Terug naar boven

Excursiereis 12 dagen Polen & de Mazuren

Rondreis Polen met o.a. Gdańsk, Warschau, Krakau en Wroclaw

Excursiereis 12 dagen Polen & Mazuren

Deze boeiende rondreis door Polen is een kennismaking met een lange geschiedenis, een bijzonder veelzijdige en rijke cultuur, juweeltjes van steden, fraaie landschappen en een trots volk met haar eigen tradities. Tijdens deze reis bewonderen we Hanzestad Gdańsk, het Mazurische merengebied, de Kruisridderburcht Mariënburg, hoofdstad Warschau, de monumentenstad Krakau en de verrassende zoutmijnen van Wieliczka. Ook bezoeken we het voormalige concentratiekamp Auschwitz, dat een diepe indruk zal achterlaten. Een bijzondere en vooral indrukwekkende reis!

8.6
Gemiddelde beoordeling
ZEER GOED
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxueuze TOP Class bus
 • Begeleiding door ervaren chauffeur, tevens reisleider
 • Overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland
 • 9 nachten verblijf in middenklasse hotels in een 2-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 11 x ontbijt en diner
 • Stadstour Krakau o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Stadstour Warschau o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Rondleiding Auschwitz met een lokale gids
 • Het beschreven excursieprogramma
 • Koffie of thee bij vertrek op dag 1
 • Brabantse koffietafel bij terugkomst in Nederland
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
 • Excursie Zoutmijnen van Wieliczka € 45 p.p.

 • Voorovernachting Wisselpunt Asten - meer informatie
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden, lokale gidsen en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
 • Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 310
Volledig uitklappen

Reisschema Polen & Mazuren

Route: Polen en de Mazuren

Dag 1: Duitsland – 1 nacht
Dag 2: Hotel Ibis Poznán of Hotel Park Poznań*** – 1 nacht
Dag 3: Hotel 4 Pory Roku Gdansk*** – 1 nacht
Dag 4/5: Hotel Mazuria Mragowo ***– 2 nachten
Dag 6/7: Hotel Ibis Ostrobramska** Warschau – 2 nachten
Dag 8/9: Hotel Conrad Comfort Krakau*** – 2 nachten
Dag 10: Campanile Centrum Wroclaw*** – 1 nacht
Dag 11: Duitsland – 1 nacht
Dag 12: Terug naar Nederland

Maandag • Heenreis naar overnachting Duitsland

Via diverse opstapplaatsen en het centrale wisselpunt in Asten gaan we op weg naar Polen. Diner en overnachting in Oost-Duitsland.

Dinsdag • Poznań - Wieg van de Poolse staat.

Poznań - Polen - Mazuren - KRAS Busreizen Fontein met standbeeld van Apollo op het oude stadsplein, Poznań

Vandaag komen we aan in het Poolse Poznań, gelegen aan de rivier de Warta. Het is een van de oudste steden van Polen en wordt ook wel de 'Wieg van de Poolse Staat' genoemd, met in de omgeving veel monumenten met een 1000-jarige geschiedenis. Een bruisende stad met een verrassend historisch centrum met als blikvanger het met terrasjes bezaaide marktplein, omringd door kleurige huizen en sierlijke gevels. Probeer eens de smakelijke St-Maarten croissant. Overnachting in Poznań of directe omgeving.

Woensdag • Kasteel Malbork

Malbork - Polen - Mazuren - KRAS Busreizen Malbork - Polen - Mazuren - KRAS Busreizen

Aan de Baltische kust vinden we een van de grootste middeleeuwse vestingen van Europa: Kasteel Malbork. In 1274 begonnen de kruisridders van de Duitse Orde met de bouw van dit indrukwekkende complex, dat bestaat uit diverse gebouwen. Het enorme kasteel werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar daarna liefdevol weer opgebouwd en vervolgens op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Tegenwoordig is het een absolute trekpleister van Malbork (entree niet inbegrepen). Hierna rijden we naar ons hotel in de omgeving van Gdańsk, waar we in de loop van de middag aankomen.

Donderdag • Hanzestad Gdańsk 'Parel van de Oostzee'

Gdansk - Polen - KRAS Busreizen Gdansk - Polen - KRAS Busreizen

Vandaag zijn we in Hanzestad Gdańsk, ook wel bekend als Danzig. Samen met een gids (niet inbegrepen) bewonderen we het stadshart. Gdańsk zal u af en toe doen denken aan Nederland. Dankzij de sterke handelsbanden met Amsterdam sieren ontelbaar veel Hollandse gevels de gebouwen. Wandel zeker door de Ulica Mariacka, het mooiste straatje van misschien wel heel Polen. Gevels, steenterrassen en kunstige regenpijpen typeren deze aparte straat. Vervolgens gaan we op pad naar de historische regio Mazurië met een landschap van bossen en meren. De komende twee nachten brengen we door nabij Mragowo.

