Busreizen Oostenrijk

Een KRAS busreis naar Oostenrijk een echte aanrader. Bij het passeren van de Oostenrijkse grens met de bus, rijden we een wonderschoon landschap binnen. Omgeven door majestueuze alpentoppen en langgerekte alpenweides met ruisende beken, afgewisseld met helderblauwe meren en aantrekkelijke dorpen, wordt elke dag een feest. De grandeur van wat ooit het Habsburgse Rijk was, is nog altijd aanwezig in de indrukwekkende bouwwerken in o.a. Innsbruck, Bad Ischl, Salzburg en uiteraard Wenen. De theaters en concertzalen zijn vol leven en beslist niet exclusief voor een kleine elite.

Wereldberoemd zijn de grote theaters in Wenen, maar ze zijn slechts een uithangbord van het culturele leven in Oostenrijk, dat zijn wortels heeft tot in de kleinste plaatsjes. De klanken van Mozart en Strauss zullen vaak als flarden uit de ramen op u neerdalen. Een hoogtepunt is de barokke abdij Stift Melk, mooi gelegen aan de Donau in de Wachau. Het beeldschone Hallstatt aan de Hallstätter See wordt vaak beschouwd als het mooiste dorp ter wereld. En wat denkt u van de kristallen wereld van Swarovski, het pittoreske Rattenberg met de glasblazerijen, de Großglockner Hochalpenstrasse… het zijn slechts voorbeelden.

De mogelijkheden voor een fietsreis of wandelreis naar Oostenrijk zijn eindeloos. Frisse lucht opsnuiven, genieten van de lekkernijen uit de Oostenrijkse keuken, kennismaken met mooie tradities en u telkens weer verbazen over het magnifieke uitzicht. Oostenrijk ontvangt u met open armen. Servus of Grüss Gott!!