Terug naar boven

Kerstreis 6 dagen Kerst in Dresden & Praag

Dresden & Praag in kerstsfeer

Kerstreis 6 dagen Kerst in Dresden & Praag

Dresden & Praag verkennen tijdens de kerstdagen. Praag, de Gouden Stad aan de rivier de Moldau, is de ideale bestemming voor sfeervolle kerstdagen. De stad herbergt veel historische bezienswaardigheden en is beroemd om haar gezellige bierkelders. In de Altstadt ziet u het oude stadhuis met het bekende astronomische uurwerk van de 12 apostelen. Een andere bezienswaardigheid is de beroemde Karelsbrug, één van de mooiste bruggen van Europa en het toneel voor artiesten en straatmuzikanten. De stad wordt gedomineerd door de Praagse Burcht, de vesting die hoog boven de stad uittorent. Op de heenreis verkennen we het schitterende Dresden, prachtig en sfeervol getooid in kerstversieringen. Op de terugreis bezoeken we het Tjechische kuuroord Karlovy Vary. Een heerlijke reis met alle ingrediënten voor voor geslaagde kerstdagen!

-
Gemiddelde beoordeling
Vernieuwd programma
KRAS_beeldmerk
Inclusief
 • Reis per luxe Comfort Class bus
 • Begeleiding door ervaren chauffeur, tevens reisleider
 • 1 nacht verblijf in het Ibis Hotel Dresden, 3 nachten verblijf in Hotel Duo in Praag en 1 nacht verblijf in Midden-Duitsland in een 2-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 5 x ontbijt en diner (zoals beschreven)
 • 1 x halve dag rondleiding lokale gids in Dresden
 • 2 x halve dag rondleiding in Praag
 • Avond boottocht over de Moldau
 • Het beschreven excursieprogramma
 • Koffie/thee bij vertrek op dag 1
 • Stamppotbuffet bij terugkomst in Nederland
KRAS_beeldmerk
Optioneel bij te boeken
KRAS_beeldmerk
Exclusief
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Reserveringskosten
 • Bijdrage Calamiteitenfonds en SGR
 • Toeslag 1-persoonskamer per persoon € 160
Volledig uitklappen

Maandag • Heenreis naar Dresden

Via diverse opstapplaatsen en het centrale wisselpunt in Asten, rijden we naar Dresden, waar we de komende nacht zullen verblijven. Aan het einde van de middag komen we hier aan. Waarom maakt u na het diner niet nog een wandeling door deze fascinerende stad en geniet van de gezellige kerstsfeer.

Dinsdag • Onvergelijkbaar Dresden ontdekken & aansluitend door naar Praag

Kerstreis Dresden & Praag Kerstreis Dresden & Praag

Dresden is tijdens de feestdagen extra sfeervol aangekleed met duizenden lichtjes en gezellige kerstversieringen. Dresden, ook wel het ‘Florence aan de Elbe’ genoemd, heeft het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren gehad. In de nacht van 13 op 14 februari 1945 vond hier namelijk de grootste luchtaanval van de oorlog plaats, waarbij 60% van de stad verwoest werd. Dresden heeft jarenlang in de steigers gestaan en zodoende zijn (en worden!) vele barokgebouwen langzaamaan in oude stijl herbouwd of gerestaureerd. Samen met een Nederlandstalige stadsgids (inbegrepen) maken we een wandeling door de stad. Bezienswaardig is onder andere het verhoogde terras aan de zuidoever van de Elbe, de Brühlsche Terrasse. Ook zien we de koninklijke kathedraal Hofkirche, de imposante Frauenkirche en de befaamde SemperOper. Zonder twijfel het bekendste bouwwerk van Dresden is de Zwinger, een complex met interessante musea, een fraai binnenplein, poorten, paviljoens en galerijen. Wandel zeker door de Lange Gang, een passage met witte marmeren pilaren. In de loop van de middag vertrekken we richting Praag waar we in de vroege avond zullen aankomen.

