Terug naar boven

Excursiereis 12 dagen Polen & de Mazuren

Rondreis Polen met o.a. Gdansk, Warschau, Krakau en Wroclaw

Excursiereis 12 dagen Polen & Mazuren

Deze boeiende rondreis door Polen is een kennismaking met een lange geschiedenis, een bijzonder veelzijdige en rijke cultuur, juweeltjes van steden, fraaie landschappen en een trots volk met haar eigen tradities. Tijdens deze reis bewonderen we Hanzestad Gdansk, het Mazurische merengebied, de Kruisridderburcht Mariënburg, hoofdstad Warschau, de monumentenstad Krakau en de verrassende zoutmijnen van Wieliczka. Ook bezoeken we het voormalige concentratiekamp Auschwitz, dat een diepe indruk zal achterlaten. Een bijzondere en vooral indrukwekkende reis!

8.6
Gemiddelde beoordeling
ZEER GOED
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxueuze TOP Class bus
 • Begeleiding door ervaren chauffeur, tevens reisleider
 • Overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland
 • 9 nachten verblijf in goede middenklasse hotels in een 2-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 11 x ontbijt en diner
 • Stadstour Krakau o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Stadstour Warschau o.l.v. Nederlandssprekende gids
 • Rondleiding Auschwitz met een lokale gids
 • Het beschreven excursieprogramma
 • Koffie of thee met iets lekkers bij vertrek op dag 1
 • Brabantse koffietafel bij terugkomst in Nederland
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden, lokale gidsen en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
 • Brandstoftoeslag € 2 per persoon per dag
 • Toeslag 1-persoonskamer € 250
Volledig uitklappen

Reisschema Polen & Mazuren

Dag 1: Duitsland – 1 nacht
Dag 2: Novotel Malta Poznan*** – 1 nacht
Dag 3: Hotel Villa Vrest Gdansk*** – 1 nacht
Dag 4/5: Hotel Mazuria Mragowo ***– 2 nachten
Dag 6/7: Campanile Hotel Warschau*** – 2 nachten
Dag 8/9: Hotel Vanilla Krakau**** – 2 nachten
Dag 10: Campanile Centrum Wroclaw*** – 1 nacht
Dag 11: Duitsland – 1 nacht
Dag 12: Terug naar Nederland

Maandag • Heenreis

Via het centrale wisselpunt in Asten gaan we op weg naar Polen. Diner en overnachting in Duitsland.

Dinsdag • Poznan

Fontein met standbeeld van Apollo op het oude stadsplein, Poznań Saint Stanislaus kerk in Poznan

Vandaag komen we aan in het Poolse Poznan, gelegen aan de rivier de Warta. Het prachtige historische centrum van deze industriestad heeft als blikvanger het met terrasjes bezaaide marktplein, omringd door gekleurde huizen en sierlijke gevels. Overnachting in de omgeving van Poznan.

Woensdag • Malbork

Kasteel Malbork Kasteel Malbork

Aan de Baltische kust vinden we een van de grootste middeleeuwse vestingen van Europa: Kasteel Malbork. In 1274 begonnen de kruisridders van de Duitse Orde met de bouw van dit indrukwekkende complex, dat bestaat uit diverse gebouwen. Het enorme kasteel werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar daarna liefdevol weer opgebouwd en vervolgens op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst. Tegenwoordig is het een absolute trekpleister van Malbork (entree is niet inbegrepen). Hierna rijden we naar ons hotel in de omgeving van Gdansk, waar we in de loop van de middag aankomen.

Donderdag • Gdansk

Gdansk Gdansk

Vandaag zijn we in Gdansk, ook wel bekend als Danzig. Samen met een gids (niet inbegrepen) bewonderen we het stadshart. Gdansk zal je af en toe sterk doen denken aan Nederland. Dankzij de sterke handelsbanden met Amsterdam sieren ontelbaar veel Hollandse gevels de gebouwen. Wandel zeker door de Ulica Mariacka, het mooiste straatje van misschien wel heel Polen. Gevels, steenterrassen en kunstige regenpijpen typeren deze aparte straat. Vervolgens gaan we op pad naar de historische regio Mazurië met een landschap van bossen en meren. De komende twee nachten brengen we door nabij Mragowo.

