Terug naar boven

Excursiereis 19 dagen Grand Tour Spanje & Portugal

Kennismaking met de vele schatten van het Iberisch Schiereiland.

Excursiereis 19 dagen Grand Tour Spanje & Portugal

Onze rondreis door Spanje en Portugal mag zich met recht een ‘Grand Tour’ noemen. Wij nemen u mee naar bruisende steden als Valencia en Barcelona, beleven de temperament volle streek Andalusië, worden verrast door authentieke Zuid-Europese stadjes en rijden door de mooiste landschappen. Beleef het leven van alle dag op romantische pleintjes, verbaast u zich over cultuurschatten, geniet van de zon aan de kust en proef de lekkerste portwijnen en mediterrane specialiteiten… dat wordt 3 weken volop genieten!

8.4
Gemiddelde beoordeling
FANTASTISCH
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxueuze TOP Class bus
 • Begeleiding door ervaren chauffeur, tevens reisleider
 • Tussenovernachting op heen- en terugreis in Frankrijk
 • 16 nachten verblijf in hotels in Spanje en Portugal in een 2-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 18 x ontbijt en 16 x diner (géén diners in Lissabon)
 • Tijdens de diners in Spanje en Portugal een glas mineraalwater of glas wijn
 • Entree tot het Alhambra in Granada*
 • Lokale gids in Porto
 • Lokale gids in Lissabon
 • Lokale gids in Valencia
 • Lokale gids in Barcelona
 • Het beschreven excursieprogramma
 • Koffie of thee bij vertrek op dag 1
 • Brabantse koffietafel bij terugkomst in Nederland

  *Door een beperking ten aanzien van het verstrekken van het aantal entrees per dag aan de koninklijke paleizen, kunnen wij een bezoek hieraan niet altijd garanderen. Deze gevallen zijn uiterst beperkt en proberen wij te allen tijde te voorkomen.
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
 • Toeslag 1-persoonskamer vanaf € 640
Volledig uitklappen

Route

Route Grand Tour Spanje & Portugal

Reisschema

Dag 1: Overnachting Midden-Frankrijk – 1 nacht
Dag 2: Hotel Kyriad Direct Eth - Irun*** – 1 nacht
Dag 3: Hotel Doña Brígida**** Salamanca - 1 nacht. Vertrek 2.9.24 Hotel Helmantico*** - Salamanca – 1 nacht
Dag 4 t/m 7: Hotel Exe Praia Golfe**** – Espinho - 4 nachten
Dag 8 t/m 9: Hotel Ikonik Lisboa*** - Lissabon – 2 nachten. Vertrek 3.6.24 Hotel Londres Estoril*** - Cascais/Estoril - 2 nachten
Dag 10: Exe Grand Hotel Solucar**** - Sanlucar la Mayor – 1 nacht
Dag 11 t/m 13: Hotel THB San Fermin*** - Benalmadena – 3 nachten of gelijkwaardig
Dag 14: Hotel Abades Nevada Palace**** Granada – 1 nacht
Dag 15: Hotel Olympia Ronde II*** - El Puig – 1 nacht. Vertrek 2.9.24 Hotel Exe Puerto de Sagunto**** - Sagunto
Dag 16 t/m 17: Hotel**** in een van de badplaatsen aan de Costa Brava – 2 nachten
Dag 18 : Overnachting Midden-Frankrijk – 1 nacht
Dag 19: Terugreis naar Nederland

Maandag & Dinsdag • Heenreis naar Spanje

We rijden in twee dagen naar Spanje. Onderweg dineren en overnachten we in Midden-Frankrijk. Op dinsdag gaat de reis verder richting het Spaanse land. We passeren de Frans-Spaanse grens en overnachten en dineren vandaag in Irun.

