elkaar verbonden en gaan door een fantastisch alpenlandschap, met hier en daar een afdaling en klim. Onderweg zijn er natuurlijk genoeg berghutten, waar u onder het genot van wat lekkers kunt pauzeren. Gaat u liever winterwandelen, dan is de 9 km lange Postalm Winterwanderweg uw leidraad. Weg van de drukte van de skipistes wandelt u over een goed geprepareerd pad door de natuur. De toegang tot de Postalm bedraagt ca. 10 euro per persoon. (Ook voor de wandelaars).

Zaterdag • Terugreis naar Nederland

Helaas is het tijd om te vertrekken! Na een vroeg ontbijt maken we ons op voor de terugreis. Over de Duitse snelwegen rijden we in een dag terug naar Nederland. Op het centrale wisselpunt in Asten staat er nog een stamppotbuffet voor u klaar. Daarna wordt u terug naar uw opstapplaats gebracht.

Bekijk data & prijzen

Hotel Zinkenbachmühle*** - Abersee

Het 3-sterren Hotel Zinkenbachmühle ligt in Abersee, een klein dorp dat behoort tot St. Gilgen am Wolfgangsee. Het hotel is ingrijpend gerenoveerd in het laatste jaar en het resultaat mag er zijn. Entree met receptie, restaurant, bar en lift. Comfortabele kamers met bad of douche en wc, televisie. Overdekt zwembad met sauna. Gratis WiFi.

×

Algemene informatie Oostenrijk

Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Oostenrijk zoals reisdocumenten. Maar ook wat wetenswaardigheden over het land, de Oostenrijker, eten & drinken, flora & fauna en leuke feitjes.

×

Typisch Oostenrijk

Wat weet u van:

• Jodelen
• Wiener Kaffeehauskultur
• Almabtrieb

Lees onderstaand verder...

Meer landinformatie over Oostenrijk

De reis

Documenten
Reisdocumenten

In Oostenrijk moet u over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.

Taal
Taal

De officiële taal is Duits, met een Oostenrijkse tongval. Met de Engelse taal kunt u overal goed terecht.

Valuta
Valuta

In Oostenrijk kunt u betalen met de Euro (€). Creditcards van Maestro, Mastercard, American Express, Visa en Diners worden vrijwel overal geaccepteerd. Pinnen met een bankpas met Maestro-logo kan bij vrijwel elke geldautomaat. Neem ook wat cashgeld mee in kleine coupures en munten; in de kleinere winkels en restaurants wil men toch graag contant geld, zeker als het om een klein bedrag gaat.

Elektriciteit
Elektriciteit

In Oostenrijk worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland. Voltage (230) en frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland.

Kraanwater
Kraanwater

Het leidingwater in Oostenrijk is veilig om te drinken.

Prijsniveau
Prijsniveau

U kunt de prijzen in Oostenrijk voor drankjes en maaltijden vergelijken met de Nederlandse prijzen. Over het algemeen liggen de prijzen een stukje lager dan in Nederland.

Algemeen

Oostenrijk, gelegen in het hart van Europa, vriendelijk, toegankelijk en beminnelijk. Het land van bergen, heldere meren, vruchtbare akkers en stille bossen. Oostenrijk is ongeveer twee keer zo groot als Nederland.

Oppervlakte: 83858 km²
Hoogste punt: Großglockner (3798 m)
Laagste punt: Neusiedler See (115 m)
Aantal inwoners: 8747000

Staatsvorm: Oostenrijk is een federale parlementaire republiek met negen zelfstandige deelstaten (Bundesländer). Het staatshoofd is de Bondspresident, de Bondskanselier is het regeringshoofd.

Religie: 73% van de bevolking is room-katholiek, 5% protestant (Luthers), overig 10%, geen religie 12%.

×

De keuken van Oostenrijk

Oostenrijkse pasta
×
Oostenrijkse pasta

De Oostenrijker houdt van goed en lekker eten en neemt daar ook altijd ruim de tijd voor. Bij het ontbijt hoort een vers gebakken ‘Semmel’ (uitgezonderd op zondag als de bakkerijen zijn gesloten), maar ook het stevige bruine zuurdesembrood. Een ‘Jause’ is het tussendoortje rond vier uur in de middag; meestal koffie met gebak, of iets hartigs. In de vele ‘Würstelständen’ op straat moet u ook eens een ‘Käsekrainer’ (worst met stukjes kaas) proberen. Typische Oostenrijkse gerechten zijn: • ‘Kaiserschmarrn’: soort dikke pannenkoek die in kleine stukjes gesneden en met compote wordt geserveerd. • ‘Tiroler Gröstl’: aardappelgerecht met stukjes spek en ei. • Salzburger Nockerln: een zoete soufflé dat eruit ziet als een gebergte • ‘Germknödl’: soort deegbroodje gevuld met jam dat met vanillesaus geserveerd wordt. • Wienerschnitzel: Oostenrijks beroemdste lap(je) vlees. • ‘Sachertorte’: chocoladecake gevuld met abrikozenmarmelade en afgemaakt met een dikke laag chocolade. Oostenrijk produceert ook mooie wijnen als ‘Grüner Veltliner’, ‘Blaufränkisch’ of de unieke ‘Schilcher’ uit de ‘Steiermark’. Witte wijn met (bruisend) bronwater wordt een ‘Spritzer’ genoemd. Een ‘Schorle’ is een aangelengde vruchtensap met bronwater. Wilt u een lekker borreltje, bestel dan een ‘Obstler’, een schnaps gebrouwen uit fruit, ijskoud gedronken. ‘Guten Appetit’ of gewoon Mahlzeit’!

