Terug naar boven
Kerst en nieuwjaar in Barcelona

Single Kerst- en nieuwjaarsreis12 dagen Ontdek de Costa Brava

Speciale singlereis Feestdagen aan de Spaanse Costa

Single Kerst- en Nieuwjaarsreis 12 dagen Ontdek de Costa Brava

Een nieuwe reis tijdens de feestdagen, speciaal voor onze single-deelnemers. We verblijven in het bekende badplaatsje Calella, dat in de zomer vele badgasten ontvangt, maar ook in de winter genoeg gezelligheid biedt. We hebben een mooi 4-sterren hotel gereserveerd voor u. Op het programma staat natuurlijk Barcelona, de stad van Gaudí, maar ook de verrassende stad Tarragona aan de Costa Dorada. Het bezoek aan het mystieke Klooster van Montserrat in de bergen wordt ook een bijzondere dag. Naast bezoeken aan historisch Gerona en Figueres, dat bekend is om Dalí, blijft er nog genoeg vrije tijd over om ook zelf iets te ondernemen. Een speciaal diner op kerstavond en oudejaarsavond, een lunch op 1e kerstdag en een brunch op 1 januari, plus bij het diner water en wijn. Het worden heerlijke feestdagen en we wensen u alvast een mooi 2024 toe.

-
Gemiddelde beoordeling
Nieuwe reis
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxe Comfort Class bus
 • Begeleiding door ervaren chauffeur tevens reisleider
 • Tussenovernachting op de heen- en terugreis in Midden-Frankrijk
 • 9 nachten verblijf in Hotel Volga in een 1-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 11x ontbijt en diner
 • 24/12 Galadiner inclusief wijn, water en een glas cava
 • 25/12 Traditionele Kerstlunch inclusief wijn, water en een glas water
 • 31/12 Gala diner inclusief wijn, water en een glas cava
 • 01/01 Brunch/Laat ontbijt
 • Het beschreven excursieprogramma
 • Koffie of thee met iets lekkers bij vertrek op dag 1
 • Stamppotbuffet bij terugkomst in Nederland.
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
Volledig uitklappen

Zaterdag • Eerste deel heenreis - overnachting Midden-Frankrijk

Via diverse opstapplaatsen en het centrale wisselpunt in Asten, gaan we op weg naar het overnachtingshotel in Midden-Frankrijk. Diner en overnachting.

Zondag • Tweede deel heenreis naar Spanje

We gaan op tijd op pad voor het tweede deel van onze heenreis naar Spanje. In de late namiddag arriveren wij in ons Hotel Volga in Calella. Het is kerstavond en voor de avond betekent dit een speciaal galadiner inclusief water en wijn. We starten de avond met een glaasje cava en toosten met elkaar op gezellige dagen. Feliz Navidad!

Maandag • 1e Kerstdag • vrije dag inclusief lunch

Na twee reisdagen houden we deze Eerste Kerstdag vrij. Heerlijk uitslapen en het dorpje wat gaan verkennen. Vandaag is ook de lunch inbegrepen, wederom met water en wijn en een glaasje cava. Als tip voor de middag...een mooie strandwandeling.

Dinsdag • 2e Kerstdag • Barcelona, de stad van Gaudí

Vandaag staat het bruisende, culturele, sfeervolle en vooral hippe Barcelona op het programma. In deze hoofdstad van Catalonië vindt u talloze architectonische meesterwerken. De meest beroemde architect is zonder twijfel Antoni Gaudí. Van zijn hand komen La Sagrada Familia, waar nog steeds aan wordt gebouwd. In Park Güell vindt u de drakenfontein en de mozaïek bankjes. Natuurlijk slaan we ook de bijzondere maar vooral bizarre Casa Batlló niet over. Barcelona heeft misschien wel de bekendste Ramblas met de vele terrassen en straatartiesten. In de overdekte markten kunt u verrukkelijke tapas eten. De Gotische Wijk is misschien wel de best bewaarde middeleeuwse wijk in Europa. Barcelona ligt ook aan zee en heeft een langgerekt strand, dus wandel zeker ook even over de promenade om het gezellige 'Ambiente de Playa' te ondergaan.

Woensdag • Verrassend Tarragona - Costa Dorada

Vandaag een bezoek aan de verrassende stad Tarragona, gelegen aan de Costa Dorada (de gouden kust). Beroemd is het amfitheater uit de Romeinse tijd en u wordt als het ware teruggezet in de tweede eeuw voor Christus. De schitterende gotische kathedraal uit de 12e eeuw torent hoog boven de stad uit en is een bezoek meer dan waard door het prachtige kunstcollecties. Wandel door deze mooie stad en geniet van de gezellige pleinen, pittoreske steegjes en laat u verrassen door de bijzondere kunstwerken, die de straatartiesten op de gebouwen hebben aangebracht. Een bezoek aan de Mercat Central de Tarragona mag natuurlijk ontbreken. Dwaal door deze gezellige markthal en waarom neemt u niet een paar tapas als lunch vandaag.