Woensdag • Burgos & Salamanca

Burgos Spanje Salamanca

Op weg naar Salamanca pauzeren we in Burgos, bekend om zijn heldhaftige krijger ‘El Cid’, die in de middeleeuwen tegen de Moorse overheersers vocht. Bekijk zeker het met torentjes en beelden versierde Arco de Santa Maria, gebouwd ter ere van Carlos I (beter bekend als Karel V in Nederland) en het paleis Casa del Cordón, met de gedenkplaats, waar Columbus in 1497 welkom werd geheten na zijn reis naar Amerika. Een andere highlight is de fameuze Santa Maria Kathedraal met zijn afmetingen de derde grootste kathedraal van Spanje (entree niet inbegrepen). Na dit bezoek verder naar Salamanca, één van de mooiste renaissancesteden van Europa. In het verleden hebben velen hun stempel op Salamanca gedrukt, maar vandaag de dag zijn het de studenten, die het straatbeeld overheersen. Vanaf het prachtige Plaza Mayor waaieren de leuke straatjes uit langs kerken, paleizen, kloosters en torens. De vele oude universiteitsgebouwen, de universiteit werd in de 13e eeuw gesticht en telde in de 16e eeuw meer dan 10.000 studenten, zijn rijkelijk versierd en een lust voor het oog. In de omgeving van deze universiteitsstad brengen we de nacht door.

Donderdag • Portugese kust

Serra da Estrela Serra da Estrela

Na het ontbijt vervolgen we onze weg richting de Portugese kust. We komen langs de Serra da Estrela, de grootste bergketen en tevens natuurpark van Portugal. In het natuurreservaat is geprobeerd om zoveel mogelijk cultuur, natuur en landschap samen te laten komen. De komende nachten verblijven we in een comfortabel aan het strand van de levendige badplaats Espinho.

Vrijdag • Porto aan de Douro

Porto - Portugal - KRAS Busreizen Porto - Portugal - KRAS Busreizen

Onder leiding van een lokale stadsgids aandacht voor Porto, de tweede stad van Portugal. De stad geniet vooral bekendheid vanwege de portwijnen. Langs de Douro-rivier zien we diverse beroemde porthuizen. In de oude volkswijk Ribeira, met wapperend wasgoed, gevels met tegeltjes en smalle steegjes, zien we het leven van alledag en proeven we de sfeer van het rijke verleden. Dit historische centrum staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Zaterdag • Braga & Guimarães

Braga - Portugal - KRAS Busreizen Braga

Vandaag moet onze bus een dag stilstaan, dus gaan we op pad met een lokale touringcar. Allereerst bezoeken we de statige stad Braga met het heiligdom 'Bom Jesus do Monte'. Deze is te bereiken via de steile Heilige Weg en vervolgens via de zeer imposante trap Escadaria of met een treintje (niet inbegrepen). Daarna is het de beurt aan Guimarães, waar we een wandeling maken langs het Castelo de São Miguel en door de leuke smalle straatjes in het historische stadshart.

Zondag • Vrije dag in Espinho aan de Costa Verde

Een fijne vrije dag vandaag. Espinho was ooit een vissersplaats en dat ziet u nog aan de houten vissershuisjes, de palheiros. Nu is Espinho een belangrijke badplaats aan de Costa Verde met een kilometerslang strand, waar u een heerlijke strandwandeling kunt maken. Flaneer over de boulevard, ga gezellig lunchen in een van de vele visrestaurantjes, shoppen of natuurlijk een terrasje pikken. Vandaag heeft u de tijd aan uzelf.

Maandag • Coimbra & Óbidos

Busreis Spanje & Portugal - KRAS Busreizen Busreis Spanje & Portugal - KRAS Busreizen

Via de geliefde universiteitsstad Coimbra met een mooi oud centrum, dat trapsgewijs is aangelegd en schilderachtig is gelegen boven de Rio Mondego, reizen we naar Óbidos, één van de mooiste laatmiddeleeuwse stadjes van Europa. In het beeldschone plaatsje, geheel door stadmuren omringd, zijn de 14e-eeuwse stadspoorten, de kapellen en een kasteel te zien en natuurlijk witte huisjes, straatjes met tapasbars en speciaalzaakjes... dit is Portugal op z'n best! Aan het eind van de dag bereiken we Lissabon, waar we de komende twee nachten verblijven. Het diner is vandaag niet inbegrepen.