Vrijdag • Mazurisch Merenplateau

Mazurisch Merenplateau - Polen - KRAS Busreizen Wolfsschanze - Polen - KRAS Busreizen

Door landelijk gebied vervolgen we onze weg naar Mazurië, het land van de duizend meren. De regio telt namelijk meer dan duizend meren, die onderling verbonden zijn via een netwerk van vele kanalen en rivieren. De liefhebbers kunnen per rondvaartboot een tocht maken door het merenplateau (niet inbegrepen). Ook bekijken we onder leiding van een gids de Wolfsschanze, een van de hoofdkwartieren van Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog. De entree is niet inbegrepen.

Zaterdag • Eerste kennismaking met Warschau

Warschau - Polen - KRAS Busreizen Warschau - Polen - KRAS Busreizen

Via een mooie route rijden we naar Warschau, de verrassende hoofdstad van Polen. Het eeuwenoude centrum is na de verwoesting in de Tweede Wereldoorlog weer liefdevol opgebouwd met als leidraad de schilderijen van Canaletto. Zo is wederom het prachtige Oude Marktplein een lust voor het oog. Wanneer we hier aan het begin van de middag arriveren, zal de Nederlandssprekende stadsgids (inbegrepen) bij ons in de bus stappen voor een eerste kennismaking met de stad. We verblijven twee nachten in een hotel in de omgeving van Warschau.

Zondag • Warschau - De meest groene hoofdstad van Europa

Warschau - Polen - KRAS Busreizen Warschau - Polen - KRAS Busreizen

Vanmorgen gaan we verder met het bezichtigen van Warschau onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids (inbegrepen). We zien onder meer het Koninklijk Paleis, het Krasinski-paleis, de kathedraal en de 4 km lange Koninklijke Route, die u langs de vele hoogtepunten van deze stad voert. Vanmiddag heeft u vrije tijd in de stad en reist u op eigen gelegenheid terug naar het hotel, bijvoorbeeld met de metro. Neem de tijd voor een kopje koffie met een stuk Wuzetka, de heerlijke taart uit deze stad. Of bezoekt u in de wijk Praga de chocoladefabriek/winkel van het beroemde merk Wedel.

Maandag • Mooie route van Warschau naar Krakau

Wawel Kasteel in Krakau - Polen - KRAS Busreizen

We nemen afscheid van Warschau, de verrassende hoofdstad van Polen en begeven ons naar het volgende hoogtepunt op deze reis, namelijk Krakau, de vroegere hoofdstad van Polen. We komen hier in de loop van de middag gaan we met een Nederlandssprekende gids (inbegrepen) op ontdekking door Krakau, dé cultuurstad van Polen met zo’n 6000 historische gebouwen en monumenten. De Koninklijke Route voert ons langs alle hoogtepunten, zoals het marktplein met de Lakenhal, de Mariakerk en de Raadhuistoren. De komende twee nachten verblijven we nabij Krakau.

Dinsdag • Optioneel bezoek aan de Zoutmijnen van Wieliczka & cultuurstad Krakau

Krakau - Polen - KRAS Busreizen Zoutmijnen van Wieliczka - Polen - KRAS Busreizen

Vanmorgen gaan we naar de fascinerende Zoutmijnen van Wieliczka (optioneel bij te boeken), vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daar de zoutmijnen van te voren gereserveerd moeten worden, moet u dit bezoek vooraf boeken. Om het eerste niveau (64 m onder de grond) van de mijn te bereiken, dalen we een houten trap af met 380 treden. Aan het einde van de rondleiding brengt een lift ons weer naar boven. In de ondergrondse zalen en kapellen is alles uit zout gehouwen, van beelden tot altaren. Echt heel bijzonder. U kunt natuurlijk ook de ochtend op eigen gelegenheid doorbrengen in Krakau. Na het bezoek aan de zoutmijnen wordt u naar Krakau gebracht, vanwaar u aan het einde van de middag weer naar het hotel wordt gebracht.

