Terug naar boven

Kerst- en nieuwjaarsreis 12 dagen Feestdagen aan de Costa Brava

Feliz Navidad & Feliz Año Nuevo

Kerst- en Nieuwjaarsreis 12 dagen Feestdagen aan de Costa Brava

Dat de Costa Brava meer te bieden heeft dan strand en talrijke badplaatsen langs de kust zal bij iedereen wel bekend zijn. Maar de Costa Brava telt ook onbekende dorpen die u eeuwen terugzetten in de tijd van de middeleeuwen met pittoreske straatjes, stadsmuren en bogen. Het bruisende Barcelona met zijn talrijke meesterwerken van de architect Gaudí en de gezellige Ramblas is een bezoek al meer dan waard. In de stad Figueras kunt u de werken bewonderen van de surrealistische kunstenaar Dalí. Gerona is ook zo'n stad die u zal verrassen met haar aantrekkelijke centrum. De liefhebbers kunnen ook eventueel kennismaken met het proces van de cider. U verblijft tijdens deze reis in het comfortabele 4-sterren Hotel Van der Valk in San Feliu de Guixols. Een fijne strandwandeling langs de kust mag natuurlijk ook niet ontbreken. Tijdens de feestdagen is ook dit gedeelte van Spanje mooi getooid in feestelijk kerstversiering met duizenden sfeervolle lichtjes. We wensen u mooie en gezellige feestdagen toe.

-
Gemiddelde beoordeling
Nieuwe reis 2023
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxueuze TOP Class bus
 • Tussenovernachting op de heen- en terugreis in Midden-Frankrijk
 • 9 nachten verblijf in Van der Valk Hotel Barcarola San Feliu de Guíxols in een 2-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 11 x ontbijt en diner
 • 3-gangen kerstdiner of dinerbuffet inclusief live muziek op 25/12 en 26/12
 • Oudjaarsfeestavond met diner, drankjes en live muziek op 31/12
 • Laat ontbijt op 1/1
 • Lokale gids in Barcelona
 • Het beschreven excursieprogramma
 • Koffie of thee bij vertrek op dag 1
 • Stamppotbuffet bij terugkomst in Nederland
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
 • Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 330
Volledig uitklappen

Maandag • Heenreis naar Midden-Frankrijk

Via diverse opstapplaatsen en het centrale wisselpunt in Asten gaan we op weg naar onze eerste overnachting op deze reis. Diner en overnachting in Midden-Frankrijk.

Dinsdag • Tweede deel heenreis naar de Costa Brava

We vervolgen onze weg naar de Costa Brava. In de late namiddag komen we aan in Hotel Van der Valk Barcarola in San Feliu de Guíxols bij Gerona. Diner en overnachting.

Woensdag • 1e Kerstdag • Vrije dag om kennis te maken met uw vakantieplaats

Een vrije dag om fijn uit te slapen en rustig te ontbijten. Maak eens kennis met uw vakantieplaats en neem een kijkje bij de mooie 'levende' kerststal en wellicht is een strandwandeling om een frisse neus te halen een goede suggestie. Vanavond gaat u genieten van een feestelijk kerstdiner omlijst door live muziek. Feliz Navidad!

Donderdag • 2e Kerstdag • Peratallada, Pals & Besalú

We maken vandaag een rondrit langs beeldschone middeleeuwse dorpen. Peratallada zet u terug in de tijd met haar pittoreske straatjes, pleinen, bogen en doorkijkjes. Het charmante Pals, hooggelegen op een berg, is gebouwd rondom het fort. Besalú behoort tot een van de oudste en mooiste middeleeuwse dorpen van Catalonië. De oude centrum heeft veel gebouwen uit de 11e en 12e eeuw. Opvallend is de Romaanse brug, de Puente de Besalú. Bezienswaardig zijn ook de joodse wijk met de Placa Major en de Mikvah, het ondergrondse joodse badhuis. Vanavond een feestelijk diner met live-muziek.

Vrijdag • Barcelona, de stad van Gaudí

Vandaag staat het bruisende, culturele, sfeervolle en vooral hippe Barcelona op het programma. Onder leiding van een lokale gids (inbegrepen) gaan we op verkenning. In deze hoofdstad van Catalonië vindt u talloze architectonische meesterwerken. De meest beroemde architect is zonder twijfel Antoni Gaudí. Van zijn hand komen La Sagrada Familia, waar nog steeds aan wordt gebouwd. In Park Güell vindt u de drakenfontein en de mozaïek bankjes. Natuurlijk slaan we ook de bijzondere maar vooral bizarre Casa Batlló niet over. Barcelona heeft misschien wel de bekendste Ramblas met de vele terrassen en straatartiesten. In de overdekte markten kunt u verrukkelijke tapas eten. De Gotische Wijk is misschien wel de best bewaarde middeleeuwse wijk in Europa. Barcelona ligt ook aan zee en heeft een langgerekt strand, dus wandel zeker ook even over de promenade om het gezellige 'ambiente de playa' te ondergaan.

Zaterdag • Bezoek ciderboerderij

Vandaag is het voor de liefhebbers mogelijk om het proces van het maken van cider eens nader te bekijken. We bezoeken de cidermakerij in de appelboomgaard van Moona. U krijgt een rondleiding door de boomgaarden een aansluitend wordt het een en ander verteld over de geschiedenis van deze regio en over het familiebedrijf Moona. We nemen een kijkje bij de appelpersen en het fermenteerproces. Een kleine proeverij van cider en appelsap mag natuurlijk niet ontbreken. De kosten bedragen ca. € 15 per persoon, ter plaatse te voldoen.