Dinsdag • Op verkenning in Lissabon

Lissabon Lissabon

Vandaag beleven we Lissabon! Hoogtepunten zijn onder andere de ruïnes van het São Jorge kasteel (vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de stad en de Taag) en de Toren van Belém. Deze toren doemt statig uit het water op en fungeerde vroeger als gevangenis. We brengen onder leiding van een gids (inbegrepen) een bezoek aan het Jerónimos-klooster, zonder twijfel één van de mooiste kloosters van Europa. Het schitterende beeldhouwwerk van de kloostergangen dateert uit de renaissance en de gotiek. De middeleeuwse volkswijk Alfama, waar het straatbeeld wordt gekenmerkt door kleine trammetjes en intieme restaurantjes, is heerlijk om doorheen te struinen. Het diner is vandaag niet inbegrepen.

Woensdag • Op weg naar Spanje - Andalusië

Vandaag rijden we naar Spanje en wel naar het historische Andalusië. Dit zuidelijke deel van Spanje is namelijk niet alleen oogverblindend mooi, maar ook wat cultuur en geschiedenis betreft, zeker een van de meest interessante streken van het land. Moorse invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig en dat geeft de regio een geheel eigen sfeer. Op aangename wijze maakt u kennis met de vele hoogtepunten. Geniet intussen van het zonnige klimaat, de passievolle flamencodans, de overheerlijke tapas en de prachtige landschappen.

Donderdag • Sevilla zal u betoveren

Sevilla - KRAS Busreizen Sevilla - KRAS Busreizen

In de ochtend is het tijd om Sevilla te bekijken. De stad werd ooit gesticht door Julias Ceasar. Na de overheersing van de islamitische Moren werd het de hoofdstad van het nieuwe christelijke Spanje. Wandel door de oude joodse wijk Santa Cruz, een prettige wirwar van patio's en smalle straten. Een van de grootste kerken ter wereld, de Santa Mariakathedraal mag natuurlijk niet ontbreken. De klokkentoren Giralda staat precies tussen de kathedraal Maria de la Sede en het groene plein Patio de los Naranjos in. Vanuit deze toren heeft u een prachtig uitzicht over de stad, hiervoor moet u wel een hellend pad beklimmen. Het bekende plein Plaza de España, met in het midden een fontein, is één van de bekendste bezienswaardigheden van Sevilla. Aan de rand van dit plein vindt u allerlei verschillende historische gebouwen. Door zijn overweldigende voorkomen is dit plein in verschillende films gebruikt als decor. Een goed voorbeeld hiervan is de Star Wars-film 'The Attack of the Clones'. Een ander bekend plein is Plaza de Toros, wat 'plein van de stieren' betekent. In de middag rijden we naar ons hotel in de omgeving van Málaga, waar we 3 nachten verblijven.

Vrijdag & zaterdag • Vrije dagen in Benalmádena

Málaga - Spanje - KRAS Busreizen Málaga - Spanje - KRAS Busreizen

De komende 2 dagen kunt u genieten van heerlijke vrije dagen, omdat de bus 2 dagen stil moet staan! U verblijft in Hotel THB San Fermin in Benalmádena. Fijn de tijd helemaal voor uzelf. Uitslapen, fijn bij het zwembad van het hotel van de zon genieten, een strandwandeling maken, shoppen, flaneren over een boulevard....aan u de keus. Tip: neem de lijndienstbus naar het veelzijdige Malaga. Een prachtig historisch centrum en de vele overblijfselen uit de Moorse periode. Zoals het oude Moorse fort Alcazaba, waar u veel Arabische en Romeinse invloeden terug kunt vinden. Bezienswaardig is ook het Gibralfaro Kasteel (pittige wandeling naar boven), maar als beloning krijgt u een prachtig uitzicht over de stand en de haven.