Flora & Fauna

Oostenrijk heeft een enorme veelzijdigheid aan natuurschoon. Bijna de helft van het land is bebost. De boomgrens ligt op 1800 m en daarboven beginnen de alpenweiden (Matten) met hun uitbundige bloemenpracht in de lente. Boven de 2200 m wordt de begroeiing minder en beginnen de kale rotsen van de bergwereld. De ‘eeuwige sneeuw’ vinden we boven de 2800 m. De zeldzame edelweiss, de nationale bloem van Oostenrijk, komt alleen hoog in de bergen voor. In de Oostenrijkse bossen leven herten, reeën, wilde zwijnen, vossen, dassen en eekhoorns. Af en toe is een bruine beer te zien. Lynxen en wilde katten zijn door de mens in de Oostenrijkse natuur gebracht. In het hooggebergte leven alpenmarmotten (‘Murmeltier’), sneeuwhazen, steenbokken en gemzen. In de bossen leeft een bonte verzameling aan vogels. En wie weet ziet u hoog in de bergen de lammergier zweven, de grootste roofvogel van Europa.

×

Leuke feitjes

×

In de lente gaan de koeien de bergen in en brengen daar de hele zomer door. Het geklingel van de koebellen zorgt voor een vrolijke noot tijdens de wandelingen. In september en oktober worden de koeien weer naar de stallen geroepen. Deze ‘Almabtrieb’ is een feestelijke gebeurtenis en de mooi versierde koeien lopen luid klingelend van de alm de dorpen in. Echt leuk om een keer mee te maken.

Jodelen is een zangkunst die vooral in Oostenrijk heel populair is. Vroeger een communicatiemiddel tussen de bewoners op de verschillende almen, maar het was ook een sein voor de koeien om zich te verzamelen. Tegenwoordig is jodelen voornamelijk een onderdeel tijdens de gezellige Tiroler avonden.

Oostenrijk is het land van de ‘Lederhosen’ en ‘Dirndls’, ooit de kleding van boeren en dienstmeisjes. Tegenwoordig wordt deze ‘Tracht’ nog veel gedragen, zeker in de hotels en restaurants. Op de wijze waarop de dame haar schort vastgeknoopt heeft, is af te leiden of zij getrouwd of vrijgezel is.

Kaffeehäuser zijn een begrip, vooral in Wenen. Hier spreekt de Oostenrijker met elkaar af om bij te praten. Maar u ziet vooral mensen die alleen willen zijn, maar dan graag met wat gezelschap om zich heen….een soort grote openbare huiskamer. U mag uren over een kopje koffie doen, lekker neuzen in het grote assortiment aanwezige kranten en tijdschriften…rustig genieten. De Wiener Kaffeehauskultur is zelfs opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

‘Heurigen’ zijn sfeervolle restaurants met mooie binnenplaatsen in de wijndorpen. Een perfecte plaats om een lekker glas wijn te drinken. Een ‘Beisl’ is een soort eetcafé.

‘Mozartkugeln’ zijn verrukkelijke ronde chocoladeballetjes, gevuld met marsepein, pistache, nougat- en praline crème. Prachtig verpakt in een zilver- of goudkleurig papiertje met de beeltenis van Wolfgang Amadeus Mozart, de grote componist, erop. Leuk als souvenir voor thuis!

Extra informatie

Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 20 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Wandelniveau: 2
Langlaufniveau: 2

Programma onder voorbehoud
De beschreven reisprogramma’s zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Afhankelijk van het weer, de sneeuwlocaties en reistechnische omstandigheden, behoudt KRAS Busreizen zich het recht om de reisprogramma’s zoals beschreven aan te passen.

Langlaufmateriaal
Natuurlijk kunt u uw eigen langlaufmateriaal meenemen op reis, maar u hebt ook de mogelijkheid om een langlauf set bij KRAS Busreizen te huren. De set is van goede kwaliteit, voorzien van nieuwe technieken en materialen en biedt een optimale mix van comfort, controle, stabiliteit en glijvermogen. Bij boeking geeft u de lichaamslengte en schoenmaat door. Omdat de schoenen klein uitvallen, adviseren wij u een maat groter op te geven. Wij zorgen er dan voor dat op de vakantiebestemming de juiste materialen klaarstaan. Heeft u een grote (>46) of kleine (<36) maat, dan adviseren wij om schoenen te huren in Nederland of ter plaatse bij een verhuurcentrum.