Vrijdag • Mazurisch Merenplateau

Mazurisch Merenplateau Wolfsschanze

Door landelijk gebied vervolgen we onze weg naar Mazurië, het land van de duizend meren. De regio telt namelijk meer dan duizend meren, die onderling verbonden zijn via een netwerk van vele kanalen en rivieren. De liefhebbers kunnen per rondvaartboot een tocht maken door het merenplateau (niet inbegrepen). Ook bekijken we onder leiding van een gids de Wolfsschanze, een van de hoofdkwartieren van Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog. De entree is niet inbegrepen.

Zaterdag • Warschau

Warschau Warschau

Via een mooie route rijden we naar Warschau. Wanneer we hier aan het begin van de middag arriveren, zal de Nederlandssprekende stadsgids (inbegrepen) bij ons in de bus stappen voor een eerste kennismaking met de stad. We verblijven twee nachten in een hotel in de omgeving van Warschau.

Zondag • Warschau

Warschau Koninklijk Paleis in Warschau

Vanmorgen gaan we verder met het bezichtigen van Warschau onder leiding van een Nederlandssprekende stadsgids (inbegrepen). Na de Tweede Wereldoorlog was Warschau zwaar beschadigd en lagen grote delen geheel in puin. We schenken onder meer aandacht aan de oude stad, die aan de hand van schilderijen, foto’s en herinneringen in oude luister hersteld is. We zien onder meer het Koninklijk Paleis, het Krasinski-paleis, de kathedraal en de 4 km lange Koninklijke Route. Vanmiddag heb je vrije tijd in de stad en reis je op eigen gelegenheid terug naar het hotel, bijvoorbeeld met de metro.

Maandag • Zoutmijnen van Wieliczka

Zoutmijnen van Wieliczka Zoutmijnen van Wieliczka

Een bijzondere dag, waarbij we ondergronds gaan. In Wieliczka bezoeken we de zoutmijnen (entree niet inbegrepen). Werkelijk alles is hier van zout gebouwd, van het altaar en kroonluchters tot de vloerplavuizen en beelden. De komende twee nachten verblijven we nabij Krakau.

Dinsdag • Krakau

Wawel Kasteel in Krakau Krakau

Vanmorgen gaan we met een Nederlandssprekende gids (inbegrepen) op ontdekking door Krakau, dé cultuurstad van Polen met zo’n 6000 historische gebouwen en monumenten (niet inbegrepen). De Koninklijke Route voert ons langs alle hoogtepunten, zoals het marktplein met de Lakenhal, de Mariakerk en de Raadhuistoren. Vanmiddag krijg je de tijd om Krakau zelf verder te verkennen.

Woensdag • Auschwitz

Auschwitz Concentratiekamp Auschwitz

Vanmorgen bezoeken we, onder begeleiding van een lokale gids, het voormalige concentratiekamp Auschwitz en Birkenau (entree en lokale gids inbegrepen). Hier wordt een beeld gegeven van de verschrikkingen, die in de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Aanleiding tot bezinning. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we naar Wroclaw, waar we overnachten.

Donderdag • Via Wroclaw naar Duitsland

Het marktplein van Wroclaw Wroclaw

Deze ochtend bezoeken we kort de het kleurrijke Wroclaw. De stad, tot 1945 bekend als Breslau, kent een rijke geschiedenis. De stad heeft zwaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar een groot deel van de binnenstad is in haar oude glorie hersteld. Bezienswaardig zijn onder andere het oude raadhuis, de patriciërshuizen op het marktplein en de kathedraal in de wijk Ostrów Tumski. Na dit bezoek nemen we afscheid van Polen en rijden we naar Thüringen, waar we dineren en overnachten.