Zondag • Granada met bezoek aan het Alhambra

Granada - Spanje - KRAS Busreizen Granada - Spanje - KRAS Busreizen

Beleef de Moorse pracht en praal in de paleizen en forten van het Alhambra (entree inclusief) in de oude koningsstad Granada. Het indrukwekkende grote paleizencomplex Alhambra is zó bijzonder, dat u er niet op uitgekeken raakt. Bij genoeg belangstelling zal een gids een rondleiding geven door het Alhambra. Het oude stadsdeel van Granada 'Albaicín' geeft een heerlijk gevoel van de Andalusische gezelligheid. Overnachting nabij Granada.

BR>
Door een beperking ten aanzien van het verstrekken van het aantal entrees per dag aan de koninklijke paleizen, kunnen wij een bezoek hieraan niet altijd garanderen. Deze gevallen zijn uiterst beperkt en proberen wij te allen tijde te voorkomen.

Maandag • Tuinen Huerto del Cura

Huerto del Cura Huerto del Cura

Vandaag rijden we naar Valencia via de prachtige botanische tuinen Huerto del Cura (niet inbegrepen). In deze tuin vindt u allerlei bijzondere bomen en planten met als topattractie 'de Keizerlijke Palm'. We overnachten net buiten Valencia in El Puig of Sagunto.

Dinsdag • Valencia, een stad om verliefd op te worden

Valencia - Spanje - KRAS Busreizen Valencia - Spanje - KRAS Busreizen

We starten de dag met een bezoek onder leiding van een lokale gids aan het verrassende Valencia, de stad waar origineel de paella is ontstaan en de sinaasappel groeit en bloeit. Dwaal onder leiding van een lokale gids (niet inbegrepen) in sprookjesachtige straatjes van de oude binnenstad en vergaapt u zich aan de prachtige overblijfselen uit de rijke geschiedenis van Valencia. Wandel door de prachtige parken en stranden, de drooggelegde rivier Rio Turia en bezoek de indrukwekkende moderne Stad van de Wetenschap en Kunsten (Ciudad de las Artes y las Ciencias). Daarna rijden we door naar de omgeving van Barcelona, waar we 2 nachten verblijven in een van de badplaatsen aan de Costa Brava.

Woensdag • Bruisend Barcelona, de stad van Gaudi

Barcelona - Spanje - KRAS Busreizen Barcelona - Spanje - KRAS Busreizen

Vandaag ontdekken we samen met een lokale stadsgids enkele van Gaudí’s meesterwerken, zoals de Sagrada Família, misschien wel de bekendste kathedraal van Spanje. Vanaf 1882 tot de dag van vandaag wordt eraan deze kathedraal gebouwd en men verwacht in 2026 officieel klaar te zijn. De Sagrada Familia is een 'verzoeningskerk' en mag uitsluitend gebouwd worden uit donaties. Dat verklaart waarschijnlijk, waarom de bouw zo lang duurt. De bekendste winkelstraat van Barcelona is natuurlijk La Ramblas, die loopt vanaf Plaça Catalunya tot aan de haven Port Vell. Aan deze boulevard vindt u ook prachtige bouwwerken van Gaudí, zoals het Casa Batlló en Casa Milà. Deze bouwwerken hebben geen enkele rechte hoek en dat maak deze kunstwerken zo bijzonder. U kunt op de Las Ramblas natuurlijk ook uitstekend winkelen of even uitrusten op een van de vele terrassen. Op het grote centrale plein in Barcelona, Plaça Catalunya, vindt u een mooie fontein, sculpturen en er zijn vaak muzikale festiviteiten. Wilt u even winkelen? Dat kan! Aan de Plaça Catalunya vindt u het grote warenhuis 'El Corte Inglés'.