Woensdag • Bezoek Auschwitz en Birkenau

Auschwitz - Polen - KRAS Busreizen Concentratiekamp Auschwitz - Polen - KRAS Busreizen

Vanmorgen bezoeken we, onder begeleiding van een lokale gids, het voormalige concentratiekamp Auschwitz en Birkenau (entree en lokale gids inbegrepen). Hier wordt een beeld gegeven van de verschrikkingen, die in de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Aanleiding tot bezinning. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we naar Wroclaw, waar we overnachten.

Donderdag • Via Wroclaw naar Duitsland voor diner en overnachting

Wroclaw - Polen - KRAS Busreizen Wroclaw - Polen - KRAS Busreizen

Deze ochtend bezoeken we het kleurrijke Wroclaw, de stad van honderd bruggen. Tot 1945 bekend als Breslau, kent Wroclaw een rijke geschiedenis. De stad heeft zwaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar een groot deel van de binnenstad is in haar oude glorie hersteld. Bezienswaardig zijn onder andere het oude raadhuis, de patriciërshuizen op het marktplein en de kathedraal in de wijk Ostrów Tumski. Na dit bezoek nemen we afscheid van Polen en rijden we naar Thüringen, waar we dineren en overnachten.

Vrijdag • Terugreis naar Nederland

Vandaag rijden we het laatste traject terug naar Nederland. Aan het einde van de middag zijn we weer terug op het wisselpunt in Asten, waar de koffietafel op u wacht. Aansluitend wordt u teruggebracht naar uw opstappunt.

Bekijk data & prijzen

Tussenovernachting Duitsland

Je verblijft in een goed middenklasse hotel. De naam en locatie van de accommodatie ontvang je bij de reispapieren. Het hotel beschikt minimaal over een entree met receptie en een restaurant/eetzaal. De kamers zijn keurig ingericht en hebben een badkamer met bad of douche en wc.

×

Hotel Ilonn★★★ - Poznań

Het 3-sterren Hotel Ilonn is op 20 rijminuten van de oude stad van Poznań gelegen. Entree met receptie, lift, restaurant en bar. Keurige kamers met douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Ilonn Poznan
×
Hotel Ilonn Poznan
Hotel Ilonn Poznan
Hotel Ilonn Poznan
Hotel Ilonn Poznan
Hotel Ilonn Poznan
Hotel Ilonn Poznan

Hotel 4 Pory Roku★★★ - Bąkowo

Het 3-sterren Hotel 4 Pory Roku is gelegen in het dorp Bąkowo, op 10 km van Gdańsk. Entree met receptie, restaurant, bar en tuin met zitjes. Keurige kamers met televisie, douche en wc. Gratis WiFi.

 Hotel 4 Pory Roku
×
 Hotel 4 Pory Roku
 Hotel 4 Pory Roku
 Hotel 4 Pory Roku

Hotel Mazuria ★★★

Het 3-sterren Hotel Mazuria is direct aan het meer Czos in Mragowo gelegen. Het hotel beschikt over een entree met receptie, lift, restaurant, bar en tuin met terras. Wellness tegen betaling. De kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad en/of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Mazuria
×
Hotel Mazuria
Hotel Mazuria
Hotel Mazuria
Hotel Mazuria

Hotel Ibis Ostrobramska – Warschau

Het moderne toeristenklasse Hotel Ibis Ostrobramska ligt in het oostelijk deel van Warschau, op ca. 9 km van het centrum. Op ca. 650 m bevindt zich een winkelcentrum. Restaurant, bar, lift en tuin met terras. Moderne kamers met televisie, douche en wc. Gratis WiFi.

Hotel Ibis Ostrobramska
×
Hotel Ibis Ostrobramska
Hotel Ibis Ostrobramska
Hotel Ibis Ostrobramska
Hotel Ibis Ostrobramska

Hotel Conrad Comfort★★★ - Krakau

Het comfortabele 3-sterren Conrad Comfort Hotel ligt op ca. 4.5 km van Krakau. Moderne kamers met televisie en badkamer met bad of douche en wc. Gratis Wifi.

×

Campanille Hotel Wroclaw ★★★

Het 3-sterrenhotel Campanile Wroclaw Centrum ligt even buiten het centrum van de stad op ca.. 2 km van het prachtige marktplein. Het hotel beschikt over entree met receptie, restaurant, bar en lift. De stijlvolle en modern ingerichte kamers zijn voorzien van televisie en badkamer met bad/douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Campanile Wroclaw
×
Hotel Campanile Wroclaw
Hotel Campanile Wroclaw

Tussenovernachting Duitsland

Je verblijft in een goed middenklasse hotel. De naam en locatie van de accommodatie ontvang je bij de reispapieren. Het hotel beschikt minimaal over een entree met receptie en een restaurant/eetzaal. De kamers zijn keurig ingericht en hebben een badkamer met bad of douche en wc.