Vrijdag • Terugreis

Vandaag rijden we het laatste stuk naar terug naar Nederland. Met een Brabantse koffietafel sluiten we op het wisselpunt deze bijzondere reis af. Vervolgens brengen we je terug naar de opstapplaats.

Bekijk data & prijzen

Novotel Poznan Malta ★★★

Het hotel is gelegen aan het Malta-meer. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, terras, receptie, lift, fitnessruimte en een zwembad. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, minibar, koffie- en thee faciliteiten en een badkamer met bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Novotel Poznan Malta
×
Novotel Poznan Malta
Novotel Poznan Malta
Novotel Poznan Malta
Novotel Poznan Malta
Novotel Poznan Malta
Novotel Poznan Malta
Novotel Poznan Malta
Novotel Poznan Malta

Villa Vrest★★★

Het 3-sterren Hotel Villa Vrest ligt in de wijk Wrzeszcz in Gdańsk. Het hotel heeft een entree met receptie, lift en restaurant. De kamers zijn voorzien van televisie en badkamer met bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Villa Vrest
×
Villa Vrest

Hotel Mazuria ★★★

Het 3-sterren Hotel Mazuria is direct aan het meer Czos in Mragowo gelegen. Het hotel beschikt over een entree met receptie, lift, restaurant, bar en tuin met terras. Wellness tegen betaling. De kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad en/of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Mazuria
×
Hotel Mazuria
Hotel Mazuria
Hotel Mazuria
Hotel Mazuria

Campanile Hotel Warschau ★★★

Het 3-sterren Hotel Campanile ligt in het westen van Warschau, nabij het centrum en het centraal station van Warschau. Het hotel heeft een entree met receptie, lift, restaurant en bar. Alle kamers zijn voorzien van een televisie en een badkamer met bad of douche en wc. Gratis WiFi.

Campanile Hotel Warschau
×
Campanile Hotel Warschau
Campanile Hotel Warschau

Aparthotel Vanilla ★★★★

Het 4-sterren Aparthotel Vanilla is net buiten Krakau gelegen. Bij het hotel bevindt zich een tramhalte. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, entree met receptie en lift. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, kluisje en een badkamer met bad en/of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Aparthotel Vanilla
×
Aparthotel Vanilla

Campanille Hotel Wroclaw ★★★

Het 3-sterrenhotel Campanile Wroclaw Centrum ligt even buiten het centrum van de stad op ca.. 2 km van het prachtige marktplein. Het hotel beschikt over entree met receptie, restaurant, bar en lift. De stijlvolle en modern ingerichte kamers zijn voorzien van televisie en badkamer met bad/douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Campanile Wroclaw
×
Hotel Campanile Wroclaw
Hotel Campanile Wroclaw

Tussenovernachting Duitsland

Je verblijft in een goed middenklasse hotel. De naam en locatie van de accommodatie ontvang je bij de reispapieren. Het hotel beschikt minimaal over een entree met receptie en een restaurant/eetzaal. De kamers zijn keurig ingericht en hebben een badkamer met bad of douche en wc.

×

Algemene informatie Polen

Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Polen zoals reisdocumenten. Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Pool, eten en drinken, flora en fauna en leuke feitjes.

×

Typisch Pools

Wat weet je van:

• de polonaise
• Paus Johannes Paulus II
• ‘Vette Donderdag‘

Lees onderstaand verder…

Meer landinformatie over Polen

De reis

Documenten
Reisdocumenten

In Polen moet je over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.

Taal
Taal

De officiële taal is Pools. In Silezië wordt ook wat Duits gesproken. Met de Engelse taal kun je overal goed terecht.

Valuta
Valuta

In Polen is de valuta de Poolse zloty. PLN 1 is € 0,22. Pinnen met een bankpas met Maestro-logo kan bij vrijwel elke geldautomaat; er zijn voldoende pinautomaten aanwezig. Creditcards worden over het algemeen ook geaccepteerd. Wisselen kan bij banken, postkantoren en wisselkantoren. De wisselkoers in de hotels zal wat ongunstiger uitvallen. Neem ook wat cashgeld mee; in de kleinere winkels en restaurants wil men toch graag contant geld, zeker als het om een klein bedrag gaat.