Donderdag & Vrijdag • Terug naar Nederland

We gaan terug naar Nederland met onderweg een overnachting in Midden-Frankrijk. Op de 19e dag nemen we op het centrale wisselpunt in Asten tijdens een Brabantse koffietafel afscheid van elkaar. U wordt teruggebracht naar uw opstapplaats. Einde van een fantastische en bijzondere reis!

Bekijk data & prijzen

Hotel Kyriad Direct Eth Irun★★★ - Irun

Het 3-sterren Kyriad Direct ETH Irún is gelegen bij de Frans-Spaanse grens op ca. 20 km van San Sebastian. Een modern en doelmatig ingericht hotel. Entree met receptie en zitjes. Restaurant, snackbar, lift, tuin en terras. Nette kamers met televisie, bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Kyriad Direct Eth Irun
×
Hotel Kyriad Direct Eth Irun
Hotel Kyriad Direct Eth Irun
Hotel Kyriad Direct Eth Irun
Hotel Kyriad Direct Eth Irun

Salamanca Forum - Hotel Doña Brígida★★★★ - Villamayor

Salamanca Forum - Hotel Doña Brígida
×
Salamanca Forum - Hotel Doña Brígida
Salamanca Forum - Hotel Doña Brígida
Salamanca Forum - Hotel Doña Brígida
Salamanca Forum - Hotel Doña Brígida

Hotel Helmantico★★★ - Salamanca

Dit elegante hotel ligt op 5 minuten rijden van het centrum van Salamanca. Entree met receptie en zitjes, lift, snackbar, bar, restaurant en tuin met terras. De kamers beschikken over telefoon, televisie, bad of douche, wc en föhn. Grats WiFi.

Hotel Helmantico
×
Hotel Helmantico

Hotel Exe Praia Golfe★★★★ - Espinho

Het 4-sterren Hotel Exe Praia Golfe ligt aan het Baia-strand in Espinho en biedt een geweldig uitzicht over de Oceaan. Grote entree met receptie, lobby, liften, bar, restaurant. Binnenzwembad en buitenzwembad met terras. Wellnesscenter (deels tegen betaling). Comfortabele kamers met televisie en badkamer met bad of douche, wc en föhn. Gratis Wifi.

Hotel Exe Praia Golfe
×
Hotel Exe Praia Golfe
Hotel Exe Praia Golfe
Hotel Exe Praia Golfe
Hotel Exe Praia Golfe
Hotel Exe Praia Golfe
Hotel Exe Praia Golfe

Hotel Ikonik★★★ - Lissabon

Het nieuwe en elegante 3-sterren Hotel Ikonik is gelegen in het Parque de las Naciones, op 800 m van Gare do Oriente en op 600 m van het Oceanarium van Lissabon. Entree met receptie, lobby en ontbijtruimte. Goede kamers met televisie en badkamer met bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Ikonik Lisboa Hotel
×
Ikonik Lisboa Hotel
Ikonik Lisboa Hotel
Ikonik Lisboa Hotel
Ikonik Lisboa Hotel
Ikonik Lisboa Hotel
Ikonik Lisboa Hotel
Ikonik Lisboa Hotel

Hotel Londres Estoril★★★ - Estoril

Hotel Londres Estoril
×
Hotel Londres Estoril
Hotel Londres Estoril
Hotel Londres Estoril
Hotel Londres Estoril
Hotel Londres Estoril
Hotel Londres Estoril

Hotel Exe Gran Solucar★★★★ - Sanlucar la Mayor

Het 4-sterren Hotel Exe Gran Solucar is gelegen Sanlucar la Mayor, op ca. 15 rijminuten. Entree met receptie, terras, tuin, bar, restaurant en lift. Buitenzwembad met seizoengebonden opening. De kamers hebben telefoon, televisie en badkamer met bad of douche, föhn en wc. Gratis WiFi.

