Terug naar boven

Excursiereis 10 dagen De verrassende Costa Brava

Het andere gezicht van de Costa Brava

Excursiereis 10 dagen De verrassende Costa Brava

Dat de Costa Brava meer te bieden heeft dan een heerlijk strand en veel gezelligheid in de talrijke badplaatsen langs de kust zal bij iedereen wel bekend zijn. Maar de Costa Brava telt ook onbekende dorpen die u eeuwen terugzetten in de tijd van de middeleeuwen met pittoreske straatjes, stadsmuren en bogen. Het bruisende Barcelona met zijn talrijke meesterwerken van de architect Gaudí en de gezellige Ramblas is een bezoek al meer dan waard. In de stad Figueras kunt u de werken bewonderen van de surrealistische kunstenaar Dalí. Gerona is ook zo'n stad die u zal verrassen met haar aantrekkelijke centrum. We bekijken ook hoe het proces van de beroemde Spaanse olijfolie plaatsvindt. U verblijft tijdens deze reis in het comfortabele 4-sterren Hotel Van der Valk in San Feliu de Guixols. Een fijne rustige dag aan het strand mag natuurlijk ook niet ontbreken.

-
Gemiddelde beoordeling
NIEUWE REIS
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxe Comfort Class buss
 • Begeleiding door ervaren chauffeur, tevens reisleider
 • Overnachting op heen- en terugreis in Midden-Frankrijk in een 2-persoonskamer
 • 7 nachten verblijf in het Van der Valk Hotel Barcarola San Feliu de Guixols in een 2-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 9 x ontbijt en diner
 • Het beschreven excursieprogramma
 • Koffie/thee met iets lekkers bij vertrek op dag 1
 • Brabantse koffietafel bij terugkomst in Nederland
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
 • Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 180
Volledig uitklappen

Donderdag & Vrijdag • Heenreis naar Spanje

Via diverse opstapplaatsen en het centrale wisselpunt in Asten, rijden we naar ons eerste overnachtingshotel in de omgeving van Macon in Midden-Frankrijk. Diner en overnachting. De volgende dag gaat onze reis verder naar het comfortabele Van der Valk Hotel Barcarola in het Spaanse San Feliu de Guixols.

Zaterdag • Peratallada - Pals - Besalú

De Verrassende Costa Brava - Spanje - KRAS Busreizen De Verrassende Costa Brava - Spanje - KRAS Busreizen

We maken vandaag een rondrit langs beeldschone middeleeuwse dorpen. Peratallada zet u terug in de tijd met haar pittoreske straatjes, pleinen, bogen en doorkijkjes. Het charmante Pals, hooggelegen op een berg, is gebouwd rondom het fort. Besalú behoort tot een van de oudste en mooiste middeleeuwse dorpen van Catalonië. De oude centrum heeft veel gebouwen uit de 11e en 12e eeuw. Opvallend is de Romaanse brug, de Puente de Besalú. Bezienswaardig zijn ook de joodse wijk met de Placa Major en de Mikvah, het ondergrondse joodse badhuis.

Zondag • Barcelona, de stad van Gaudí

De Verrassende Costa Brava - Spanje - KRAS Busreizen De Verrassende Costa Brava - Spanje - KRAS Busreizen

Vandaag staat het bruisende, culturele, sfeervolle en vooral hippe Barcelona op het programma. In deze hoofdstad van Catalonië vindt u talloze architectonische meesterwerken. De meest beroemde architect is zonder twijfel Antoni Gaudí. Gaudí. Van zijn hand komen La Sagrada Familia, waar nog steeds aan wordt gebouwd. In Park Güell vindt u de drakenfontein en de mozaïek bankjes. Natuurlijk slaan we ook de bijzondere maar vooral bizarre Casa Batlló niet over. Barcelona heeft misschien wel de bekendste Ramblas met de vele terrassen en straatartiesten. In de overdekte markten kunt u verrukkelijke tapas eten. De Gotische Wijk is misschien wel de best bewaarde middeleeuwse wijk in Europa. Barcelona ligt ook aan zee en heeft een langgerekt strand, dus wandel zeker ook even over de promenade om het gezellige 'ambiente de playa' te ondergaan.