Elektriciteit
Elektriciteit

De voltage (230) en de frequentie (50) zijn gelijk aan die in Nederland. Stopcontacten hebben twee ronde gaten en kunnen een naar buiten stekende aardingspin hebben. Voor geaarde stekkers met een gat voor deze aardingspin of platte stekkers zonder randaarde heb je geen adapter nodig. Voor geaarde stekkers zonder gat voor een aardingspin heb je mogelijk een adapter Europa of een universele wereldstekker nodig.

Kraanwater
Kraanwater

Het leidingwater in Polen is licht gechloreerd en is veilig om te drinken. Het is niet altijd lekker om te drinken. Daarom is het raadzaam flessen drinkwater te kopen.

Prijsniveau
Prijsniveau

De prijzen in Polen liggen een stuk lager dan wij in Nederland gewend zijn, op allerlei gebied.

Algemeen

Ligging: Polen grenst aan Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Litouwen, Wit-Rusland en de Oekraïne.

Landoppervlakte: 304255 km²
Wateroppervlakte: 8430 km²
Aantal km kust: 440 km
Hoogste punt: 2499 m (Rysy)
Laagste punt: -2 m (Raczki Elblaskie)
Inwoners: 38.000.000
Hoofdstad: Warschau

Staatsvorm: Polen is een parlementaire republiek, de officiële naam luidt Polska Rzeczpospolita.

Religie: 97% van de Poolse bevolking is rooms-katholiek. Daarnaast kent Polen ook de Russisch-Orthodoxe en het protestantse geloof.

×

De keuken van Polen

×

De Poolse keuken is er een van goed gevulde soepen en traditionele vleesgerechten en staat garant voor voedzaam en eenvoudig, maar vooral lekker! Veelgebruikte ingrediënten in de Poolse keuken zijn aardappel, kool, varkensvlees, pikante worsten, paddenstoelen, kwark en zure room. Typische Poolse gerechten: ‘Pierogi’ (Poolse knödel met vullingen van kool, champignons en gehakt, overgoten met boter, ui, spek en zure room); ‘Bigos’ (zuurkool met gehakt en Poolse kruiden); ‘Żurek’(een soep van gezuurd roggemeel met knoflook, worst, spek, ham en ei, geserveerd in een broodbol); ‘Kotlet schabowy’ (karbonade met aardappelen, salade en kool); ‘Placki ziemniaczane’ (aardappelbeignets gevuld met zure room of een vleessaus); ‘Rosół’ (kippensoep met noedels en groenten); ‘Gołąbki’ (het betekent ‘kleine duiven’, koolbladeren gevuld met gehakt, rijst en ui); ‘Zapiekanka’ (dé snack in Polen, brood met champignons, uien en kaas); ‘Szarlotka’ (heerlijke appeltaart); ‘Pączki’(donuts). In Polen wordt veel koffie en thee gedronken. Een lepel koffie in een glas en heet water erop…een slap bakkie dus. De nationale drank van Polen is wodka (Vodka), dat in vele variaties wordt geproduceerd. Polen heeft ook eigen bierbrouwerijen en er zijn veel likeuren die naast kruiden als basisingrediënt honing bevatten. Smacznego….eet smakelijk!

Flora & Fauna

Polen is over het algemeen een vlak land. Het is voor 30% bedekt met naald- en loofbossen. Gebergten komen alleen aan de zuidgrens voor als onderdeel van de Karpaten. Het hoogste punt van Polen (Rysy, 2499 m) ligt in het Tatramassief. De bergen van de Hoge Tratra is het leefgebied van de Europese ‘Big Five’; de bruine beer, de wolf of de zeldzame Europese lynx. Maar ook de gems en de steenbok laten zich gemakkelijker zien. Dit geldt ook voor vogels als de steenarend en diverse soorten gieren. Polen heeft maar liefst 23 Nationale Parken met verschillende landschappen. Hier vinden we ook de zeldzame wisent, de Europese bison. Na Finland heeft Polen het grootste merengebied van Europa: het Mazurische Merengebied. Polen kent ook een rijke vogelpopulatie; ieder jaar komt een van de grootste kolonies ooievaars terug naar Polen om te broeden.