×

Algemene informatie Polen

Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Polen zoals reisdocumenten. Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Pool, eten en drinken, flora en fauna en leuke feitjes.

×

Typisch Pools

Wat weet je van:

• de polonaise
• Paus Johannes Paulus II
• ‘Vette Donderdag‘

Lees onderstaand verder…

Meer landinformatie over Polen

De reis

Documenten
Reisdocumenten

In Polen moet je over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.

Taal
Taal

De officiële taal is Pools. In Silezië wordt ook wat Duits gesproken. Met de Engelse taal kun je overal goed terecht.

Valuta
Valuta

In Polen is de valuta de Poolse zloty. PLN 1 is € 0,22. Pinnen met een bankpas met Maestro-logo kan bij vrijwel elke geldautomaat; er zijn voldoende pinautomaten aanwezig. Creditcards worden over het algemeen ook geaccepteerd. Wisselen kan bij banken, postkantoren en wisselkantoren. De wisselkoers in de hotels zal wat ongunstiger uitvallen. Neem ook wat cashgeld mee; in de kleinere winkels en restaurants wil men toch graag contant geld, zeker als het om een klein bedrag gaat.

Elektriciteit
Elektriciteit

De voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. Stopcontacten hebben twee ronde gaten en kunnen een naar buiten stekende aardingspin hebben. Voor geaarde stekkers met een gat voor deze aardingspin of platte stekkers zonder randaarde heb je geen adapter nodig. Voor geaarde stekkers zonder gat voor een aardingspin heb je mogelijk een adapter Europa of een universele wereldstekker nodig.

Kraanwater
Kraanwater

Het leidingwater in Polen is licht gechloreerd en is veilig om te drinken. Het is niet altijd lekker om te drinken. Daarom is het raadzaam flessen drinkwater te kopen.

Prijsniveau
Prijsniveau

De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan wij in Nederland gewend zijn, op allerlei gebied.

Algemeen

Ligging: Polen grenst aan Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Litouwen, Wit-Rusland en de Oekraïne.

Landoppervlakte: 304255 km²
Wateroppervlakte: 8430 km²
Aantal km kust: 440 km
Hoogste punt: 2499 m (Rysy)
Laagste punt: -2 m (Raczki Elblaskie)
Inwoners: 38.000.000
Hoofdstad: Warschau

Staatsvorm: Polen is een parlementaire republiek, de officiële naam luidt Polska Rzeczpospolita.

Religie: 97% van de Poolse bevolking is rooms-katholiek. Daarnaast kent Polen ook de Russisch-Orthodoxe en het protestantse geloof.

×

De keuken van Polen

×

De Poolse keuken is er een van goed gevulde soepen en traditionele vleesgerechten en staat garant voor voedzaam en eenvoudig, maar vooral lekker! Veelgebruikte ingrediënten in de Poolse keuken zijn aardappel, kool, varkensvlees, pikante worsten, paddenstoelen, kwark en zure room. Typische Poolse gerechten: ‘Pierogi’ (Poolse knödel met vullingen van kool, champignons en gehakt, overgoten met boter, ui, spek en zure room); ‘Bigos’ (zuurkool met gehakt en Poolse kruiden); ‘Żurek’(een soep van gezuurd roggemeel met knoflook, worst, spek, ham en ei, geserveerd in een broodbol); ‘Kotlet schabowy’ (karbonade met aardappelen, salade en kool); ‘Placki ziemniaczane’ (aardappelbeignets gevuld met zure room of een vleessaus); ‘Rosół’ (kippensoep met noedels en groenten); ‘Gołąbki’ (het betekent ‘kleine duiven’, koolbladeren gevuld met gehakt, rijst en ui); ‘Zapiekanka’ (dé snack in Polen, brood met champignons, uien en kaas); ‘Szarlotka’ (heerlijke appeltaart); ‘Pączki’(donuts). In Polen wordt veel koffie en thee gedronken. Een lepel koffie in een glas en heet water erop…een slap bakkie dus. De nationale drank van Polen is wodka (Vodka), dat in vele variaties wordt geproduceerd. Polen heeft ook eigen bierbrouwerijen en er zijn veel likeuren die naast kruiden als basisingrediënt honing bevatten. Smacznego….eet smakelijk!