Woensdag • 1e Kerstdag • Praag & boottocht met dinerbuffet en muziek

Praag kerstreis - KRAS Busreizen Praag kerstreis - KRAS Busreizen

Onder leiding van een Nederlandssprekende gids gaan we op ontdekking door Praag. Het oude centrum laat zich het beste te voet verkennen en al wandelend zien we het oude marktplein, de 14e-eeuwse Tynkerk en het raadhuis met het astronomisch uurwerk. Elk uur verschijnen de 12 apostelen, een bijzonder schouwspel. Ook wandelen we door de joodse wijk, die tegenwoordig bekend staat om haar chique winkels en trendy restaurants. Uiteraard zien we ook de beroemdste brug van Praag, de Karelsbrug. De middag is ter vrije besteding. Vanavond gaat u genieten van een boottocht over rivier de Moldau, inclusief een dinerbuffet met muzikale omlijsting. Het is al een beleving om de prachtig verlichte stad van het water te bekijken.

Donderdag • 2e Kerstdag • Praagse Burcht

Kerstreis Dresden & Praag Kerstreis Dresden & Praag

Het grootste kasteel ter wereld bevindt zich in Praag. De Praagse Burcht is een gigantisch complex met binnenplaatsen, paleizen, musea en tuinen. Het overweldigende gebouw is al duizend jaar de zetel van Tsjechische koningen, keizers en ook de huidige presidenten. Het hele kasteelterrein wordt gedomineerd door de monumentale Sint-Vituskathedraal, die tot de mooiste van Europa behoort. Vanochtend bezoeken we samen met een Nederlandssprekende gids de Praagse Burcht (entree niet inbegrepen). Een bezoek is niet compleet zonder een een kijkje in het Gouden Straatje. De kleine pittoreske huisjes, ooit bewoond door de alchemisten, huisvesten nu vooral toeristische winkeltjes. Vergeet vooral niet om huis nr. 22 te bekijken, waar de wereldberoemde Praagse schrijver Franz Kafka werkte. Na dit bezoek is de rest van de middag ter vrije besteding. Vanavond zullen we het diner gebruiken in een lokaal restaurant in de stad.

Vrijdag • Karlovy Vary - Overnachting in Midden-Duitsland

Karlovy Vary - Tsjechië - KRAS Busreizen Karlovy Vary - Tsjechië - KRAS Busreizen

We nemen afscheid van Praag en beginnen aan het eerste deel van de terugreis. Onderweg bezoeken we het historische kuurstadje Karlovy Vary, beter bekend als Karlsbad. De heilzame bronnen maakten het stadje vroeger al tot een belangrijk kuuroord. Zo brachten in de 18e en 19e eeuw vele koningen en keizers de plaats een bezoek. Ook nu nog vinden veel mensen baat bij het geneeskrachtige water. Vergeet niet de lekkernij oblaat te kopen; een soort wafel met suiker ertussen, die op elke hoek van de straat vers wordt gebakken. Smullen! Aansluitend rijden we richting Nederland naar ons overnachtingsadres in Duitsland.

Zaterdag • Terugreis naar Nederland met een vleugje langs de Rijn

We rijden vandaag terug naar Nederland en zullen ook stukje langs de Rijn rijden om te genieten van de mooie uitzichten en de vele pittoreske stadjes, nu helemaal in kerstsfeer. Aan het einde van de middag zijn we weer terug in Asten. Na het stamppotbuffet wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Bekijk data & prijzen

Hotel Ibis Dresden Zentrum ★★★ - Dresden

U verblijft in een van de twee naast elkaar gelegen Ibis Hotels in Dresden, namelijk Ibis Königstein of Ibis Bastei. De genoemde hotels vallen in de 3-sterrencategorie en liggen in het centrum van Dresden (in een winkelcentrum), op loopafstand van de alle bezienswaardigheden in de stad. De hotels beschikken over een receptie met kluis, lift, restaurant en bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en badkamer met douche, wc en föhn. WiFi aanwezig.

Ibis Hotel Dresden
×
Ibis Hotel Dresden

Hotel Duo ★★★★

Het 4-sterren Hotel Duo ligt op 12 metrominuten van het centrum van Praag. Het metrostation ligt tegenover het hotel. Het hotel biedt vele faciliteiten zoals een lounge, restaurant, bar, terras en lift. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, telefoon, minibar, kluisje, waterkoker en een badkamer met douche, wc en föhn. Gratis WiFi.