Zondag • Kennismaking met Figueras - Salvador Dalí

In de loop van de ochtend rijden we naar Figueres, dat vooral bekendheid geniet door de excentrieke en surrealistische kunstenaar Salvador Dalí. Het is niet alleen zijn geboortedorp, maar u vindt hier ook het wereldberoemde Teatre Museu Dalí met zijn bijzondere werken (entree niet inbegrepen). De stad is ook de geboorteplaats van de Catalaanse dans, de Sardana. U kunt ook het stadje bezoeken dat een gezellige binnenstad heeft. Het Castell de Sant Ferrán, het kasteel met een omtrek van 5.6 km is het grootste historische monument van Catalonië.

Maandag • Mooie natuurtocht met stops in Begur & Cadequés

We bezoeken allereerst het verrassende dorp Begur. Slenter door het mooie historische centrum, waar op de Plaça de la Villa genoeg terrasjes zijn voor een lekker kopje koffie. Bijzonder zijn ook de grote koloniale huizen, de Casas de Indianos. Een mooie tocht door het natuurgebied Cap de Creus, een grotendeels beschermd natuurgebied sinds 1998. Diverse kunstenaars waaronder natuurlijk Dalí hebben zich laten inspireren door het heldere licht en de vormen in het landschap. We vervolgen onze weg naar Cadaqués, dat het meest oostelijk gelegen plaatsje is van het Iberische Schiereiland. Een pittoresk dorpje waar Dalí veel zomers heeft doorgebracht. Door de geïsoleerde ligging van Cadagués en ook de de invloed van Dalí is de karakteristieke aanblik van dit vissersdorp goed bewaard gebleven. Al lang voor de komst van Dalí in 1930 had Cadequés een grote aantrekkingskracht op artiesten, waaronder de schilder Picasso, de componist Albeniz en de gitarist Segovia. Mede door deze artiesten werd Cadaqués een centrum van artistieke activiteit. Vele kunstenaars vestigden er zich en u vindt er ook talrijke interessante kunstgaleries.

Dinsdag • Oudejaarsdag - Feestelijke viering van Oudejaarsavond

Op deze laatste dag van het jaar doen we het rustig aan. U kunt de dag zelf indelen en u alvast een beetje voorbereiden op de gezellige oudejaarsavond. Vandaag nemen we afscheid van 2025 en verwelkomen het nieuwe jaar 2025. Een geweldige avond met een feestelijk oudejaarsdiner inclusief drankjes en live-muziek.

Woensdag • Nieuwjaarsdag - Historisch Gerona

Gelukkig Nieuwjaar. Aan het einde van de ochtend rijden we naar Gerona dat in zijn oorsprong teruggaat naar de antieke tijden. Er valt veel te zien in deze historische stad. De Muralles (stadsmuren) de Gerona, de gekleurde huizen aan de Onyar, de joodse wijk El Call, het Badhuis, de Kathedraal en de bijzondere trappen en bruggen. Slenter door de mooie straatjes en strijk eens neer op een terras om de gezellige drukte rustig te bekijken onder het genot van misschien wel een glas sangria.

Donderdag • Eerste deel van de terugreis naar Nederland

We nemen afscheid van ons fijne hotel Van der Valk Barcarola en beginnen aan het eerste deel van de terugreis naar Nederland. Diner en overnachting in Midden-Frankrijk.

Vrijdag • Terugreis naar Nederland

Het laatste deel van de terugreis naar Nederland. Na het ontbijt op ons overnachtingshotel in Midden-Frankrijk, vertrekken we richting Nederland. Aan het einde van de middag komen we aan op het centrale wisselpunt in Asten. Na het stamppotbuffet wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bekijk data & prijzen

Hotel Van der Valk Barcarola★★★★ - San Feliu de Guixols

Het comfortabele 4-sterren Hotel Van der Valk Barcarola in San Feliu de Guixols, mooi gebouwd in mediterrane stijl, wordt uw uitvalbasis tijdens deze reis. Sfeervolle entree met receptie, lounges, lift, bar en restaurant. Het strand Sant Pol ligt op ca. 30 meter van het hotel. Buitenzwembad met terras. Uitstekende kamers met televisie, bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
×
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols
Van der Valk Hotel - San Feliu de Guixols

Extra informatie

Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 21 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

TOP Class bus

Als u in onze TOP Class bus stapt, is uw reis uw doel. Of het nu gaat om een rondrit tijdens een stedentrip naar Berlijn, een prachtige route door het glooiende Toscaanse land tijdens een excursiereis, een tocht door de mysterieuze Schotse Hooglanden tijdens een rondreis of aankomen op de legendarische Noordkaap: we brengen u ernaartoe in dit parade paardje onder de bussen. Van de eerste rij tot de laatste zitplaats is het uitzicht ‘hemels’ door het glazen panoramadak. Met extra beenruimte, comfortabele stoelen, USB aansluitingen, toilet én de beste koffie aan boord was Europa nog nooit zo mooi. Welkom aan boord van de TOP Class bus. Alleen te boeken bij KRAS Busreizen!

Top Class bussen | KRAS Busreizen Top Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Top Class bus in 360 gradenBekijk de Top Class bus in 360 gradenOp- en uitstapschema's

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema F

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17
• Wuustwezel - P+R Loenhout - Hoogstraatseweg

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema H

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Centraal Station - t.h.v. de Draak
• Eigen vervoer

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
-
Gemiddelde beoordeling
, Nieuwe reis 2023