Langlaufmaterialen huren
Wanneer u langlaufmaterialen bijboekt via KRAS Busreizen, dan hebben wij de volgende gegevens nodig om u van het juiste materiaal te voorzien.
1. Latten – de lengte waar u uit kunt kiezen is de lengte van de latten, wij raden u aan voor de latten te kiezen die tussen de 0 en 5 cm langer zijn dan uw eigen lichaamslengte. De beschikbare maten hierbij zijn S (162 cm), M (173 cm), L (183 cm) en XL (193 cm).
2. Schoenen – de langlaufschoenen vallen relatief klein uit, wij raden u daarom aan een maat groter te bestellen dan uw eigen schoenmaat. Houdt u er rekening mee dat u geen dikke skisokken aantrekt, dunne sportsokken zijn voldoende.
3. Stokken – voor de juiste stokmaat neemt u de eigen lengte minus 35 cm. De kleinste maat stokken is 120 cm en loopt in stappen van 5 cm tot 160 cm.

Winterwandelen
Wij doen ons uiterste best de mooiste wandelroutes uit te zoeken. Het kan echter voorkomen dat niet alle paden even goed geprepareerd zijn, omdat dit niet dagelijks gebeurt. Houd hier rekening mee bij het kiezen van uw schoeisel. Al onze reizen worden begeleid door een wandelbegeleider.

Huur wandelset
Onbezorgd en goed voorbereid op reis; ook heeft u de mogelijkheid om bij KRAS Busreizen een wandelset te huren. De wandelset bestaat uit wandel-/telescoopstokken en sneeuwijzers.

Loipengelden en liftpassen
De kosten voor het onderhoud van de loipen wisselen per gebied. In sommige dorpen is het gebruik van loipen zelfs gratis. Een indicatie van de kosten per reis vindt u onder het kopje ‘Data en Prijzen’ op het tabblad ‘Gidsen & entrees’. Deze kosten zijn gebaseerd op het beschreven programma en onder voorbehoud van wijzigingen. Skiërs moeten rekening houden met dag- en weekpas(sen) voor de liften. Loipengelden kunnen gedurende het seizoen worden ingevoerd en/of aangepast op last van de lokale autoriteiten.

Kledingadvies
Gebruik tijdens het langlaufen meerdere dunne lagen; mocht u het tijdens de tochten warm krijgen, dan trekt u gewoon wat uit. Neem onder meer thermo-ondergoed of maillot, dunne truitjes, langlaufkniekousen (géén dikke skisokken!), een speciaal langlauf- of trainingspak (winddicht en waterafstotend), een fleecetrui, handschoenen (niet te dik en waterafstotend) en muts of haarband mee. Dikke winterjassen en alpine-skikleding raden we sterk af!

Verkent u met ons de besneeuwde wereld van Oostenrijk te voet, denk dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook ten zeerste aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen ‘antislipzooltjes’ die van spikes zijn voorzien en onder de schoenen worden aangebracht. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat er sneeuw in de schoenen schuift.

Conditie
Zowel beginnende als gevorderde wintersporters zijn op onze reizen van harte welkom. In principe kan iedereen met een normale conditie deelnemen aan de tochten. Enige voorbereiding vergroot echter het vakantieplezier. Fietsentochten, stevige wandelingen en speciale skioefeningen zijn een uitstekende voorbereiding.

Het aangegeven niveau is bedoeld als aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past.

Niveau 1: gemakkelijke tochten, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakantie zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dag afstanden. Voor deze vakanties moet u beschikken over een goede conditie en voldoende wandel- en/of langlaufervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dag afstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandel- en/of langlaufervaring zijn vereist

Comfort Class bussen

Als u in onze luxe Comfort Class bus stapt, bent u verzekerd van een comfortabele busreis. Onze bussen zijn voorzien van fijne en goed verstelbare stoelen met genoeg beenruimte. De stoelafstand in onze Comfort Class bussen is minimaal 84 cm. De rugleuning is 35 graden verstelbaar. Uiteraard zijn de luxe bussen voorzien van een geoptimaliseerd luchtverversingssysteem en goede airconditioning. Daarnaast beschikken al onze luxe bussen over een toilet en minibar voor warme en koude dranken. Onze gediplomeerde en deskundige chauffeurs brengen u veilig naar de mooiste plekken van Europa. Geniet van een fijne busreis en een goed verblijf!

Comfort Class bussen | KRAS Busreizen Comfort Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Comfort Class bus in 360 graden



Bekijk de Comfort Class bus in 360 graden



Volledig uitklappen
Bekijk data & prijzen

Op- en uitstapplaatsen

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema F

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema H

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Centraal Station - t.h.v. de Draak
• Eigen vervoer

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
-
Gemiddelde beoordeling
, Vernieuwd programma