Hotel Duo Praag
×
Hotel Duo Praag
Hotel Duo Praag
Hotel Duo Praag
Hotel Duo Praag
Hotel Duo Praag

Algemene informatie Tsjechië

Wat is belangrijk voor mijn busreis naar Tsjechië zoals reisdocumenten? Maar ook wat leuke wetenswaardigheden over het land, de Tsjech, eten & drinken, flora & fauna en leuke feitjes.

×

Typisch Tsjechië

Wat weet je van:

• Het Gouden Straatje
• Boheems kristal
• Karlsbrug

Lees onderstaand verder…

Meer landinformatie over Tsjechië

De reis

Documenten
Reisdocumenten

In Tsjechië moet je over een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) beschikken. De documenten moeten geldig zijn tot en met terugkomst in Nederland. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, raadpleeg dan het betreffende consulaat van het land van herkomst.

Taal
Taal

De hoofdtaal in Tsjechië is Tsjechisch dat door 96% van de bevolking wordt gesproken. Je kunt ook overal met Engels goed terecht.

Valuta
Valuta

De Tsjechische munt heet Koruna (in Nederlands: Tsjechische Kroon) en wordt meestal aangegeven met de afkorting CZK of Kc. De kroon is onderverdeeld in 100 Haleru (Hellers), maar in de praktijk worden deze niet meer gebruikt, net als de Nederlandse eurocent. 1 Tsjechische kroon = ca. € 0,039. Bij het pinnen bij een officiële bank krijg je de vraag of de conversie door de Tsjechische bank of door je eigen bank gedaan moet worden. Je eigen bank geeft meestal een betere koers. Kies ‘Local Currency’/without conversion, dan gaat de opname in kronen. Bij de pinautomaten van een bank/wisselkantoor zal deze vraag niet gesteld worden en kan er een pittige commissie worden berekend. Voor allebei geldt dat je buiten de eurozone pint, dus voor iedere transactie worden kosten in rekening gebracht. Het kan soms handig zijn een beetje cash geld te hebben, omdat in kleine winkels en restaurants men soms liever contant geld heeft, zeker als het om kleine bedragen gaat.

Elektriciteit
Elektriciteit

Het voltage in Tsjechië is 230 volt / 50 Hz. De stopcontacten in Tsjechië zijn afwijkend van de Nederlandse stopcontacten. Je hebt dus in Tsjechië een reisstekker/wereldstekker nodig als je een Nederlands apparaat wilt gebruiken/opladen.

Kraanwater
Kraanwater

Het leidingwater in Tsjechië is over het algemeen veilig te drinken, maar kan een lichte chloorsmaak hebben. In de supermarkten zijn flessen water te koop.

Prijsniveau
Prijsniveau

Het prijsniveau in Tsjechië ligt nog steeds beduidend lager dan wij in Nederland gewend zijn. Wel worden in de toeristische gebieden (o.a. in Praag) de prijzen de laatste jaren naar een hoger niveau getrokken.

Algemene

Tsjechië is een republiek in Midden-Europa. Het land grenst in het noordoosten aan Polen, in het oosten aan Slowakije, in het zuiden aan Oostenrijk, en in het westen en noordwesten aan Duitsland.

Landoppervlakte: 77247 km²
Wateroppervlakte: 1620 km²
Hoogste punt: 1602 m (Snezka)
Laagste punt: 115 m (Elbe Rivier)
Aantal inwoners van Tsjechië is 10.600.000
Hoofdstad: Praag.

Staatsvorm: de Tsjechische Republiek startte officieel op 1 januari 1993 als een onafhankelijke staat en parlementaire democratie. Volgens de grondwet is de president het staatshoofd en de minister-president het hoofd van de regering.

Religie: Rooms-Katholieke kerk 11%. 35% van de bevolking is geen lid van een kerk.