Flora & Fauna

Polen is over het algemeen een vlak land. Het is voor 30% bedekt met naald- en loofbossen. Gebergten komen alleen aan de zuidgrens voor als onderdeel van de Karpaten. Het hoogste punt van Polen (Rysy, 2499 m) ligt in het Tatramassief. De bergen van de Hoge Tratra is het leefgebied van de Europese ‘Big Five’; de bruine beer, de wolf of de zeldzame Europese lynx. Maar ook de gems en de steenbok laten zich gemakkelijker zien. Dit geldt ook voor vogels als de steenarend en diverse soorten gieren. Polen heeft maar liefst 23 Nationale Parken met verschillende landschappen. Hier vinden we ook de zeldzame wisent, de Europese bison. Na Finland heeft Polen het grootste merengebied van Europa: het Mazurische Merengebied. Polen kent ook een rijke vogelpopulatie; ieder jaar komt een van de grootste kolonies ooievaars terug naar Polen om te broeden.

×

Leuke feitjes

×

Denk je aan een polonaise, dan zie je een hossende massa door een feestzaal. De polonaise vindt echter zijn herkomst in Polen en is gebaseerd op de zogenoemde polonez, een traditionele dans in driekwartsmaat (maar geen wals). Aanvankelijk betekende de benaming ‘een langzame Poolse dans in driekwartsmaat’. De polonez wordt doorgaans in paren gedanst, over een wat langere afstand. De deelnemers dansen – soms ook in viertallen of achttallen – in rijen of achter elkaar volgens patronen die de dansleider aangeeft. Ook de uit Polen afkomstige componist Chopin gebruikte de polonaise als thema in zijn muziek.

De meest bekende Pool van de moderne wereld is geboren in Wadowice als Karol Józef Wojtyła, Paus Johannes Paulus II. In 1978 werd hij verkozen tot het hoofd van de Katholieke Kerk en werd daarmee de eerste niet-Italiaanse Paus in 445 jaar. Zijn pontificaat bracht meerdere reformen van de Kerk met zich mee, die ook het internationaal imago van de Heilige Stoel veranderden. Hij hield vele binnen-en buitenlandse bedevaarten die duizenden gelovigen aantrokken. Hij heeft ook veel aandacht geschonken aan dialogen met vertegenwoordigers van andere godsdiensten.

‘Vette Donderdag’ valt op de laatste donderdag voor de vastentijd. Vette Donderdag is de enige dag in Polen waarop men straffeloos ‘pączki‘ (een soort oliebolachtige donut) en ‘faworki’(vertaling is kreupelhout, knapperig gefrituurde zoete strikjes) mag eten. Niemand denkt op deze dag aan zijn dieet, want volgens de traditie moet iedereen op die dag ten minste één donut eten om zich het hele jaar door van geluk en voorspoed te verzekeren. Op Vette Donderdag staan overal in Polen rijen voor de bakkerijen om de meest favoriete donuts te kopen. We vergeten vandaag de calorieën. Smacznego…geniet ervan!

Extra informatie

Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 20 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Belangrijk: Deze rondreis is een mooie maar ook intensieve reis. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken, een aantal wandelingen wordt gemaakt. Ook zullen we treden en trappen tegenkomen. Hoogteverschillen gedurende de wandelingen zijn ook geen uitzondering. Het komt regelmatig voor dat de bus u niet in het centrum kan afzetten. Een goede basisconditie is dan ook een vereiste. Wij raden u aan goede wandelschoenen te dragen en u zult ook veel plezier hebben van een rugzakje om bijvoorbeeld een flesje water mee te nemen.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De hotels tijdens de reis zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief reserveren in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn en dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. De definitieve hotellijst ontvangt u bij de reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

TOP Class bus

Als u in onze TOP Class bus stapt, is uw reis uw doel. Of het nu gaat om een rondrit tijdens een stedentrip naar Berlijn, een prachtige route door het glooiende Toscaanse land tijdens een excursiereis, een tocht door de mysterieuze Schotse Hooglanden tijdens een rondreis of aankomen op de legendarische Noordkaap: we brengen u ernaartoe in dit parade paardje onder de bussen. Van de eerste rij tot de laatste zitplaats is het uitzicht ‘hemels’ door het glazen panoramadak. Met extra beenruimte, comfortabele stoelen, USB aansluitingen, toilet én de beste koffie aan boord was Europa nog nooit zo mooi. Welkom aan boord van de TOP Class bus. Alleen te boeken bij KRAS Busreizen!

Top Class bussen | KRAS Busreizen Top Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Top Class bus in 360 gradenBekijk de Top Class bus in 360 gradenOp- en uitstapplaatsen

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema F

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema F

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
8.6
Gemiddelde beoordeling
, ZEER GOED