Maandag • Kennismaking met Figueres

Gerona - Spanje - KRAS Busreizen Gerona - Spanje - KRAS Busreizen

In de loop van de ochtend rijden we naar Figueres, dat vooral bekendheid geniet door de excentrieke en surrealistische kunstenaar Salvador Dalí. Het is niet alleen zijn geboortedorp, maar u vindt hier ook het wereldberoemde Teatre Museu Dalí met zijn bijzondere werken (entree niet inbegrepen). De stad is ook de geboorteplaats van de Catalaanse dans, de Sardana. U kunt ook het stadje bezoeken dat een gezellige centrum heeft. Het Castell de Sant Ferrán, het kasteel met een omtrek van 5.6 km is het grootste historische monument van Catalonië.

Dinsdag • Bezoek aan historisch Gerona

De Verrassende Costa Brava - Spanje - KRAS Busreizen De Verrassende Costa Brava - Spanje - KRAS Busreizen

In de loop van de ochtend rijden we naar Gerona dat in zijn oorsprong teruggaat naar de antieke tijden. Er valt veel te zien in deze historische stad. De Muralles (stadsmuren) de Gerona, de gekleurde huizen aan de Onyar, de joodse wijk El Call, het Badhuis, de Kathedraal en de bijzondere trappen en bruggen. Slenter door de mooie straatjes en strijk eens neer op een terras om de gezellige drukte rustig te bekijken onder het genot van misschien wel een glas sangria.

Woensdag • Vrije dag

De Verrassende Costa Brava - Spanje - KRAS Busreizen

Een heerlijke vrije dag om te genieten van het strand, een lekkere cortado, carajillo of café con hielo te drinken, en misschien is zo'n vrolijke karaf vol verrukkelijke sangria ook een goed alternatief.

Donderdag • Bezoek olijfboomgaard

De Verrassende Costa Brava - Spanje - KRAS Busreizen De Verrassende Costa Brava - Spanje - KRAS Busreizen

Wist u dat Spanje de grootste producent ter wereld is van olijfolie? Alle reden om vandaag een olijfgaard te bezoeken en ook kennis te maken met het hele proces van de verwerking tot olijfolie. Natuurlijk gaan we ook proeven en u kunt ook zo'n heerlijke fles uitstekende olijfolie kopen. Altijd een leuk souvenir voor thuis.

Vrijdag en zaterdag • Terugreis naar Nederland

Het is helaas al weer tijd om de koffers te pakken en ons klaar te maken voor het eerste deel van de terugreis. We overnachten in Midden-Frankrijk. De volgende dag volgt het laatste traject richting Nederland. Aan het einde van de middag zijn we weer terug op het centrale wisselpunt in Asten. Na de koffietafel wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bekijk data & prijzen

Hotel Van der Valk Barcarola★★★★ - San Feliu de Guixols

Het comfortabele 4-sterren Hotel Van der Valk Barcarola in San Feliu de Guixols, mooi gebouwd in mediterrane stijl, wordt uw uitvalbasis tijdens deze reis. Sfeervolle entree met receptie, lounges, lift, bar en restaurant. Het strand Sant Pol ligt op ca. 30 meter van het hotel. Buitenzwembad met terras. Uitstekende kamers met televisie, bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
×
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols

Extra informatie

Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 20 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De hotels tijdens de reis zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief reserveren in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn en dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. De definitieve hotellijst ontvangt u bij de reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Comfort Class bussen

Als u in onze luxe Comfort Class bus stapt, bent u verzekerd van een comfortabele busreis. Onze bussen zijn voorzien van fijne en goed verstelbare stoelen met genoeg beenruimte. De stoelafstand in onze Comfort Class bussen is minimaal 84 cm. De rugleuning is 35 graden verstelbaar. Uiteraard zijn de luxe bussen voorzien van een geoptimaliseerd luchtverversingssysteem en goede airconditioning. Daarnaast beschikken al onze luxe bussen over een toilet en minibar voor warme en koude dranken. Onze gediplomeerde en deskundige chauffeurs brengen u veilig naar de mooiste plekken van Europa. Geniet van een fijne busreis en een goed verblijf!

Comfort Class bussen | KRAS Busreizen Comfort Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Comfort Class bus in 360 gradenBekijk de Comfort Class bus in 360 gradenOp- en uitstapplaatsen

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien je geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kun je ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die je ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - Prinsessegracht 5
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
-
Gemiddelde beoordeling
, NIEUWE REIS