×

De keuken van Tsjechië

×

De basis van de Tsjechische keuken bestaat uit ingrediënten die thuis verbouwd konden worden. De eenvoudig ogende gerechten hebben een zeer originele, maar ook bewerkelijke, receptuur, die we alleen in Tsjechië tegenkomen. Elders in de wereld vind je slecht weinig originele Tsjechische restaurants. De maaltijd begint altijd met een stevige soep (polévka). Het hoofdgerecht is veelal gebakken of gestoofd vlees, overgoten door bijvoorbeeld een heerlijke roomsaus. De Tsjechen zijn meesters in het maken van sauzen. Aardappelen, in welke vorm dan ook, maken veelal deel uit van de maaltijd. De typische Tsjechische knoedels vormen hierin een afwisseling. Enkele klassieke gerechten uit de Tsjechische keuken. ‘Kulaida’ is een romige champignonsoep met aardappel, hardgekookte eieren en dille. ‘Svíčková na smetaně’: lendenstuk met roomsaus en knoedel. ‘Guláš’; de Tsjechische variant van de Hongaarse goulash, geserveerd met knoedel en rode kool. ‘Kuba’; een vegetarisch gerecht van gort en paddenstoelen. ‘Vepřo knedlo zelo’; varkensvlees, knoedels en zuurkool. ‘Tatarák’; steak tartaar. ‘Bramboráky’; pannenkoek van aardappel, een populaire snack die ook in stalletjes op straat worden verkocht. De Tsjechische keuken kent heerlijke toetjes. ‘Honingcake Medovník’. ‘Ovocné knedlíky’; knoedels gevuld met vruchten. ‘Palačinky’; crepes gevuld met ijs. In Bohemen en Moravië vinden we wijngebieden, waar witte en rode wijnen worden geproduceerd. Het bierbrouwen in Tsjechië kent een eeuwenlange traditie en vond haar oorsprong in Pilsen, waar het beroemde 'Pilsener Urquell' (Plzensky Prazdroj) gebrouwen wordt. Dit bier dankt zijn kwaliteit aan het zachte water, dat alleen uit een bron in Pilsen ontspringt. Uit ‘Èeské Budìjovice’ komt het wereldberoemde Budweiser Budvar. Niet iedereen weet dat een Budweiser (of Bud) van Tsjechische komaf is, en niet van Amerikaanse. De Tsjech is trots op zijn ‘pivo’ en terecht. Wil je iets sterkers, neem dan een ‘Becherovka’, de kruidenlikeur van het land. ‘Dobrou chuť…..eet smakelijk!

Flora & Fauna

Tsjechië kent veel variatie in natuurschoon. Uitgestrekte bergketens, heuvels, dichte bossen met loof- en naaldbomen en bekkenachtige laagvlaktes. Maar ook bijzondere rots- en zandsteenformaties, grottenstelsels met ondergrondse meren en rivieren en talrijke warmwaterbronnen. In de gebergten vind je eveneens de fauna, waar onder andere marmotten, moeflons en roofdieren voorkomen. In de wateren zwemmen karpers, forellen, snoeken en palingen.

×

Leuke feitjes

×

Het beroemdste straatje van Praag, het Gouden Straatje, is onderdeel van de Praagse Burcht. In de 16e eeuw werden 24 piepkleine huisjes uit leem, hout en steen gebouwd als onderkomen voor de poortwachters van de Praagse Burcht. De huisjes hadden alleen ramen aan de voorkant omdat de toenmalige vorst niet wilde, dat de poortwachters op zijn jachtgebied keken. Mogelijk dat zij ook deels goudsmeden waren of misschien wel alchemisten (uit andere metalen goud proberen te maken), want anders is er geen goede verklaring voor de naam van het straatje. De beroemdste bewoner was ongetwijfeld de schrijverFrans Kafka (op nummer 22). Het straatje kende een roerige geschiedenis, raakte totaal in verval, werd ooit een soort toevluchtsoord voor kunstenaars en werd weer volledig in oude luister hersteld. Nu schuifelen de vele bezoekers door het straatje op zoek naar een mooi fotomoment of een leuk souvenir voor thuis.