×

Leuke feitjes

×

Denk je aan een polonaise, dan zie je een hossende massa door een feestzaal. De polonaise vindt echter zijn herkomst in Polen en is gebaseerd op de zogenoemde polonez, een traditionele dans in driekwartsmaat (maar geen wals). Aanvankelijk betekende de benaming ‘een langzame Poolse dans in driekwartsmaat’. De polonez wordt doorgaans in paren gedanst, over een wat langere afstand. De deelnemers dansen – soms ook in viertallen of achttallen – in rijen of achter elkaar volgens patronen die de dansleider aangeeft. Ook de uit Polen afkomstige componist Chopin gebruikte de polonaise als thema in zijn muziek.

De meest bekende Pool van de moderne wereld is geboren in Wadowice als Karol Józef Wojtyła, Paus Johannes Paulus II. In 1978 werd hij verkozen tot het hoofd van de Katholieke Kerk en werd daarmee de eerste niet-Italiaanse Paus in 445 jaar. Zijn pontificaat bracht meerdere reformen van de Kerk met zich mee, die ook het internationaal imago van de Heilige Stoel veranderden. Hij hield vele binnen-en buitenlandse bedevaarten die duizenden gelovigen aantrokken. Hij heeft ook veel aandacht geschonken aan dialogen met vertegenwoordigers van andere godsdiensten.

‘Vette Donderdag’ valt op de laatste donderdag voor de vastentijd. Vette Donderdag is de enige dag in Polen waarop men straffeloos ‘pączki‘ (een soort oliebolachtige donut) en ‘faworki’(vertaling is kreupelhout, knapperig gefrituurde zoete strikjes) mag eten. Niemand denkt op deze dag aan zijn dieet, want volgens de traditie moet iedereen op die dag ten minste één donut eten om zich het hele jaar door van geluk en voorspoed te verzekeren. Op Vette Donderdag staan overal in Polen rijen voor de bakkerijen om de meest favoriete donuts te kopen. We vergeten vandaag de calorieën. Smacznego…geniet ervan!

Extra informatie

Wij adviseren je dringend alleen volledig gevaccineerd met ons op reis te gaan i.v.m. de wisselende maatregelen in ander landen. Een bewijs van herstel na een corona infectie volstaat ook op de meeste bestemmingen. Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvang je uiterlijk 20 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De hotels tijdens de reis zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief reserveren in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn en dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. De definitieve hotellijst ontvang je bij de reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

TOP Class bus

Als je in onze TOP Class bus stapt, is je reis je doel. Of het nu gaat om een rondrit tijdens een stedentrip naar Berlijn, een prachtige route door het glooiende Toscaanse land tijdens een excursiereis, een tocht door de mysterieuze Schotse Hooglanden tijdens een rondreis of aankomen op de legendarische Noordkaap: we brengen je ernaartoe in dit parade paardje onder de bussen. Van de eerste rij tot de laatste zitplaats is het uitzicht ‘hemels’ door het glazen panoramadak. Met extra beenruimte, comfortabele stoelen, USB aansluitingen, toilet én de beste koffie aan boord was Europa nog nooit zo mooi. Welkom aan boord van de TOP Class bus. Alleen te boeken bij KRAS Busreizen!

Top Class bussen | KRAS Busreizen Top Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Top Class bus in 360 gradenBekijk de Top Class bus in 360 gradenOp- en uitstapplaatsen

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - NS Station achterzijde - Houtveldweg
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1
• Zaandam - NS Station achterzijde - Houtveldweg
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Hengelo - McDonald's - Plein Westermaat
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
8.6
Gemiddelde beoordeling
, ZEER GOED