Donderdag • Vrije dag - eventueel optionele boottocht

Vrije dag in Calella om zelfs iets te ondernemen. Gewoon lekker een kopje koffie drinken op een terras. Shoppen voor een leuk souvenir en natuurlijk hoort er in de middag een verfrissend drankjej of een lekker ijsco bij. Bij voldoende belangstelling organiseert de chauffeur nog eventueel een boottocht langs de kust.

Vrijdag • Bezoek aan Figueres

In de loop van de ochtend rijden we naar Figueres, dat vooral bekendheid geniet door de excentrieke en surrealistische kunstenaar Salvador Dalí. Het is niet alleen zijn geboortedorp, maar u vindt hier ook het wereldberoemde Teatre Museu Dalí met zijn bijzondere werken (entree niet inbegrepen). De stad is ook de geboorteplaats van de Catalaanse dans, de Sardana. U kunt ook het stadje bezoeken dat een gezellige centrum heeft. Het Castell de Sant Ferrán, het kasteel met een omtrek van 5.6 km is het grootste historische monument van Catalonië.

Zaterdag • Klooster van Montserrat

Het Klooster van Montserrat, gelegen in de bergen, gesticht door de Orde van de Benedictijner monniken, betekent een bijzondere dag. Niet alleen het bezienswaardig kloostercomplex, maar zeker ook de omgeving en de fabuleuze uitzichten over Catalunya zullen u zeker lang bijblijven. Het complex wordt omringd door een bizar gevormd gebergte, die als een soort vingers omhoog steken. U kunt met een tandradbaantje naar het complex (kosten ca. € 10 retour). Entreeticket tot het klooster inclusief openluchtmuseum en audio rondleiding ca. € 18,50 p.p.

Zondag • Oudejaarsdag - Historisch Gerona

In de ochtend rijden we naar Gerona dat in zijn oorsprong teruggaat naar de antieke tijden. Er valt veel te zien in deze historische stad. De Muralles (stadsmuren) de Gerona, de gekleurde huizen aan de Onyar, de joodse wijk El Call, het Badhuis, de Kathedraal en de bijzondere trappen en bruggen. Slenter door de mooie straatjes en strijk eens neer op een terras om de gezellige drukte rustig te bekijken onder het genot van misschien wel een glas sangria. De middag bent u vrij. Vanavond gaan we afscheid nemen van 2023 en verwelkomen wij 2024. U gaat genieten van een galadiner met water en wijn en natuurlijk een glaasje cava als aperitief. Feliz año nuevo!

Maandag • Nieuwjaardag - Middagbezoek aan Barcelona

Op deze eerste dag van het jaar kunt u natuurlijk uitslapen, want vandaag staat er een brunch (ontbijt/lunch) voor u klaar tot zelfs 13.00 uur. Ook nu wordt er een glaasje cava of wijn geserveerd. 's Middags rijdt de bus nog een keer naar Barcelona, waar u vrije tijd krijgt om fijn over de gezellige Ramblas te flaneren. Misschien wilt u nog wel een van de vele bezienswaardigheden wat nader gaan bekijken.

Dinsdag • Eerste deel van de terugreis - overnachting Midden-Frankrijk

Het is alweer tijd om afscheid te nemen van onze vakantieplaats. We gaan op weg voor het eerste deel van de terug naar Midden-Frankrijk. Diner en overnachting.

Woensdag • Terugreis naar Nederland

We rijden verder richting Nederland. Aan het einde van de middag komen we aan op het centrale wisselpunt in Asten. Na het stamppotbuffet wordt u weer teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bekijk data & prijzen

Extra informatie

Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 21 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Comfort Class bussen

Als u in onze luxe Comfort Class bus stapt, bent u verzekerd van een comfortabele busreis. Onze bussen zijn voorzien van fijne en goed verstelbare stoelen met genoeg beenruimte. De stoelafstand in onze Comfort Class bussen is minimaal 84 cm. De rugleuning is 35 graden verstelbaar. Uiteraard zijn de luxe bussen voorzien van een geoptimaliseerd luchtverversingssysteem en goede airconditioning. Daarnaast beschikken al onze luxe bussen over een toilet en minibar voor warme en koude dranken. Onze gediplomeerde en deskundige chauffeurs brengen u veilig naar de mooiste plekken van Europa. Geniet van een fijne busreis en een goed verblijf!

Comfort Class bussen | KRAS Busreizen Comfort Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Comfort Class bus in 360 gradenBekijk de Comfort Class bus in 360 gradenOp- en uitstapschema's

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - Nijmegen - Cafe de Teersdijk - Graafseweg 985
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema F

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema H

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Centraal Station - t.h.v. de Draak
• Eigen vervoer

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
-
Gemiddelde beoordeling
, Nieuwe reis