De geschiedenis van het Boheemse glas is begonnen met de aanwezige overvloedige natuurlijke hulpbronnen op het platteland. Ooit ontdekten Boheemse glasblazers in de 16e eeuw (tijdens de Renaissance) dat de combinatie van potas met krijt, een kleurloos glas creëert, dat destijds veel stabieler was dan het glas uit Italië. Men noemde het ook 'Boheems kristal' om het kwaliteitsverschil aan te geven. De kwalificatie 'kristal' wordt gegeven aan glas met een hoog loodgehalte, waardoor het schittert als een diamant. Boheems glas bevat echter geen lood. De hoge kwaliteit van de grondstoffen (o.a. hout en zand), het productieproces, de glasblazers en de kunstenaars, zorgden dat het glas uit Tsjechië van een veel hogere kwaliteit was dan het Italiaanse glas. Het Boheemse glas kan met een wiel worden gesneden. Daarnaast werden bronnen zoals hout voor het bakken van de ovens en voor het verbranden tot as, gebruikt om potas te maken. Er waren ook grote hoeveelheden kalksteen en silica voorradig. In de 17e eeuw paste de edelsteensnijder van keizer Rudolf II in Praag, de techniek van het graveren van edelstenen met koperen en bronzen wielen toe. Ook nu nog is het Boheemse glas een geliefd souvenir om mee te nemen voor thuis….om weg te geven of gewoon voor jezelf.

De bekendste brug in Praag is de Karlsburg, die de wijk Mala Strana (Kleine Zijde) verbindt met Stare Mesto (Oude stad). De Brug is ook onderdeel van de Koninklijke route, de traditionele kroningsroute die de vorsten van Bohemen volgden op hun kroningsdag. Karel IV gaf ooit (1357) opdracht tot het bouwen van deze verbinding tussen twee oevers en hij legde ook de eerste steen. De brug is 516 m lang en 10 m breed en heeft een flauwe knik (een fout in de bouwtekening). Aan beide kanten sieren beeldengroepen de brug. Pas in de 19e eeuw kreeg de brug zijn huidige naam; voor deze tijd was de naam ‘Stenen Brug’. Nu bevolken schilders, kunstenaars, souvenirstalletjes en muzikanten de brug. Dus bezoek je Praag, dan hoort er 100% een wandeling over deze brug bij. Je zult alleen niet de enige wandelaar zijn.

Extra informatie

Bekijk de laatste reisadviezen op de website van de Rijksoverheid.

Voor deze reis geldt een minimum aantal deelnemers van 25. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald, dan kan de reis helaas niet worden uitgevoerd. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt, dan ontvangt u uiterlijk 7 dagen voor de vertrekdatum bericht.

Wij doen ons uiterste best om het beschreven programma uit te voeren. In voorkomende omstandigheden kunnen er echter wijzigingen optreden in het dag-tot-dag programma. Het programma is dan ook onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Comfort Class bussen

Als u in onze luxe Comfort Class bus stapt, bent u verzekerd van een comfortabele busreis. Onze bussen zijn voorzien van fijne en goed verstelbare stoelen met genoeg beenruimte. De stoelafstand in onze Comfort Class bussen is minimaal 84 cm. De rugleuning is 35 graden verstelbaar. Uiteraard zijn de luxe bussen voorzien van een geoptimaliseerd luchtverversingssysteem en goede airconditioning. Daarnaast beschikken al onze luxe bussen over een toilet en minibar voor warme en koude dranken. Onze gediplomeerde en deskundige chauffeurs brengen u veilig naar de mooiste plekken van Europa. Geniet van een fijne busreis en een goed verblijf!

Comfort Class bussen | KRAS Busreizen Comfort Class bussen | KRAS Busreizen

Bekijk de Comfort Class bus in 360 gradenBekijk de Comfort Class bus in 360 gradenOp- en uitstapschema

Op deze reis is op- en uitstapschema B van toepassing.

