Terug naar boven

Single excursiereis 10 dagen Genieten aan de Costa Brava

Bienvenidos a la Costa Brava!

Single excursiereis 10 dagen Genieten aan de Costa Brava

Een heerlijke nieuwe reis voor onze single-deelnemers... de Spaanse Costa Brava. We kozen een fijn comfortabel hotel voor u in een van de gezellige badplaatsen aan deze kust. Tijdens deze week bezoeken we natuurlijk bruisend Barcelona, het verrassende Tarragona, het klooster van Monserrat, Figueres van Dalí en een aantal verborgen parels van middeleeuwse stadjes. Maar we gaan ook genieten van strand, uitnodigende terrassen, vrolijke kannen sangria....gewoon Spanje op z'n best. We zeggen 'Bienvenidos a la Costa Brava!'

-
Gemiddelde beoordeling
NIEUWE REIS 2024
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxe Comfort Class bus
 • Ervaren chauffeur, tevens reisleider
 • Overnachting op heen- en terugreis in Midden-Frankrijk in een 1-persoonskamer
 • 7 nachten verblijf in het Alegri Caprici Verd Hotel in Santa Susanna of Hotel Alegria Mariner Lloret de Mar een 1-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 9 x ontbijt en diner
 • Het beschreven excursieprogramma
 • Koffie of thee bij vertrek op dag 1
 • Brabantse koffietafel bij terugkomst in Nederland
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
 • Optionele excursie Barcelona € 15
 • Voorovernachting Wisselpunt Asten - meer informatie
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
Volledig uitklappen

Reisschema

Reisschema Singlereis Costa Brava

Donderdag & Vrijdag • Heenreis naar Spanje met overnachting in Midden-Frankrijk

Via diverse opstapplaatsen en het centrale wisselpunt in Asten, gaan we op weg naar het overnachtingshotel in Midden-Frankrijk. Diner en overnachting. De volgende dag rijden we verder richting Spanje. Aan het einde van de middag komen we aan in onze vakantieplaats.

Zaterdag • Optionele excursie Bruisend Barcelona

Vandaag staat het bruisende, culturele, sfeervolle en vooral hippe Barcelona op het programma. Een lokale stadsgids laat u kennismaken met een aantal hoogtepunten. In deze hoofdstad van Catalonië vindt u talloze architectonische meesterwerken. De meest beroemde architect is zonder twijfel Antoni Gaudí. Van zijn hand komen La Sagrada Familia, waar nog steeds aan wordt gebouwd. In Park Güell vindt u de drakenfontein en de mozaïek bankjes. Natuurlijk slaan we ook de bijzondere maar vooral bizarre Casa Batlló niet over. Barcelona heeft misschien wel de bekendste Ramblas met de vele terrassen en straatartiesten. In de overdekte markten kunt u verrukkelijke tapas eten. De Gotische Wijk is misschien wel de best bewaarde middeleeuwse wijk in Europa. Barcelona ligt ook aan zee en heeft een langgerekt strand, dus wandel zeker ook even over de promenade om het gezellige 'Ambiente de Playa' te ondergaan.

Zondag • Vrije dag om zelf iets te ondernemen

Een heerlijke vrije dag om fijn uit te slapen, lekker te ontbijten, een heerlijke strandwandeling maken, wellicht een duik in zee. Waarom niet vanmiddag gezellig een vrolijke kan sangria bestelling?

Maandag • Verrassend Tarragona Costa Dorada

Vandaag een bezoek aan de verrassende stad Tarragona, gelegen aan de Costa Dorada (de gouden kust). Beroemd is het amfitheater uit de Romeinse tijd en u wordt als het ware teruggezet in de tweede eeuw voor Christus. De schitterende gotische kathedraal uit de 12e eeuw torent hoog boven de stad uit en is een bezoek meer dan waard door het prachtige kunstcollecties. Wandel door deze mooie stad en geniet van de gezellige pleinen, pittoreske steegjes en laat u verrassen door de bijzondere kunstwerken, die de straatartiesten op de gebouwen hebben aangebracht. Een bezoek aan de Mercat Central de Tarragona mag natuurlijk ontbreken. Dwaal door deze gezellige markthal en waarom neemt u niet een paar tapas als lunch vandaag.

Dinsdag • Peratallada - Pals - Besalú

We maken vandaag een rondrit langs beeldschone middeleeuwse dorpen. Peratallada zet u terug in de tijd met haar pittoreske straatjes, pleinen, bogen en doorkijkjes. Het charmante Pals, hooggelegen op een berg, is gebouwd rondom het fort. Besalú behoort tot een van de oudste en mooiste middeleeuwse dorpen van Catalonië. De oude centrum heeft veel gebouwen uit de 11e en 12e eeuw. Opvallend is de Romaanse brug, de Puente de Besalú. Bezienswaardig zijn ook de joodse wijk met de Plaza Major en de Mikvah, het ondergrondse joodse badhuis.