Hotel Exe Gran Solucar
×
Hotel Exe Gran Solucar

Hotel San Fermin★★★ - Benalmadena

Het 3-sterren Hotel San Fermin ligt in Benalmadena op loopafstand van het strand. Entree met receptie, lift, restaurant, bar, buitenzwembad, terras en tuin. Kamer met televisie, telefoon en badkamer met bad of douche en wc. Gratis WiFi.

Hotel San Fermin
×
Hotel San Fermin

Hotel Abades Nevada Palace★★★★ - Granada

Het moderne 4-sterren Hotel Abades Nevada Palace ligt op 10 minuten rijden van het historische centrum van Granada. Entree met receptie, lobby, liften, restaurant en bar. Buitenzwembad met terras (seizoensgebonden opening). Tegen betaling binnenzwembad met wellnesscenter. Comfortabele kamers met televisie, airconditioning, badkamer met bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Abades Nevada Palace
×
Hotel Abades Nevada Palace
Hotel Abades Nevada Palace
Hotel Abades Nevada Palace

Hotel Olympia Ronda II★★★ - El Puig

Het 3-sterren Hotel Olympia Ronda II ligt in de stad El Puig, op slechts 15 minuten van Valencia. Entree met receptie, restaurant, bar, snackbar en lift. De kamers beschikken over telefoon, televisie en badkamer met douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Olympia Ronda II
×
Hotel Olympia Ronda II
Hotel Olympia Ronda II

Hotel Exe Puerto de Sagunto★★★★ - Sagunto

Hotel Exe Puerto de Sagunto
×
Hotel Exe Puerto de Sagunto
Hotel Exe Puerto de Sagunto
Hotel Exe Puerto de Sagunto
Hotel Exe Puerto de Sagunto

4-sterren Hotel in Santa Susanna - Costa Brava

KRAS Busreizen maakt gebruikt van een 4-sterren hotel in de badplaats Santa Susanna. De naam van het hotel krijgt u bevestigd in de reispapieren, die u ca. 14 dagen voor vertrek worden toegestuurd.

×

Extra informatie

Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 20 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Belangrijk: Deze rondreis is een mooie maar ook intensieve reis. Houdt u er rekening mee dat er in de steden die we bezoeken, een aantal wandelingen wordt gemaakt. Ook zullen we treden en trappen tegenkomen. Hoogteverschillen gedurende de wandelingen zijn ook geen uitzondering. Het komt regelmatig voor dat de bus u niet in het centrum kan afzetten. Een goede basisconditie is dan ook een vereiste. Wij raden u aan goede wandelschoenen te dragen en u zult ook veel plezier hebben van een rugzakje om bijvoorbeeld een flesje water mee te nemen.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De hotels tijdens de reis zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief reserveren in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn en dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. De definitieve hotellijst ontvangt u bij de reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

TOP Class bus

Als u in onze TOP Class bus stapt, is uw reis uw doel. Of het nu gaat om een rondrit tijdens een stedentrip naar Berlijn, een prachtige route door het glooiende Toscaanse land tijdens een excursiereis, een tocht door de mysterieuze Schotse Hooglanden tijdens een rondreis of aankomen op de legendarische Noordkaap: we brengen u ernaartoe in dit parade paardje onder de bussen. Van de eerste rij tot de laatste zitplaats is het uitzicht ‘hemels’ door het glazen panoramadak. Met extra beenruimte, comfortabele stoelen, USB aansluitingen, toilet én de beste koffie aan boord was Europa nog nooit zo mooi. Welkom aan boord van de TOP Class bus. Alleen te boeken bij KRAS Busreizen!

Top Class bussen | KRAS Busreizen Top Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Top Class bus in 360 gradenBekijk de Top Class bus in 360 gradenOp- en uitstapplaatsen

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema F

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17
• Wuustwezel - P+R Loenhout - Hoogstraatseweg

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema H

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Centraal Station - t.h.v. de Draak
• Eigen vervoer

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
8.4
Gemiddelde beoordeling
, FANTASTISCH