Volledig uitklappen

Op- en uitstapschema A

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema A

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk)
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Beesd - Tankstation Bisde aan A2, terug: Tankstation Lingehorst aan A2
• Bergen op Zoom - NS Station - Stationsplein
• Beverwijk - NS Busstation - Stationsplein
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting)
• Delft - Bushalte Ikea - Olof Palmestraat
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Haarlem - Parkeerterrein / Station Spaarnwoude - Woudplein
• Leiden - Lammenschansweg 130 - parkeerterrein Gamma
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Oss - NS Station - Spoorlaan - ter hoogte van busstation
• Roosendaal - NS Station - Stationsplein
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Veghel - Stadhuisplein 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Vianen - Heenreis Busstation Lekbrug West A2 - terugreis: Busstation Lekbrug Oost
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel (alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema B

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema B

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (centraal wisselpunt KRAS Busreizen) (voorovernachting mogelijk))
• Alkmaar - NS Station Noord - Hertog Aalbrechtweg bij P-terrein
• Alphen aan den Rijn - NS Station achterzijde - Noorpoolsingel
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Rijnhal - Olympus 1
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel alleen met voorovernachting)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Dordrecht - Parkeerterrein - P+R Weeskinderendijk
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Nijmegen - K+R van NS Station Goffert (voorzijde Ampleon gebouw)
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Venlo - NS Station voorzijde - Stationsplein 1 (niet voor reizen naar Frankrijk en Groot Brittannië)
• Zaandam - Bushalte Houtveldweg t.h.v. Zaan Hotel
• Zwolle - NS Station achterzijde - Hanzelaan
• Zwolle - Mercure Hotel alleen met voorovernachting)

Op- en uitstapschema C

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema C

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt. Bij deze reis is Asten het centrale wisselpunt. Vanaf hier start de reis. Indien u geen gebruik wenst te maken van onze servicelijnen kunt u ervoor kiezen om op te stappen op het centrale wisselpunt.

Centraal wisselpunt: Hotel Best Western Nobis - Nobisweg 1 - Asten.

Op- en uitstapplaatsen
• Asten - Hotel Best Western Nobis - voorzijde bij de hoofdingang(voorovernachting mogelijk))
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema D

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema D

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Breda - Novotel (alleen met voorovernachting) meer informatie

Op- en uitstapschema E

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema E

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Eindhoven - P+R Meerhoven - Sliffertsestraat 304
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• IJmuiden - DFDS Terminal

Op- en uitstapschema F

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Amersfoort - NS Station
• Breda - Int. bushalte Parkeerterrein Elleboog
• Gent - Van der Valk Hotel - Autosnelweg E-17
• Wuustwezel - P+R Loenhout - Hoogstraatseweg

Op- en uitstapschema G

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema G

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 12-06-24, 21-08-24, 04-09-24
• Amsterdam - NS Station Sloterdijk - P&R Piarcoplein
• Apeldoorn - Carpoolplaats - Landgoedlaan
• Arnhem - Carpoolplaats Arnhem Noord - Europaweg
• Hengelo - McDonalds - Plein Westermaat
• Hengelo - van der Valk Hotel - Bornsestraat 400 (alleen met voorovernachting)
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapplaatsen met vertrek op 15-05-24, 10-07-24, 07-08-24
• Asten - Hotel Best Western Nobis - Nobisweg (voorovernachting mogelij)
• Den Bosch - Bushalte ingang Transferium, Pettelaarpark
• Den Haag - CS - Busplatform Centraal Station - Flixbus halte
• Rotterdam - Metro Capelsebrug P+R
• Tilburg - Zwembad Stappegoor - Stappegoorweg 1
• Utrecht - P+R Westraven - Utrecht - Griffioenlaan 1

Op- en uitstapschema H

Op- en uitstapplaatsen servicelijnen Schema H

Onderstaand staan alle op- en uitstapplaatsen voor deze busreis beschreven. De vertrektijd die bij de betreffende opstapplaats hoort staat vermeld in de reispapieren, die u ca. 8 dagen voor vertrek ontvangt.

Op- en uitstapplaatsen
• Den Bosch - Centraal Station - t.h.v. de Draak
• Eigen vervoer

Bekijk data & prijzen
KRAS_rood
Onze KRAS-beoordelingen worden actief opgevraagd bij klanten die bij ons hebben geboekt.
-
Gemiddelde beoordeling
, Vernieuwd programma