Woensdag • Klooster van Montserrat

Het Klooster van Montserrat, gelegen in de bergen, gesticht door de Orde van de Benedictijner monniken, betekent een bijzondere dag. Niet alleen het bezienswaardig kloostercomplex, maar zeker ook de omgeving en de fabuleuze uitzichten over Catalunya zullen u zeker lang bijblijven. Het complex wordt omringd door een bizar gevormd gebergte, die als een soort vingers omhoog steken. U kunt met een tandradbaantje naar het complex (kosten ca. € 10 retour). Entreeticket tot het klooster inclusief openluchtmuseum en audio rondleiding ca. € 18,50 p.p.

Donderdag • Bezoek aan Figueres

In de loop van de ochtend rijden we naar Figueres, dat vooral bekendheid geniet door de excentrieke en surrealistische kunstenaar Salvador Dalí. Het is niet alleen zijn geboortedorp, maar u vindt hier ook het wereldberoemde Teatre Museu Dalí met zijn bijzondere werken (entree niet inbegrepen). De stad is ook de geboorteplaats van de Catalaanse dans, de Sardana. U kunt ook het stadje bezoeken dat een gezellige centrum heeft. Het Castell de Sant Ferrán, het kasteel met een omtrek van 5.6 km is het grootste historische monument van Catalonië. De rest van de dag bent u vrij om te genieten van het heerlijke strand.

Vrijdag & Zaterdag • Terugreis naar Nederland

Het is helaas alweer tijd om afscheid te nemen van onze heerlijke vakantiestek. We laden de koffers weer in de bus en begeven ons op het eerste traject van de terugreis richting Nederland. Diner en overnachting in Midden-Frankrijk. Adiós Costa Brava!

Bekijk data & prijzen

Hotel Alegri Caprici Verd★★★★ - Santa Susanna

Het 4-sterren Hotel Alegri Caprici Verd ligt op ca. 2 minuten lopen van het strand van Santa Susanna. Entree met receptie, lobby en zitjes. Binnenzwembad (seizoensgebonden) en buitenzwembad (gehele seizoen geopend). Restaurant, bar, lift en terras. Comfortabele kamers met televisie, bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Alegri Caprici Verd
×
Hotel Alegri Caprici Verd
Hotel Alegri Caprici Verd
Hotel Alegri Caprici Verd
Hotel Alegri Caprici Verd
Hotel Alegri Caprici Verd
Hotel Alegri Caprici Verd
Hotel Alegri Caprici Verd
Hotel Alegri Caprici Verd
Hotel Alegri Caprici Verd
Hotel Alegri Caprici Verd

Hotel Alegria Mariner★★★★ - Lloret de Mar

Het 4-sterren Alegria Mariner Hotel ligt op ca. 50 m van het strand. Grote entree met receptie, lounge en zitjes. Restaurant, bar, lift en buitenzwembad (seizoensgebonden opening). Comfortabele kamers met televisie en badkamer met bad of douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Alegria Mariner
×
Hotel Alegria Mariner
Hotel Alegria Mariner
Hotel Alegria Mariner
Hotel Alegria Mariner
Hotel Alegria Mariner
Hotel Alegria Mariner
Hotel Alegria Mariner
Hotel Alegria Mariner

Extra Informatie

Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 20 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

De hotels tijdens de reis zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief reserveren in de genoemde plaats of in de nabije omgeving. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn en dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. De definitieve hotellijst ontvangt u bij de reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Comfort Class bussen

Als u in onze luxe Comfort Class bus stapt, bent u verzekerd van een comfortabele busreis. Onze bussen zijn voorzien van fijne en goed verstelbare stoelen met genoeg beenruimte. De stoelafstand in onze Comfort Class bussen is minimaal 84 cm. De rugleuning is 35 graden verstelbaar. Uiteraard zijn de luxe bussen voorzien van een geoptimaliseerd luchtverversingssysteem en goede airconditioning. Daarnaast beschikken al onze luxe bussen over een toilet en minibar voor warme en koude dranken. Onze gediplomeerde en deskundige chauffeurs brengen u veilig naar de mooiste plekken van Europa. Geniet van een fijne busreis en een goed verblijf!

Comfort Class bussen | KRAS Busreizen Comfort Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Comfort Class bus in 360 gradenBekijk de Comfort Class bus in 360 gradenOp- en uitstapplaatsen

Op deze reis is op- en uitstapschema A van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema F

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17
• Wuustwezel - P+R Loenhout - Hoogstraatseweg

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema H

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Centraal Station - t.h.v. de Draak
• Eigen vervoer

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
-
Gemiddelde beoordeling
, NIEUWE REIS 2024